Xbox 9.nesil gamepad için şarjlı pil ve şarj aleti önerisi

Ladda piller de Ni-Mh zaten hocam. Bu arada şarjlı piller gelince hemen şarja takmayın. Bir miktar şarj oluyor zaten içlerinde.

Pilleri kullanın önce bittikten sonra şarja takın. Dolduktan sonra da fişte fazla uzun süre bırakmamaya çalışın dolunca alın.
Tamamdır hocam. Piller geldi şuan boşta duruyor gamepadin gelmesini bekliyorum.

Ladda piller de Ni-Mh zaten hocam. Bu arada şarjlı piller gelince hemen şarja takmayın. Bir miktar şarj oluyor zaten içlerinde.

Pilleri kullanın önce bittikten sonra şarja takın. Dolduktan sonra da fişte fazla uzun süre bırakmamaya çalışın dolunca alın.
Hocam ikea stenkol şarj aleti trendyolda satılıyormuş stok buldum (IKEA Stenkol Pil Åarj Aleti Fiyatı, Yorumları - Trendyol) sizce gp’yi iade edip bunu alayım mı? Gp’nin iadesi rahat olur sıkıntı çıkmaz amazondan aldım çünkü.

Son düzenleme:
Kalite olarak ikisi de giriş seviyesi cihazlar çok bir fark olacağını sanmam ama IKEA bence bir tık daha önde.

Stenkol şarj cihazının avantajı her pili tek tek şarj edebiliyor 2'li eşler halinde şarj etmek zorunda değilsiniz. Gerçi zaten genelde çiftler halinde kullanacağınız için ikisi bitince beraber şarja takarsınız. Ama diyelim mouse için vs tek pil kullandığınızda bitince tekli olarak da şarj etmeniz gerekirse GP bunu yapamaz. Mutlaka iki pili beraber takmalısınız.

Kalite olarak ikisi de giriş seviyesi cihazlar çok bir fark olacağını sanmam ama IKEA bence bir tık daha önde.

Stenkol şarj cihazının avantajı her pili tek tek şarj edebiliyor 2'li eşler halinde şarj etmek zorunda değilsiniz. Gerçi zaten genelde çiftler halinde kullanacağınız için ikisi bitince beraber şarja takarsınız. Ama diyelim mouse için vs tek pil kullandığınızda bitince tekli olarak da şarj etmeniz gerekirse GP bunu yapamaz. Mutlaka iki pili beraber takmalısınız.
Bir de hocam ikeanın şarj aleti piller şarj olduğunda akımı kesiyor mu ve pil şarj durumlarını işaret eden bir göstergesi var mı (ışık vb.)?

Bir de hocam ikeanın şarj aleti piller şarj olduğunda akımı kesiyor mu ve pil şarj durumlarını işaret eden bir göstergesi var mı (ışık vb.)?

Şarj devam ederken led beyaz olarak yanıp sönüyor, dolunca sabit beyaz ışık oluyor ve dolunca evet şarj etmeyi kesiyor. Bozuk bir pil ya da şarj edilemeyen bir pil takarsanız ya da aşırı ısınma durumunda da kırmızı yanarak hata uyarısı veriyor.

Şarj devam ederken led beyaz olarak yanıp sönüyor, dolunca sabit beyaz ışık oluyor ve dolunca evet şarj etmeyi kesiyor. Bozuk bir pil ya da şarj edilemeyen bir pil takarsanız ya da aşırı ısınma durumunda da kırmızı yanarak hata uyarısı veriyor.
Peki 2450 mah lık pilleri kaç saatte dolduruyor hocam bir de akşamdan şarjda bırakıp yatsam herhangi bir sıkıntı olmaz değil mi akım kestiği için?

İyi de hocam Xbox kolla beraber gelen piller şarj edilebilir pil değil ki? Şarj edilebilir olmayan piller şarj cihazına takılır mı patlaması gayet normal. Üzerlerinde de yazar şarj etmeyin diye. (Do not recharge vs gibi) kullan at pillerden bahsediyoruz herhangi bir markette bulabileceğiniz standart alkaline piller onlar.

Siz özellikle almazsanız hiçbir firma şarj edilebilir pil koymaz ürüne.
Bana gelen şarjlı idi, bu pillerdi
IMG_20240214_062124.jpg
ikinci şarj edişimde patladı.

Bana gelen şarjlı idi, bu pillerdi Eki Görüntüle 2115826 ikinci şarj edişimde patladı.

Enteresan bir durum o zaman.

Xbox Gamepad kollarının içinde standart olarak Duracell'in yukarıdakine tip olarak benzeyen ama kullan at pilleri geliyor. Aldığım 2 kolda da benzer piller geldi bana. Belki sizin aldığınız yer (tahminim yurt içinden alınmış bir cihaz) bir kampanya falan yapmıştır ama şarjlı bir pilin 2.şarjda patlaması da tuhaf. Ya pil size geldiğinde büyük oranda fonksiyonunu kaybetmiş halde gelmiştir ya da şarj cihazında uzun süre yüksek akıma maruz kalmıştır.

Şarjlı piller kullanılmadan ve şarj edilmeden uzun süre boşta durursa zamanla şarj tutma özelliklerini kaybedebilir Bu yüzden pili yeniden şarj etmeden önce yenileme yapılması gerekir. Bunu da standart şarj cihazları yapamıyor daha üst seviye şarj cihazlarında bu özellik oluyor ama yine garantisi yok pil tamamen ölmüş de olabilir çünkü.

Peki 2450 mah lık pilleri kaç saatte dolduruyor hocam bir de akşamdan şarjda bırakıp yatsam herhangi bir sıkıntı olmaz değil mi akım kestiği için?

Hocam 1 veya 2 tane 2450 mAh'lik pili şarj ederseniz bu durumda yaklaşık 4 saat,

3 tane 2450 mAh'lik pili şarj ederseniz 6 saat civarı,

4 tane 2450 mAh'lik pili şarj ederseniz 8 saat civarı.

Evet akım kestiği için teoride bir sorun olmaz ama ben yine de ilk birkaç şarj sırasında özellikle evdeyken ve gündüzken ara sıra pillere dokunarak ısılarını kontrol etmeye çalışırdım. Çünkü bozuk pil vs denk gelirse aşırı ısınabilir. Baktınız bir sorun yok hepsi dengeli ısınıyor o zaman problem yok demektir. Gece koyarsınız sabah kalkınca da prizden çekersiniz.

Stenkol şarj cihazının kullanım kılavuzuna bakarsanız 1 veya 2 pil takıldığında 700 mA akım uyguluyor pillere yani 2450'yi 700'e bölerseniz yaklaşık kaç saat olduğunu bulabilirsiniz.

Bu arada şarjlı pillerin ilk başlardaki gerçek kapasitesi genellikle pakette yazanın biraz üstündedir. Bendeki 2450 mA'lık Ladda piller mesela 2600 mA'ya yakın bir kapasiteyle geliyor aslında. Bu yüzden tam bir saat dakika verilemez ama yaklaşık olarak hesaplanabilir. Ayrıca şarj esnasında ısı kaybı da oluşur bu yüzden bir miktar vakit uzayabilir.

Örneğin 2100 mA kapasiteli bir pili tek başına (ya da 2'li) Stenkol şarj aletinde şarj etmek isterseniz 700 mA akım vereceği için 3 saatte dolmasını bekleriz ama bu 3 saati aşar kayıp sebebiyle.

Son düzenleme:
Xbox 9. nesil kol ile birlikte Duracell'in Amazon.com.tr şarj cihazını ve ekstra 2 adet Amazon.com.tr pilini sipariş ettim. Hepsi yarın elimde olacak, denedikten sonra unutmazsam buraya bir edit düşerim arkadaşlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı