X99 tabanlı 1080 SLI PC toplama

ImAEmreJN

Hectopat
IMG_3826.PNG
IMG_3827.PNG
IMG_3828.PNG

Fotoğraftaki parçaları önümüzdeki hafta içerisinde almayı planlıyorum. 15.000 Tl ediyor toplamda. Parça seçimim hakkındaki yorumlarınızı merak ediyorum. İncehesap sitesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz en uygun fiyatı veren site. Ayrıca kurulum için Kahramanmaraş'ta olup bana yardımcı olabilecek birisini arıyorum.

Sadece kısa incelemeyle baktım, sorularım olacak.
Intel yerine R7 1700X düşünür müydünüz?
2X 1080 ile 1080p monitörde oynamak bence mantıksız olur. Aşırı uçuk bir performans istemiyorsanız 1080Ti de işinizi görebilir, neden derseniz 2K-4K oyunlarda 2x 1080 çok daha iyi olur ama 1080p SLI scaling pek iyi olmaz bence.
Bi de X299 26 Haziran'da available olarak gözükeceği söylendi, X299 çok daha iyi bir platform ve bir bilgisayara 15 bin tl yatırılıyorsa future-proof olmalı değil mi?Ryzen 6850K yarı fiyatında ve sağlam tercihtir. Tabii tamamen kendi tercihleriniz. Ben sadece öneri yaptım.

1080 ti tabii ki daha stabil fakat ilerki dönemlerde 4kya geçeceğim için sli tercih ettim.
@LukeSkywalker ilk başta bende ryzen düşünüyordum. x99, SLI bandında daha iyi performans verecektir. Tek kart alacak olsam kesinlikle R7 1700x tercih ederdim.
Elimde bir adet 4k monitör var. Fakat 60hz tazeleme oranı olduğu için 2. Monitörümün 144hz+ olmasını istedim.

@Nazım Paşa hali hazırda 4k monitör var. Yeni monitör biraz keyfi. Dengesiz olduğunu düşündüğünüz noktalar neler mesela?

Mesela X99 alıp SLİ yapmanız. 1080 Tİ rahatlıkla tek başına 4K oynatabiliyor. 5.25 inc yuvası olmayan kasa da dvd okuyucusu almışsınız. SLİ yapacağım için İntel aldım gibi saçma bir şey yok. Sana tavsiyem SLİ yapmaman ve Ryzen alman olacaktır.

Rahatlıkla oynatır fakat 1080 SLI ile arasında çok rahat 10 fps görülür. Youtube'da bu tarz bi çok video var. Ve çoğunda aradaki fps farkı 10-15. Zaten 4kda çok yükzek bi fps beklenmezken bana göre 10-15 fps fark gayet tercih edilesi.
X99 sistem seçmemin tek sebebide SLI yapacak olmam.

4K oynatacaksan R7 1700X almazsan pişman olursun. İlla da Intel alacağım diyorsan neden 6. nesil bir işlemciye o kadar para verip X299 beklemiyorsun? Futureproof olmaz ki. X99 platformu kaç senelik haberin var mı? Nerdeyse yarı fiyatına R7 1700 var. 4K için multithread tamamen gerekli 12 thread vs 16 thread? R7 1700X alıp 3600 ila 4000MHz RAM ile emin ol i7 performansını rahatlıkla geçersin. (4K)

R7 1700x kullanmakta istiyorum fakat oyun performansı bakımından intelin daha önde olduğunu düşünüyorum. İşlemci bakımından çok kararsızım.

R7 1700x kullanmakta istiyorum fakat oyun performansı bakımından intelin daha önde olduğunu düşünüyorum. İşlemci bakımından çok kararsızım.
Tamamen sana kalmış. R7 1700X yepyeni bir işlemci, gelecek vaat eden ve 4K'da şuan rakibi olmayan işlemcilerden(fiyat/performans). Şuan biraz bekle derim ben, bir çok yeni işlemci ve platform gelecek. Ryzen Threadripper mesela :p

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı