Xbox 9. nesil gamepad vs GC30 V2 vs DualShock V2

Dudullu dükü

Hectopat
Merhaba, başlıkta ki üç gamepad arasında kaldım. Farklı ürün varsa daha iyi olduğunu düşündüğünüz belirtirseniz iyi olur.
  • MSI GC30 V2 1000 TL 4 aylık garantili kutulu faturalı.
  • Xbox 9.nesil gamepad - Deep pink 1342,96 TL.
  • DualShock V2 1300 TL civarı.

Bütçem ise Max 1350 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Xbox 9. Nesil gamepad kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim. Malzeme kalitesi oldukça iyi.

Merhaba, başlıkta ki üç gamepad arasında kaldım. Farklı ürün varsa daha iyi olduğunu düşündüğünüz belirtirseniz iyi olur.

Bütçem ise Max 1350 TL.

Normal şartlarda kesinlikle Xbox derim ama indirimli DualSense'de (PS5 kolu) bekleyebilirsiniz Xbox'dan daha iyi bir kol deneyimlerime göre konuşuyorum.

Bütçem ise Max 1350 TL.

İki kolun aynı kol olduğunu nereden anladınız?
YIL 2023 olmuş Xbox 360 kolu ile Xbox One kolu arasındaki farkı anlamayan insanlar var ve iki kolun aynı tipte olduğunu sanan. Mesela Monster'ın Pusat kolu da Xbox 360 koludur.
9. nesilin yanında çöptür.
Tetik ve gaz pedalları ince ve kullanışsızdır. FIFA oynarken berbat his verir.
micro usb soketi hemen gevşer ve bozulur. üstüne şu tetik tuşlarına para vermek ahmaklık olur.
1111.jpg

8. ve 9. nesil aynıdır aradaki fark tetiklerde tırtıklı hissiyat ve type-c soketidir.
PS5 kolunu PC ye almanı tavsiye etmem. Xbox kolu almalısın.

Son düzenleme:
asd.jpg

Bunlar benim kollarım. FIFA 23 oynuyorum. PS5 kolu için ek uygulama ile DSX ile oynuyorum Xbox kolu gibi gösteriyor kolu. O şekilde normal oynuyorum.
Direkt olarak oynarsam daha kötü oluyor mesela adamlar koşmuyor az koşuyor akıcı ve seri hareket etmiyor. DSX programı ile açınca Xbox olarak ayarlarsam normal Xbox kolu gibi akıcı çalışıyor.
1500 TL'ye PS5 kolunu aldım meraktan. Ama hiç gerek yokmuş. Fiyatı da 9. nesil Xbox'tan ucuz olmasından belli. Yine güzel oynanıyor ama neden DSX ile falan uğraşalım ki.

Xbox kolunu PC bütün oyunlarda tanıyor ve programsız şartsız akıcı bir şekilde oynamak varken uyumsuz PS kollarına gerek yok. Nintendo Pro Controller de var o da tam uyumlu sayılmaz.
İlle PS5 kolu alacağım diyosanız Logitech F710 alın bari her şeyiyle PC uyumlu. Tuş dizilimi PS5 ile aynı. Kalite olarak da en kalitelisi. Ama yine de Xbox 8.9. nesilin yerini hiçbiri tutmuyor. Ben hepsinin tadına bakmak için almıştım sadece Xbox kolu ile FIFA oynuyorum. Diğer kollarla araba yarışı ve eski oyunlar.

Xbox 9. Nesilden çok memnunum yalnız kasamda bluetooth olmadığı için adaptör aldım. Onda da Pc yi her kapatıp açtığımda otomatik bağlanmıyordu. Kaldırıp kurmam gerekiyordu. Mecburen Xbox Wireless dongle aldım. Gayet memnunum ama pahalı oldu tabi 😀

Xbox 9. nesilden çok memnunum yalnız kasamda Bluetooth olmadığı için adaptör aldım. Onda da PC'yi her kapatıp açtığımda otomatik bağlanmıyordu. Kaldırıp kurmam gerekiyordu. Mecburen Xbox Wireless dongle aldım. Gayet memnunum ama pahalı oldu tabii 😀

O dongledan bende de var ve Xbox konsoluna bağlandığı gibi. Xbox ağı ile bağlıyor yani Bluetooth kullanmıyor. Bluetooth'la da gecikme hissetmiyordum ama kendi alıcısı olunca daha akıcı hiseetim psikolojik olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı