Xbox Controller vs DualSense

nameoke

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle ben bir araştırma yaptım ve Xbox tuşlarında toz biriktirdiğini ve tuşların yapışıp sanki sağlam değilmiş gibi oynadığını ve basmadığını duydum. Bir de pil derdi var.

DualSense'te ise çok soyulma ve kronik problemler olduğunu ve garantili orijinal bulunmasının zorlu olup sıkıntılı olduğunu ve ele uymadığını duydum. Bütçeyi zorlayıp çift kol alabilirim. Fakat öncelikle tek sağlam bir kol almak istiyorum ya da ileride yeni bir kol çıkarsa Xbox'ya da PS tarafından bilenleriniz varsa onu alabilirim. Bütçe 5000 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle ben bir araştırma yaptım ve Xbox tuşlarında toz biriktirdiğini ve tuşların yapışıp sanki sağlam değilmiş gibi oynadığını ve basmadığını duydum. Bir de pil derdi var.

DualSense'te ise çok soyulma ve kronik problemler olduğunu ve garantili orijinal bulunmasının zorlu olup sıkıntılı olduğunu ve ele uymadığını duydum. Bütçeyi zorlayıp çift kol alabilirim. Fakat öncelikle tek sağlam bir kol almak istiyorum ya da ileride yeni bir kol çıkarsa Xbox'ya da PS tarafından bilenleriniz varsa onu alabilirim. Bütçe 5000 TL.

Xbox 9.Nesil kullanıyorum 2 tane var elimde bu yüzden sadece onunla ilgili birkaç yorum yapayım.

Kontrolcüyü düzgünce saklarsanız kullanmadığınızda açıkta bırakmazsanız toz falan birikmez. Hele hele oynanamayacak kadar toz biriktirmek için baya bir pis olmak lazım kusura bakmayın.

Pil derdi var demişsiniz pil dert mi avantaj mı dahili bataryası olan kontrolcünüzün batarya ömrü azaldıkça anlarsınız diye düşünüyorum. Benim için bir artı pil olması.

Ayrıca Xbox Gamepass abonesiyim ve PC'de ve TV Box üzerinden GeForce NOW'la kullanıyorum şu ana kadar hiçbir oyunda tuş atama ayarı falan yapmadım. Sorunsuz destekliyor oyun eğer Gamepad destekliyse.

Dualsense'le kıyaslayamıyorum her ikisini kullananlar kıyaslayabilir.

Benim şahsi fikrim Adaptive Triggers haricinde DualSense çok başarılı bi kol, özellikle titreşim sistemi benzersiz ve uyumlu oyunlarda ayrı bir hissiyat katıyor. DualSense'in özellikleri bilgisayarda belli oyunlarda kullanılabiliyor, kullanamadığınız özellikler halihazırda Xbox kontrolcüsünde zaten hiç olmayan özellikler. Yazılım ile kolu Xbox olarak tanıtıp isterseniz Forza bile oynayabilirsiniz. Destekli oyunlar için link bıraktım. Xbox kolu yazılım gerektirmeden bütün oyunlarda sorunsuz çalışır, daha kolaydır. Tercihen uğraşmak istemiyorsanız 9. nesil alabilirsiniz.

Xbox bana daha ergonomik geliyor. DualSense diyenler sadece fanboy,
Biliyorum yalnızca xbox tuşalrınd oynama oluyor kötü bir hissiyat oluyor diyor bütün xbox kullananlar tetiklere lafım yok bazısı xbxo tercihi diğeri ps tercihi daha iyi diyor eğer teknolojik anlamda bir artısı yoksa pc de xbox alıcam toz işini çözebilirim zaten

2.el Elite 2 al bence.
2. El bana riskli geliyor çoğu kişide kronik sorunlar çıkmış birde ben hikayeli oyniycağım için rekabetçiler için klavye mouse kullanıcam araştırdım gereksiz diyorlar çok bir fark yok teknolojik olarak hem garantili daha iyi olur diye düşünüyorum ps bu konuda sınıfta kaldı xbox daha iyi bu konuda

Hocam PS teknolojileri PC'de çalışmaz. Hem afedersiniz ama kontrolcünün hangi yataylıkta olduğunu öğrenmek ne işe yarıyor(PS diyenler için) adam gibi yazılımıda yok zaten PC'de. Hem çok sorun çıkarıyor.

Ben ikisini de yillardir kullaniyorum. Bilgisayar icin xbox controller daha iyi cunku her oyunu program vs olmadan istedigin gibi kullanabiliyorsun. Ayrica pilli olmasi da isime geliyor cunku sarjli pil kullandigim icim zirt pirt gamepadi sarj etmek zorunda kalmiyorsun. Bilgisayarda sorunsuz sekilde her oyunda kullanilabilseydi dualsense derdim ama mevcut durumda xbox controller daha iyi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı