Xbox Controller vs MSI Force GC20 V2

Xyab'de almaya bahane olur.

Kola bakarak mı oyun oynuyorsun?

Adaptive trigger nedir onu bile bilmiyorum ama çok bir şey yapmayacağım zaten gamepad ile sadece FIFA oynuyorum, Xbox işimi görür gibi.

Nasıl yani pilli? Bildiğin pil mi takıyoruz? Şarj olayı önemli benim için.

Hocam alet pili şarj etmek için extira şarj aleti aman lazım kaldiki Bluetooth sorunun varsa pili olduğu için 1000 ms ile oyun oynaya biliyorsun.

Pil mevzusunda haklısınız ancak 4 sarjlı pil alınca çok rahat oluyor biri bitince diğerini takiyorsun hemen bu da rahat oluyor ergonomi dediğiniz gibi kişiden kişiye değişir PS kolu bence çok büyük eli küçük olana güzel olmaz Xbox'un avantajı daha rahat takılabilmesidir DualSense ile rahat etmek için her türlü program gerekiyor ama Xbox kolu Windows PC'ler ile uyumlu bir şekilde doğru düzgün çalışıyor çok rahat oluyor DualSense kullanmadığım için bu uyumluluk konusunda net bir bilgim yok duyduklarımdan konuşuyorum ama çok gördüm sosyalde DualSense alıpda pişman olan aynı zamanda DualSense'den ucuza bulunabiliyor Xbox kolu.

Evet pilli şarj kiti var ama oda 1000 lira. :D
Ben de sadece "genel olarak şu daha iyi" denilecek kadar keskin farklar olmadığını belirtmeye çalıştım. Dualsense'i Windows'ta kullandım. Dediğim gibi kendi sürücüsü var, herhangi bir uyumluluk sorunu yok, BT ile hem Windows hem Steam sorunsuz çalıştırıyor. Ben de Xbox kolunu denemek isterim müsait bir zaman.

Ben de sadece "genel olarak şu daha iyi" denilecek kadar keskin farklar olmadığını belirtmeye çalıştım. DualSense'i Windows'ta kullandım. Dediğim gibi kendi sürücüsü var, herhangi bir uyumluluk sorunu yok, BT ile hem Windows hem Steam sorunsuz çalıştırıyor. Ben de Xbox kolunu denemek isterim müsait bir zaman.

Bende deneyimlemediğim için net bir şey söyleyemem okuduklarımdan konuşuyorum ancak arkadaş yanlış bilgi veriyorsun deyince biraz sinirlendim uyumluluk sorunları giderilmiş olabilir bilmiyorum dediğim gibi gördüğüm ve okuduklarımdan konuşuyorum DualSense alıp söven çok gördüm.

Aratır, özellikle Force GC20 V2 bayağı aratır. Tuş hissiyatı rezalet. Trigger'lar hatırladığım kadarıyla sertti.

Aradaki fiyat farkı az diyemem fakat Force GC20 V2 almanı da istemem. Gerekirse orijinal DualShock 3 kullan ama bunu kullanma.

Bende DS3 tavsiye etmem. Çalışması için bilgisayara Bluetooth modülünü tamamen işlevsiz hale getiren (sadece DS3 ile kullanabileceğin) bir sürücü kurmak gerekiyor. En temizi ya DS4 ya da Xbox koludur. :)

Bende DS3 tavsiye etmem. Çalışması için bilgisayara Bluetooth modülünü tamamen işlevsiz hale getiren (sadece DS3 ile kullanabileceğin) bir sürücü kurmak gerekiyor. En temizi ya DS4 ya da Xbox koludur. :)
Orijinal DS3'ü Windows'ta kullanmak bir dönem gerçekten işkenceydi.
Ayrıca şöyle bir nane var: MiSTer Input Latency

Xbox pilli denince işin rengi biraz değişti, piller neden bu kadar pahalı? kolun yarı fiyatına pil mi olur. Bu pil işini nasıl en ucuza halledebilirim?

Orijinal DS3'ü Windows'ta kullanmak bir dönem gerçekten işkenceydi.
Ayrıca şöyle bir nane var: MiSTer Input Latency
Dostum bilgisayara ne olduğu belirsiz kaynaklardan yayılan yada geliştirilen hiç bir yazılımı yükleme taraftarı değilim. Yeni yöntemleri fazla bilmiyorum çok eskiden kullanmıştım. Fakat resmi bir destek geldiğini düşünmüyorum. Yöntemin güvenilir olmasına, kolay olmasından daha çok önem veriyorum. :)

Xbox pilli denince işin rengi biraz değişti, piller neden bu kadar pahalı? kolun yarı fiyatına pil mi olur. En ucuz ne kadara şarj edilebilir pil alabilirim?
Ben xBox pil sorunu için bir tane duracell şarj cihazı almıştım. (Zaten atölyede çok pil ihtiyacım oluyor benim için avantajlı oldu.) 4 tanede 2500 mah kalem pil almıştım. Bu piller aşağı yukarı 14 saat kullanım süresi veriyor. 1 saat gibi bir sürede şarj oluyor. Dönüşümlü kullanıyorum. Hatta bu cihaz sayesinde tamamen evde şarjlı pillere geçtim. Pile 60 TL veriyorum ama yıllarca kullanıyorum.

Dostum bilgisayara ne olduğu belirsiz kaynaklardan yayılan yada geliştirilen hiç bir yazılımı yükleme taraftarı değilim. Yeni yöntemleri fazla bilmiyorum çok eskiden kullanmıştım. Fakat resmi bir destek geldiğini düşünmüyorum. Yöntemin güvenilir olmasına, kolay olmasından daha çok önem veriyorum. :)

Ben xBox pil sorunu için bir tane duracell şarj cihazı almıştım. (Zaten atölyede çok pil ihtiyacım oluyor benim için avantajlı oldu.) 4 tanede 2500 mah kalem pil almıştım. Bu piller aşağı yukarı 14 saat kullanım süresi veriyor. 1 saat gibi bir sürede şarj oluyor. Dönüşümlü kullanıyorum. Hatta bu cihaz sayesinde tamamen evde şarjlı pillere geçtim. Pile 60 TL veriyorum ama yıllarca kullanıyorum.
60 TL ise iyi hocam ben ne gördüm öyle 500 TL falan kullandığın internettense linkini sallasana :)

60 TL ise iyi hocam ben ne gördüm öyle 500 TL falan kullandığın internettense linkini sallasana :)

Not: Şarj cihazı yanında 900 mAh 2 tane AAA ve 2 tane AA pil geliyor.

Dostum bu şarj cihazını bir kere alman gerekiyor. Tabii bu şart değil, AA pilleri şarj eden uygun fiyatlı başka bir cihaz alabilirsin. Uzun ömürlü, kaliteli olsun diye bunu attım. Mesela ben Duracell Cef 22 modelini aldım.

Piller içinse; (İndirim dönemlerinde fiyatları düşüyor)
Bu iki pilden de elimde bol bol var. İkisinin performansından da memnunum. 20'ye yakın Duracell, 14 tanede Varta şarjlı pil kullanıyorum. Titreşim açıkken kontrolcüyü 12-15 saat arası (oyundaki titreşim yoğunluğuna göre) sorunsuz kullanabiliyorum.

Ben de DS3 tavsiye etmem. Çalışması için bilgisayara Bluetooth modülünü tamamen işlevsiz hale getiren (sadece DS3 ile kullanabileceğin) bir sürücü kurmak gerekiyor. En temizi ya DS4 ya da Xbox koludur. :)
Tabii ki.
Önerdiğim için değil, Force GC20 V2 yerine kullanmak bile daha iyi DualShock 3. Demek istediğim bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı