Çözüm XAMPP MySQL port değişimi sonrası devam eden port çakışması hatası

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba,

Normalde port değiştirdiğiniz zaman XAMPP ilçindeki MySQL düzgünce çalışmaya devam eder. Ancak bazı durumlarda MySQL dosya yapısı bozulduğu için "port çakışması" adı altında uyarı alabilirsiniz ve MySQL sunucusu otomatik kendini kapatır.

Öncelikle port değişimi rehberimi uygulayınız:

Hatamız bu:

1725749106352.png

Şimdi ise bu sorunu kalıcı olarak çözen yönteme geçelim.

Öncelikle XAMPP kapalı olsun.

Ardından C:\xampp\mysql klasörüne gidelim.

Buranın normal yapısı bu şekildedir. Dikkat etmemiz gereken tek dosya data klasörüdür.
Öncelikle data klasörünü kopyalayıp adını da data_old yapıyoruz. Olası bir durumda kurtarmamız gerekebilir çünkü.

1725749156050.png

DİKKAT!

Burada sizin kendi veri tabanlarınız olabilir. Örneğin benim veri tabanım turkaysoftware olan. Asla ama asla kendi veri tabanlarınızın ismi geçen klasörleri silmeyiniz.
Aynı şekilde ibdata1 dosyasını da silmeyiniz. Eğer onu silerseniz veri tabanlarınız bozulur.

Onun dışında data klasörü içinde ne kadar klasör ve dosya varsa hepsini siliniz.

1725749214560.png

Ardından C:\xampp\mysql\backup klasörüne giriyoruz. Burada veri MySQL'in kullanacağı hazır ve yedeklenmiş dosya ve klasörler bulunuyor.

Burada da ibdata1 dosyası hariç hepsini seçiniz ve kopyalama yapınız.
Ardından C:\xampp\mysql\data klasörü içine gelip yapıştırınız.

1725749371924.png

Artık MySQL veri sunucusunun bozuk dosya sistemini düzeltmiş oluyoruz.

Sonuç:

1725749445209.png

1725749528199.png

Çözüm sağladıysa ne mutlu.

Merhaba,

Normalde port değiştirdiğiniz zaman XAMPP ilçindeki MySQL düzgünce çalışmaya devam eder. Ancak bazı durumlarda MySQL dosya yapısı bozulduğu için "port çakışması" adı altında uyarı alabilirsiniz ve MySQL sunucusu otomatik kendini kapatır.

öncelikle port değişimi rehberimi uygulayınız:

hatamız bu:

Eki Görüntüle 2305499

Şimdi ise bu sorunu kalıcı olarak çözen yönteme geçelim.

Öncelikle XAMPP kapalı olsun.

Ardından C:\xampp\mysql klasörüne gidelim.

Buranın normal yapısı bu şekildedir. Dikkat etmemiz gereken tek dosya data klasörüdür.
Öncelikle data klasörünü kopyalayıp adını da data_old yapıyoruz. Olası bir durumda kurtarmamız gerekebilir çünkü.

Eki Görüntüle 2305503

dikkat!

Burada sizin kendi veri tabanlarınız olabilir. Örneğin benim veri tabanım turkaysoftware olan. Asla ama asla kendi veri tabanlarınızın ismi geçen klasörleri silmeyiniz.
aynı şekilde ibdata1 dosyasını da silmeyiniz. Eğer onu silerseniz veri tabanlarınız bozulur.

Onun dışında data klasörü içinde ne kadar klasör ve dosya varsa hepsini siliniz.

Eki Görüntüle 2305504

Ardından C:\xampp\mysql\backup klasörüne giriyoruz. Burada veri MySQL'in kullanacağı hazır ve yedeklenmiş dosya ve klasörler bulunuyor.

Burada da ibdata1 dosyası hariç hepsini seçiniz ve kopyalama yapınız.
Ardından C:\xampp\mysql\data klasörü içine gelip yapıştırınız.

Eki Görüntüle 2305505

Artık MySQL veri sunucusunun bozuk dosya sistemini düzeltmiş oluyoruz.

sonuç:

Eki Görüntüle 2305506

Eki Görüntüle 2305508

Çözüm sağladıysa ne mutlu.

Bu şekilde yapılınca bazen veritabanın bozuluyor baştan yüklemek zorunda kalıyorum yedek yoksa gidiyor bu yüzden XAMPP kullanmıyorum ben artık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı