Xbox Kontrolcü vs Playstation DualSense

MemOBeydO001

Kilopat
Masaüstü bilgisayarda oyun oynamak için alacağım, konfor ve software bakımından en uyumlu sizce hangisidir? Xbox kolunu hiç kullanmadım, DualSense'i kullandım çoğunlukla eskiden. Sizce hangi oyun kolunu tercih etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Xbox kontrolcü daha iyi değil maalesef :)

DualSense'in yakın zamanda PC desteği falan geldi yanılmıyorsam, bazı oyunlarda da şu tetiklerin PS5'teki gibi çalışması sağlanabiliyor. O açıdan bir defa direkt avantajlı. Yani atıyorum yarış oyununda fren yaptığınızda ABS ile birlikte tetiğin de titremesi, sertleşip-yumuşaması vesaire gibi... Ya da nişan almak için tetiği biraz bastırıp, sonrasında sertleşen kısmında tetiği çekerek ateş etmeniz gibi...

Bunları tercih etmiyorsanız veya bu anlamda desteklenen oyunlarla haşır neşir değilseniz, Xbox kontrolcüsünü direkt olarak es geçiyor ve yeni nesil daha düzgün, kollarında drift sorunu olmayan gamepad'lerden alıyorsunuz...

Tavsiyeler gelir zaten birazdan.

Bilgisayarda DualSense kullanan birisi olarakdan Xbox ile aralarında bence uçuk derecede farklar yok. PC'deki bazı oyunlarda uyumluluk sorunları çıkabiliyor ama çok nadir karşılaştım. Bilgisayar için ikisinden de iyi Gamepad'ler vardır.

@wfezilla

Ikiside tercih edilmemeli PC icin.

Bilgisayar için ikisi de alınmaz. Bütçenizi söylerseniz yardımcı oluruz.

Bütçe nedir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı