Xbox fiyatlarına zam geldi

Smuya

Hectopat
Makaleler
16
“1 Mayıs itibariyle dünya genelindeki satıcılar için önerilen fiyatlarımızı güncelleme kararı aldık. Aynı zamanda bu yıl sonundan itibaren birinci parti oyunlarımızı 79.99$ fiyattan sunmaya karar verdik.

1 Mayıs itibariyle yeni fiyatlar:
Xbox Series S 512: 379.99$ (eski fiyatı 299.99$)
Xbox Series S 1TB: 429.99$ (eski fiyatı 349.99$)
Xbox Series X Digital: 549.99$ (eski fiyatı 449.99$)
Xbox Series X: 599.99$ (eski fiyatı 499.99$)
Xbox Wireless Controller Limited Edition: 89.99$ (eski fiyatı 79.99$)
Xbox Elite Wireless Controller Series 2 Core: 149.99$ (eski fiyatı 139.99$)
Xbox Elite Wireless Controller Series 2 Full: 199.99$ (eski fiyatı 179.99$)
Xbox Wireless Headset: 119.99$ (eski fiyatı 109.99$)

Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Xbox'a zam geldiyse diğerlerine de zam gelmesi yakındır.

Şu dandik konsolu bile 600 dolara mı satacaklarmış? Satışlar baya düşecektir zaten konsol yarışını kaybediyorsun üstüne fiyatlara zam yapıyorsun. Xbox yine saçma politikasını devam ettiriyor.

Xbox oyunlarına 80 dolar da asla verilmez bu arada 80 dolar nedir arkadaş millet parayı ağaçtan topluyor sanki. Ah ulan Nintendo yapacağın işe...

@Grim Reaper @Physchopath hocalarım siz 80 dolara takılmışsınız da oyunlar bizde zaten 80 dolardan pahalıya satılıyor.

Kutulu oyun kısmında artık 100 doları aşan fiyatlar vereceğiz biz ki zaten verdiğimiz oyunlar var özellikle Nintendo’nun kutulu oyunlarında 4 bin liraları görebiliyoruz. Bu çok üzücü bir durum.

80 dolara üzülürken bu zamı bizim için 100-110-120$ gibi fiyatlardan görmezsek iyidir.

Tabi bunlar benim Nintendo ve bazı Xbox oyunlarının kutulu fiyatlarından yola çıkan tahminlerim, gerçeği yansıtmama ihtimali de var. Belki de Microsoft bize iyilik yapıp “hadi şu Türkiye’ye oyunlarımızı artık 80 dolardan verelim” diyebilir.

Dijital mağazada oyunlar zamlanabilir denemez veya zamlanmayacak da denemez bizim için biraz şans işi. Yurtdışındakiler zaten sabit fiyattan aldıkları için onlarda orası da zam yiyecektir.

Yani bu zam bizim için kötü olan işleri daha da kötüye sürecek diye yorumladım ben. Umarım gerçek olmaz.

@Grim Reaper @Physchopath hocalarım siz 80 dolara takılmışsınız da oyunlar bizde zaten 80 dolardan pahalıya satılıyor.

Kutulu oyun kısmında artık 100 doları aşan fiyatlar vereceğiz biz ki zaten verdiğimiz oyunlar var özellikle Nintendo’nun kutulu oyunlarında 4 bin liraları görebiliyoruz. Bu çok üzücü bir durum.

80 dolara üzülürken bu zamı bizim için 100-110-120$ gibi fiyatlardan görmezsek iyidir.

Tabi bunlar benim Nintendo ve bazı Xbox oyunlarının kutulu fiyatlarından yola çıkan tahminlerim, gerçeği yansıtmama ihtimali de var. Belki de Microsoft bize iyilik yapıp “hadi şu Türkiye’ye oyunlarımızı artık 80 dolardan verelim” diyebilir.

Dijital mağazada oyunlar zamlanabilir denemez veya zamlanmayacak da denemez bizim için biraz şans işi. Yurtdışındakiler zaten sabit fiyattan aldıkları için onlarda orası da zam yiyecektir.

Yani bu zam bizim için kötü olan işleri daha da kötüye sürecek diye yorumladım ben. Umarım gerçek olmaz.
Hocam biz hangi birinci parti oyunları (Nintendo hariç onlar zaten globalde de pahalı) 80 dolar ya da daha pahalıya alıyoruz? PS tarafında bile birinci parti oyunlar asla o kadar pahalı değiller 60 70 dolardan öte oyunu yok Sony'nin. Zaten ilginçtir ki Sony oyunlarının en pahalısı şuanda yanlışım yoksa Gow Ragnarok onun da kutulu hali dijitalden ucuz. Sorun sadece Xbox oyunlarının artması değil konsolun kendisi de o para etmez ki. Kontrolcüsünün bir olayı yok özel oyunları bilgisayarda uygun fiyata var ki özel oyunları da zaten o kadar kaliteli değil kötü değiller ama ne parasına değer ne Sony Nintendo oyunlarıyla yarışabilir. Yabancılarda 600 dolar ise bizde 30k belki daha üstü olacak demektir bu konsol ki bu paraya bilgisayar toplamak çok daha akıl karı konsolun sahip olduğu herşey bilgisayarda da varken ne diye kısıtlı şekilde oyun oynamaya para verelim ki?

Hocam biz hangi birinci parti oyunları (Nintendo hariç onlar zaten globalde de pahalı) 80 dolar ya da daha pahalıya alıyoruz? PS tarafında bile birinci parti oyunlar asla o kadar pahalı değiller 60 70 dolardan öte oyunu yok Sony'nin. Zaten ilginçtir ki Sony oyunlarının en pahalısı şuanda yanlışım yoksa Gow Ragnarok onun da kutulu hali dijitalden ucuz. Sorun sadece Xbox oyunlarının artması değil konsolun kendisi de o para etmez ki. Kontrolcüsünün bir olayı yok özel oyunları bilgisayarda uygun fiyata var ki özel oyunları da zaten o kadar kaliteli değil kötü değiller ama ne parasına değer ne Sony Nintendo oyunlarıyla yarışabilir. Yabancılarda 600 dolar ise bizde 30k belki daha üstü olacak demektir bu konsol ki bu paraya bilgisayar toplamak çok daha akıl karı konsolun sahip olduğu herşey bilgisayarda da varken ne diye kısıtlı şekilde oyun oynamaya para verelim ki?
Hocam aynı şeyi savunuyoruz zaten. PS tarafında evet pahalı değiller ama Xbox tarafında pahalı olanlar var kaldı ki Xbox konsollarının ben 500 dolarda olduğu zaman bile pahalı olduğunu düşünüyordum. Tabi tercih meselesi.

Xbox özel oyunlarının 80 dolara değmeyeceği konusunda da size katılıyorum, adamların kendi yaptığı özel oyunlar zaten az artık. Daha çok dışarıdaki stüdyoları alıp onların oyunlarını Xbox adı altında çıkartıyorlar.

Bu oyundan da örnek vermek istemezdim zira en nefret ettiğim oyun türü olan futbol oyunlarından biri ancak Avrupa bölgesindeki en çok satış yapan oyunlardan olduğu için hadi bu oyundan örnek vereyim. Gördüğün gibi fiyat 3.269 TL yani 2.05.2025 18:29 Morningstar verilerine göre 84,77 dolar. Yurtdışında ise bu oyun 70 dolar bu arada.

1746210570171.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı