Xbox, PlayStation'a göre daha ucuz olmasına rağmen nasıl daha yüksek donanım sunuyor?

İçindeki işletim sistemi olabilir. Xbox uzun kullanmadım fakat PS 4'ü 2 yıl kullandım. Ve gayet de memnun kaldım. Kendi görüşüm PlayStation'un işletim sistemi XBox'tan daha iyi. Ya bu olabilir ya da komunizm. :D
 
Xbox PlayStation'a göre daha düşük fiyatta olmasına rağmen nasıl daha yüksek donanım sunuyor?
PS konsol kadar oyunlara da önem veriyor. İlk nedeni bu. İkinci nedeni ise marka değeri. Nasıl AMD işlemciler Intel olanlardan daha güçlü ve ucuz ise burada da aynı mantık geçerli.
 
Çünkü konsollar direkt olarak üretim maliyetine satılmıyor firmalar kendine de kâr payı koyduğu için Playstation tarafında bu oran %50 olurken Xbox'da %25 olabilir.(Sayılar gerçek değil örnek.)
 
Ama onun kadar konsol satamıyor bu iş rekabet gücü bakmıyor oyunlara bakıyor.

İşte Türkiye şartlarında oyunlar pahalı olduğu için insanların Xbox almayı tercih edeceklerini düşünürken PS daha ünlü olduğu için PS alıyorlar ve oyun fiyatları çok pahalı diye ağlıyor.
 
Konsol pazarı, Sony tarafında play Station'a ait. Haliyle buradan bir satış alanı oluşturmak için fiyatını düşük tutmak zorunda. Bir de exclusive Games tarafında hiçbir şey vadetmiyor.

İnşallah series X çıktıktan sonra Forza, hola gibi bir kalite de oyun yaparlar. Microsoft'un stüdyo aldığını duymuştum internette.
 

Geri
Yukarı