Xbox One S Controller’ı torx olmadan nasıl açılır?

poseidoNNKar1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Xbox One S kontrolcümün analoğu bozuldu ve içine toz kaçtığını fark ettim. İçini açmam lazım ama torx vidası olduğu için açamıyorum.

Farklı tornavida vidaları yalama edebilir ve durum daha kötü olur. T6 ve T8 bulabilirsiniz.

@thetesto hocam haklı. Elimde 3 adet orijinal tamirli Xbox kolu var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Efendim sağa çevirince sorun yok ama sola çevirince sanki diğerinden daha az sola gidiyor gibi

Boşta iken sağa sola hareket ediyor mu denetim masasında kontolcü test kısmına gir. Oradan anlarsın bozukmu değil mi? Analogu hareket ettirdiğinde + şeklindeki göstergeyi hareket ettir ve sal ortada kalmıyorsa titriyorsa sağa sola kayıyorsa arızalıdır. Ortada hareketsiz ise sağlamdır. Sola çektiğinde işliyor mu görürsün.
Sol analoga bastırınca basan tuşuda test et. O tuşun olduğu kısım plastik ve kırılmıştır. Komple değişecek anakart üzerindeki parça eğer öyleyse.

Boşta iken sağa sola hareket ediyor mu denetim masasında kontolcü test kısmına gir. Oradan anlarsın bozukmu değil mi? Analogu hareket ettirdiğinde + şeklindeki göstergeyi hareket ettir ve sal ortada kalmıyorsa titriyorsa sağa sola kayıyorsa arızalıdır. Ortada hareketsiz ise sağlamdır. Sola çektiğinde işliyor mu görürsün.
Sol analoga bastırınca basan tuşuda test et. O tuşun olduğu kısım plastik ve kırılmıştır. Komple değişecek anakart üzerindeki parça eğer öyleyse.

Hocam analoga basınca bazen kalıyor sonra bazen basmıyor.

resim_2023-02-10_235137721.png

Windows'ta buradan test edersen ortaya çıkar neyi var neyi yok.

Benim tecrübeme göre içinden kırık o plastşk kısım. Yani komple değişecek. Çok geldi bana böyle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı