Xampp düzgün çalışmıyor

Makaleler
1
Merhaba,
Arkadaşlar bir türlü xampp programını düzgün çalıştıramıyorum. İlk xampp indirdiğimde hatalı indirme yapmıştım ve yarıda kalmıştı. Sonra yeniden kurulum yaptım. Ardından Config kısmından açtığımda otomatik Apache, filezilla, MySQL, Mercury'nin başlaması için onları işaretledim ve Save diyerek kaydettim. Ancak cannot XXXX file diye uyarı aldım ve bir türlü ayarlarımı kaydetmedi. Neyse programı denetim masası üzerinden kaldırdım ve tekrar kurdum. Şimdi o hatayı vermeyi bıraktı fakat şimdi MySQL ve filezilla bir türlü çalışmıyor.
21:05:45 [mysql] Problem detected! 21:05:45 [mysql] Port 3306 in use by "C:\xampp\mysql\bin\mysqld.exe --defaults-file=c:\xampp\mysql\bin\my.ini mysql"! 21:05:45 [mysql] MySQL WILL NOT start without the configured ports free! 21:05:45 [mysql] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application. 21:05:45 [mysql] or reconfigure MySQL and the Control Panel to listen on a different port.
21:05:13 [filezilla] Problem detected! 21:05:13 [filezilla] Port 21 in use by ""C:\xampp\filezillaftp\filezillaserver.exe""! 21:05:13 [filezilla] FileZilla WILL NOT start without the configured ports free! 21:05:13 [filezilla] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application. 21:05:13 [filezilla] or reconfigure FileZilla and the Control Panel to listen on a different port. 21:05:13 [filezilla] Problem detected! 21:05:13 [filezilla] Port 14147 in use by ""C:\xampp\filezillaftp\filezillaserver.exe""! 21:05:13 [filezilla] FileZilla WILL NOT start without the configured ports free! 21:05:13 [filezilla] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application. 21:05:13 [filezilla] or reconfigure FileZilla and the Control Panel to listen on a different port.
Böyle bir hata alıyorum. Azıcık bir şey anladım fakat ne yapacağımı bilmiyorum.
Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar çözümü buldum gibi gibi. Log kayıtlarında yazdığı gibi C:'Deki çalışan programı ilk görevini sonlandırdım sonrada sildim. Şu an MySQL ve filezilla herhangi bir hata vermedi. Ancak sorun şu ki çalışmıyorlarda :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Tekrar kur ve orada aldığın hataların nedeni sen aynı anda iki adet mysql ve filezillaserver.exe kullanmaya çalışmışsın bu sepebten portlarda çakışma olmuş.

Tekrar kur ve orada aldığın hataların nedeni sen aynı anda iki adet mysql ve filezillaserver.exe kullanmaya çalışmışsın bu sepebten portlarda çakışma olmuş.
Hocam halletmiştim. Dediğiniz gibi silip tekrar kurdum. Ondan sonra sadece Filezilla hata verdi. Onuda adı neydi driver mı onu sildim ve düzeldi. Hani tık veya çarpı işareti oluyor ya oradan.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı