X99 mu, Z170 mi?

onurfirat

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar yine kafam çok karıştı. Ben sistem toplayacağım piyasadaki 5,500 TL olan bilgisayarı 4,500 TL'ye alabiliyorum. Şimdi madem bu kadar ucuza alabiliyorsam x99 sistemlere bakayım dedim kafa kafaya geliyor fiyatlar.

z170 Anakart olarak Asus z170 Deluxe olana baktım piyasa fiyatı 1300 TL.
i7 6700k ise 1300 TL civarı.
Şimdi 1000-1300 TL civarı bir sağlam x99 anakart var.
İşlemci olarak ya 5820k yada 6800k benim de bir bütçem var sonuçta.
Ekran kartın kesin olarak Asus GTX 1070.

Arkadaşlar lütfen yardım edin ben kararsız kaldım madem fiyatlar kafa kafaya geliyor hangisinde daha iyi performans alırım ve hangisinde daha çok FPS alırım?
İleriye dönük bir sistem olsun isterim bu fiyatları görünce dedim neden x99 almayayım.
Ben video render'ı da alacağım.

Lütfen bana yardımcı olun. Moderatör ve yönetici arkadaşlarımdan yardım istiyorum.
@Recep Baltaş @Ali Güngör Sayfılarımla

Son düzenleyen: Moderatör:
Z170 bir anakart, İ7 6700K ile zaten her işini görecektir merak etme.
Bir de GTX 1080 yerleştirdin mi tamamdır.

Ama ekran kartının GTX 1070 filan koyacaksan işlemcini abartmaya gerek bile yok, aynı durum GTX 1080 içinde geçerli fakat üst düzey bir sistem istiyorsan İ7 6700K koyabilirsin, ama bütçe fazla yükselmesin diğer bileşenleride yükseltiyim diyorsan İ5 6600K al ve devam et.

Hocam bütçe nedir?
Bütçem dediklerime yetiyor fakat ikisi de neredeyse kafa kafaya geliyor.

X99 sistem daha çok SLI, CF yapacaksan diğerinden daha iyi olur. İlerde böyle bir düşüncen yoksa Z170'de alsan X99'da alsan aralarında çok fark olmayacaktır.
Çok fark etmeyecek diyorsun fakat birisi 8 diğeri 15 Cache bellekli ve çekirdek farkı da var.
Oyunlar da 2-3 fps fark oluyor orası öyle ama render girince işin içine baya fark var.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı