Xbox konsollarına zam gelir mi?

tii

Kilopat
Makaleler
3
Evet, almak için işe girdiğim Xbox Series S modeli birçok yerde çekilişe girdi. En bariz gördüğüm getir firmasıydı.
90 TL ve üstü harcamada çekilişe katılma hakkı veriyormuş. Şimdi bu konsolu almak için 75 günüm var ve bunlara zam gelirse gerçekten kafayı sıyıracağım. Sizce bir zam olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
TL borçlanmak diye bir tabir vardır. Enflasyon olan ülkelerde sıklıkla duyulur. ülkemiz enflasyon rekoru kırdığı için pek çok kişi daha fazla duyuyor bu kavramı.

Bugünden TL borçlanmanın yollarına bakın. Ticari kartı olan tanıdığınız varsa taksit hakkı olabilir 6-12 taksite kadar. Uygun kredi çıkıyor ise bununla da alabilirsiniz. Dolar 20 lira olursa ürünlere tekrar kur güncellemesi gelir. Zam gelir demiyorum bakın. zira bu fiyat artışları zam değil, firma tarafından baktığınızda kur güncellemesi. Üstelik kur %10 artsa siz %10 artış yapınca kurtarmıyor. Ödenekleriniz de %10 artıyor.

Tüm bunları bilerek ve araştırarak daha hesaplı alışverişler yapabilirsiniz.

XSS'i az önce hepsiburada'dan MS TR garantili olarak nethouse satıcısından 7000 TL'ye aldım. Neredeyse bütün teknoloji mağazalarında fiyatı 8499 TL olduğu için fiyatı (pek uygun olmasa da) uygun geldi, karar sizin hocam bu ekonomide ne olacağı belli olmaz, kâr kârdır bu yüzden aradaki 1500 TL cebimde kalması için satın aldım, ekonomi bu haldeyken alınabilecek en bütçe dostu fiyat performans konsol ülkemiz için maalesef bu.

XSS'i az önce hepsiburada'dan MS TR garantili olarak nethouse satıcısından 7000 TL'ye aldım. Neredeyse bütün teknoloji mağazalarında fiyatı 8499 TL olduğu için fiyatı (pek uygun olmasa da) uygun geldi, karar sizin hocam bu ekonomide ne olacağı belli olmaz, kâr kârdır bu yüzden aradaki 1500 TL cebimde kalması için satın aldım, ekonomi bu haldeyken alınabilecek en bütçe dostu fiyat performans konsol ülkemiz için maalesef bu.
Acı durum fakat bunun farkındayım. Aileme konuyu açıyorum, siparişi verelim ben bu yaz çalışıp ödeyeyim diyorum. Çalış kendin al diyorlar.
Maalesef sanıyorum ki ben 7k'yı denkleştirene kadar konsol 10-14k ya çıkacak.

Acı durum fakat bunun farkındayım. Aileme konuyu açıyorum, siparişi verelim ben bu yaz çalışıp ödeyeyim diyorum. Çalış kendin al diyorlar. Yemin ederim ki Türkiye ile squid game dizisinin arasındaki tek fark oyunlar.
Maalesef sanıyorum ki ben 7k'yı denkleştirene kadar konsol 10-14k ya çıkacak.

Şu anki 7000 TL fiyatı bile euro'ya vurunca 390 euro civarı tutuyor, Almanya mediamarkt'ta 399 euro karşılığında PS 5 Dijital sürüm alınabiliyor, bu konsol ise orada 279 euro. Bundan 5-10 sene önce sorsaydınız kesinlikle fiyatların düşmesi için beklemenizi önerirdim ancak şu anki durumda maalesef imkanınız varsa direkt alın deme durumundayım çünkü fiyat artışları enflasyon ve kur dengesizliği yüzünden neredeyse durdurulamaz durumda. 10-14k bandına ulaşacağını düşünmüyorum demek istiyorum ancak ne yazık ki olmaz dediğimiz şeyler sıklıkla oluyor.

Şu anki 7000 TL fiyatı bile euro'ya vurunca 390 euro civarı tutuyor, Almanya mediamarkt'ta 399 euro karşılığında PS 5 Dijital sürüm alınabiliyor, bu konsol ise orada 279 euro. Bundan 5-10 sene önce sorsaydınız kesinlikle fiyatların düşmesi için beklemenizi önerirdim ancak şu anki durumda maalesef imkanınız varsa direkt alın deme durumundayım çünkü fiyat artışları enflasyon ve kur dengesizliği yüzünden neredeyse durdurulamaz durumda. 10-14k bandına ulaşacağını düşünmüyorum demek istiyorum ancak ne yazık ki olmaz dediğimiz şeyler sıklıkla oluyor.
Taksit olarak alın ben size hafta hafta vereyim diyorum, bu sefer de adam gibi taksit yapan site yok. 3 ay taksit veriyor, ben 1 ayda o kadar para kazanıyor muyum ki :(

Taksit olarak alın ben size hafta hafta vereyim diyorum, bu sefer de adam gibi taksit yapan site yok. 3 ay taksit veriyor, ben 1 ayda o kadar para kazanıyor muyum ki :(

Hocam hepsiburada'dan veya trendyol'dan ms tr garantili alırsanız peşin fiyatına vade farksız 4 ay taksit yapılıyor, ben o şekilde aldım ancak 4 ay taksitin üzerinde yapan yok, bildiğim kadarıyla elektronik cihazlara taksit (telefon hariç) 4 ay ile sınırlandırıldı. İthalatçı garantili almayı düşünürseniz en ucuz olarak 6357 TL'ye bulabilirsiniz ancak ithalatçı garantili pek önermem, aradaki fiyat farkı da değecek kadar çok değil.

Hocam hepsiburada'dan veya trendyol'dan ms tr garantili alırsanız peşin fiyatına vade farksız 4 ay taksit yapılıyor, ben o şekilde aldım ancak 4 ay taksitin üzerinde yapan yok, bildiğim kadarıyla elektronik cihazlara taksit (telefon hariç) 4 ay ile sınırlandırıldı. İthalatçı garantili almayı düşünürseniz en ucuz olarak 6357 TL'ye bulabilirsiniz ancak ithalatçı garantili pek önermem, aradaki fiyat farkı da değecek kadar çok değil.
1655567796118.png

6 ay taksitli aylık 1000 TL uygun gibi geldi.

(İthalatçı garantiliymiş pardon)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı