Xbox fiyatlarına zam geldi

Hocam aynı şeyi savunuyoruz zaten. PS tarafında evet pahalı değiller ama Xbox tarafında pahalı olanlar var kaldı ki Xbox konsollarının ben 500 dolarda olduğu zaman bile pahalı olduğunu düşünüyordum. Tabi tercih meselesi.

Xbox özel oyunlarının 80 dolara değmeyeceği konusunda da size katılıyorum, adamların kendi yaptığı özel oyunlar zaten az artık. Daha çok dışarıdaki stüdyoları alıp onların oyunlarını Xbox adı altında çıkartıyorlar.

Bu oyundan da örnek vermek istemezdim zira en nefret ettiğim oyun türü olan futbol oyunlarından biri ancak Avrupa bölgesindeki en çok satış yapan oyunlardan olduğu için hadi bu oyundan örnek vereyim. Gördüğün gibi fiyat 3.269 TL yani 2.05.2025 18:29 Morningstar verilerine göre 84,77 dolar. Yurtdışında ise bu oyun 70 dolar bu arada.

Eki Görüntüle 2482750
Hocam bu attığınız fotoğrafın fahiş fiyat olduğu dümdüz belli. Medimarktan atmışsınız Ss'i ki onlar herşeyi pahalıya satıyor zaten neredeyse. Üstelik bu oyunun fiyatı 2000-2300 TL civarında Hepsiburada üzerinde yanlışım yoksa tabii. PS5'te de böyle kutulu oyunları saçma fahiş fiyata satıyor bazı siteler. Konsol 500 dolarken iyi sayılırdı da konsolun kendisi iyi değil fiyat iyi olsa ne yazar.

Hocam bu attığınız fotoğrafın fahiş fiyat olduğu dümdüz belli. Medimarktan atmışsınız Ss'i ki onlar herşeyi pahalıya satıyor zaten neredeyse. Üstelik bu oyunun fiyatı 2000-2300 TL civarında Hepsiburada üzerinde yanlışım yoksa tabii. PS5'te de böyle kutulu oyunları saçma fahiş fiyata satıyor bazı siteler. Konsol 500 dolarken iyi sayılırdı da konsolun kendisi iyi değil fiyat iyi olsa ne yazar.
Ben şahsen Xbox Series X alacağıma şu an 600 dolara bir adet Nintendo Switch 2 ve 2 oyun almayı tercih ederim. Hatta Nintendo Switch Lite alıp 400 dolara da devasa bir oyun kütüphanesi de dizilebilir.

Şu durumda Xbox serisi 600 USD fiyat etiketiyle gerçekten alakasız bir ürün olarak göze çarpıyor bundan 1 yıl falan önce kasımda ABD ziyaretimde BestBuy'dan 350 USD'a alıp hediye olarak getirmiştim Series X kardeşime o zamana göre düşünürsem 2 katı bir fiyat etiketi yapıyor. Şu durumda alınmaz aynı fiyata dizilecek bir bilgisayar oyun için çok daha mutlu eder en azından korsan oyunculuk ve istenildiği gibi yükseltilme gibi keyifler var ortada.

@Grim Reaper, Xbox da gereksiz havalara girdi. Niye bu havaya girdiğini anlayamadım.

@Grim Reaper, Xbox da gereksiz havalara girdi. Niye bu havaya girdiğini anlayamadım.
Nintendo kuyuya bir taş attı diye peşlerine takıldılar işte işlerine geliyor çünkü. Görücez işlerine gelip gelmeyeceğini 600 dolar parası olup gidip Xbox alan bana göre enayidir. Hiçbir ekstra olayı yok PS en azından değişik bir deneyim sunuyor o bile daha zam yapmadı Xbox koştur Allah zammı duyurdu. Kimse gidip Gears Of War gibi veya Hellblade gibi markalara kalkıp 80 dolar para vermez.

@Grim Reaper, Xbox'a o kadar para veren olacağını da sanmıyorum. PS'den devam. 👍

Xbox çevre ekipmanları zaten alınmazdı. Oyunlar gene Plasystation tarafına göre daha ucuz olacaktır tabi Kutulu almak isteyenleri bilemem. Konsol olarakda Xbox çok tercih edilmiyor zaten. Alan kişiler de alacaksa 2. el alsınlar zaten kolay kolay bozulmuyor ürünler.

Nintendo kuyuya bir taş attı diye peşlerine takıldılar işte işlerine geliyor çünkü. Göreceğiz işlerine gelip gelmeyeceğini 600 dolar parası olup gidip Xbox alan bana göre enayidir. Hiçbir ekstra olayı yok PS en azından değişik bir deneyim sunuyor o bile daha zam yapmadı Xbox koştur Allah zammı duyurdu. Kimse gidip Gears of War gibi veya Hellblade gibi markalara kalkıp 80 dolar para vermez.

Zaten Gears of War ve Hellblade gibi markaları oynamak isteyenler Game Pass alıyor. Oblivion Remastered gibi oyunlar ancak satış başarısı yakalar ama Xbox tarafının asıl amacı zaten Game Pass kullanıcısı çekmek adam Oblivion Remastered gibi oyunları önce deneyim ettirip daha sonra oynarım diyen kesimlere bir kez daha da satın aldırarak 2 kez para kazanmayı deniyor.

Nintendo kuyuya bir taş attı diye peşlerine takıldılar işte işlerine geliyor çünkü. Göreceğiz işlerine gelip gelmeyeceğini 600 dolar parası olup gidip Xbox alan bana göre enayidir. Hiçbir ekstra olayı yok PS en azından değişik bir deneyim sunuyor o bile daha zam yapmadı Xbox koştur Allah zammı duyurdu. Kimse gidip Gears of War gibi veya Hellblade gibi markalara kalkıp 80 dolar para vermez.

Kesinlikle hocam. Series X'in 2TB versiyonu da 720 dolar olmuş zamla beraber. Yani 5 yıllık makine PS5 Pro'dan bile pahalı hale geldi. Acaba ara nesil konsol çıkartmış olsalardı onu kaç dolara satacaklardı harbiden bu kafayla anlam veremedim. Game Pass varken 80 dolar verilmez zaten olmasa da verilmez dediğin gibi o markalara.

Xbox 80 dolar edecek oyunu yok, 2025 yılı artık son gibi, seneye artık hiç oyun alamayız eğer bölgesel fiyatlandırma yapılmazsa tabii.

GTA 6 80 dolar çıkacak gibi duruyor, bu oyun bu fiyat değer, peki ya diğer oyunlar bize neler sunacak ki, 80 dolar çıkarıyorlar özellikle Xbox oyunları hiç etmez 80 dolar.

Mayıs 2026 yılına kadar PlayStation 5 çekmek şart oldu.

Xbox 80 dolar edecek oyunu yok, 2025 yılı artık son gibi, seneye artık hiç oyun alamayız eğer bölgesel fiyatlandırma yapılmazsa tabii.

GTA 6 80 dolar çıkacak gibi duruyor, bu oyun bu fiyat değer, peki ya diğer oyunlar bize neler sunacak ki, 80 dolar çıkarıyorlar özellikle Xbox oyunları hiç etmez 80 dolar.

Mayıs 2026 yılına kadar PlayStation 5 çekmek şart oldu.
PlayStation 5 alacaksanız hemen alın derim hocalarım zira Xbox’ın da Nintendo’nun gittiği yoldan gitmeye karar vermesi Sony’e de yansıyabilir.

Ben yansıyacağını düşünmüyorum çünkü yansır ise Sony şu anki avantajını kaybeder ancak yansıma şansı her zaman var.

Xbox’ın yaptığı hareketi biraz daha “zafer sarhoşluğu” olarak yorumluyorum ben, çıkarttıkları son işler o kadar başarılıydı ki Xbox son zamanlarda medyanın en pohpohladığı oyunları yapıyordu/yaptırıyordu.

Ancak bilmediği bir şey vardı ki Nintendo bu yolu seçerken adamların arkasında güç vardı. 40-50 senelik serilerin insanlarda yarattığı nostalji, Nintendo markasının büyüklüğü, yaptıkları oyunların kalitesi ve tabi ki adamların ellerinde tuttuğu “herkese uygun” mantığı da çok önemliydi.

Nintendo bu yola girerken halihazırda yıllardır kaliteli ve medya tarafından sürekli pohpohlanan oyunlar çıkartıyordu, Xbox ise son 1 yıldır medya tarafından pohpohlanan oyunlar çıkartıyordu sadece.

Nintendo buna rağmen bu yola korkarak girdi aslında, yeni gelen Nintendo Switch güncellemesi ile Nintendo Switch 2 e-Shop’u Nintendo Switch ile birleştirildi. Ayrıca Online servisler de aynı bunu da biliyoruz.

Nintendo of America başkanının yaptığı “Switch 2 veya Switch 2 oyunlarını alamıyorsanız Switch alın o da güncel kalacak ve sizi Nintendo dünyasına sokacak” gibi olan açıklaması da (tam böyle miydi emin değilim ama asıl konunun bu olduğuna eminim) Switch’e olan desteğin uzun yıllar süreceğinin teminatı ki Nintendo normalde böyle şeyler yapmaz. Bu adamlar yeni konsolları çıkınca eski konsollarına olan destekleri bitmez ancak çok büyük ölçüde azalırdı.

Sırf güncel sektörle rekabet edebilmek için Switch’in desteğini yıllarca sürdürecekler, Switch 2’nin sunduğu 80$’lık oyunlar ile onların bile rekabet etmesi çok zor çünkü.

Adamlar tepkiler dinsin diye nostaljiden yararlanmak için 1990’larda çektikleri SNES reklamını tekrar Switch 2 için çektiler hani.

80$’lık oyunların yansıttığı tepki onları bile bu noktaya çekti. Xbox ise mantığı olmadan bu yola girdi ki yaptığı en saçma hareket falan olabilir Xbox’ın.

Sony’nin elinde ise şu an büyük bir koz var. Bir tarafta mantıksızca bu yola girdiği için ve bu yoldan dönmezse kendisini bitireceği için artık pek de güçlü olmayan bir rakibi var, diğer tarafta ise hala çok güçlü olsa da çok dikkatli adımlar atması gereken bir rakibi var.

Sony bu yaşananların arasında PlayStation 5 ve oyunlarının fiyatını sadece 2-3 yıl daha sabit tutabilirse kesinlikle bu sektördeki yeri çok daha sağlamlaşacaktır diye düşünüyorum.

Tabi bunlar sadece benim görüşlerim, sizin görüşünüzü de merak ettim doğrusu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı