It could be a user error or a bad batch of MSI motherboards with a defective socket.
Bu çok eski haber. Bu adam cpu'yu ters takmış 180 derece yanlış takmış. Gamer's Nexus bu adamın anakart ve işlemcisini satın alıp inceledi. Gerçekten ters takmış.
Bu sorunu yaşıyorduk. Sürekli değil. Ara ara yaşıyorduk. Can sıkıcıydı. Yeni bios sonrası bu sorun çözüldü. En azından ben en son ne zaman yaşadığımı unuttum. Bios tarihi kadar eski.
Bu konunun tamamına bakmaya gerek yok sadece şu posta bakalım
HW Mon hariç burada söylediği sorunların hepsi bende çözüldü. Sata SSD'nin çıkarılabilir disk gibi görünmesi sorununu yaşamadım çünkü sata SSD yok.
Wifi denemedim. Ethernetim 3-4 ayda 1 defa gitti. Çok fena patlayacaktım meğer ethernete güncelleme gelmiş. Güncellerken oyunu ondan DC etmiş sonra ağ bağlandı dedi girdim oyuna devam ettim.
Boot süresiyle ilgili problem yok yani o kadar uzun değil. Kısalması için ram test yaptırmayı kapatınca daha da kısalır. Ben problem çıkartmasın diye latency killer bile kapattım.
Şu an bios ayarlarım :
6400mhz cl32 ram => Expo açık, frekans 6000'e düşürülmüş uclk=memclk 1:1 oranlı.
İşlemci -30 undervolt. +200mhz yapsam sorun çıkmıyor ama oyunlar problem yaratmıyor o yüzden kapalı.
Latency killer kapalı.
Dahili ekran kartı kapalı.
Şu an benim gördüğüm tek sorun
@Teacher80 'in yaşadığı USB sorunu. Bu arada benim kulaklığın distorsiyonlu ses yapma olayı ses kartı güncellemesiyle çözüldü. Kulaklık USB yani kulaklığın kendisi bir ses kartı ve kendi driveri var ama nasıl anakartın ses kartı güncellemesiyle çözüldü bende anlamış değilim.
MSI tomahawk x870 almayın. Ben şu sorunların çözüldüğünü bildiğim halde tekrar almazdım gider b850 alırdım. X870E kullananlar var ağızlarını bıçak açmıyor hiç ses çıkartmıyorlar. MSI tarafında ne kadar parar verirsen ver o kadar rezil olma durumun var. x870E satış sayısı x870 normale göre çok daha nadir o yüzden sesleri çıkmıyor bizimki kadar. 2 tane fenomen var x870E kullanan gerekirse isim veririm rezil olmuş durumdalar.
Disklerimin hiçbirinde sorun yaşamadım bu arada. Yani ilk 2 slot m2 diskim var. 2 diskte de ne hız ne başka donanım sorunu olmadı.
USB portlar sorunlu ama onu anladık. Bazen Wifi gidiyor bazen klavye mouse... Bunların yerini değiştirip takınca pc tekrar açılıyor wi-fi çalışıyor. Nasıl bir kafayla wifi ve ses kartını USB'ye yerleştirmişler anlayamadım. Yerleştirdiniz bari anakart arkasındaki çıkışlarla çakıştırmayın demi ?
Yaza kadar kullanacağım ilk maddi durum düzelttiğimde b850 alırım. Gerçi farklı ekonomik bir batağa girdim 2 yıl boyunca tırnak makası bile alamayacak durumdayım.