Xbox Series S hakkında sorular

Makaleler
2
Yer
Salihli/Manisa
Daha fazla  
Hayatımda doğru düzgün hiç konsol kullanmadım. Eve bir Xbox Series S alma düşüncemiz var. Merak ettiğim soruları aşağıya madde madde ekleyeceğim.

1- Oyun ayarları nasıl oluyor? Her oyunun her konsola ait farklı ayar setleri mi oluyor? Örneğin Series S'e özel Witcher 3 ayarlarının hepsi orta seviye, ayarlar değiştirilemiyor. Ancak Series X'deki ayar seti ultra, yine değiştirilemiyor. Böyle mi oluyor? Yoksa ayarları istediğimiz konsolda istediğimiz gibi değiştirebiliyor muyuz?

2- FPS'ler nasıl oluyor? Bilgisayarlardaki gibi sürekli değişiyor mu yoksa sabit 30 veya sabit 60 FPS'de mi kalıyor?

3- Series S şu anki güncel oyunların hepsini yüksek ayarlarda 60 FPS oynatıyor mu? Biz genelde Witcher, FIFA falan oynarız. Memnun kalır mıyız?

4- Konsolu takacağımız ekranlar 1080p. 1080p'de nasıl bir deneyim elde ederiz?

1) Optimize edilen bazı oyunlarda size performans veya kalite diye seçenek sunar. Bunlar farklı FPS ve çözünürlük değerlerini hedefler. Her oyunda değil tabii. Bazılarını standart, hiçbir şey değiştirmeden oynarsınız.
2) Konsolda optimizasyon sorunu olmadığı sürece FPS sabittir.
3) Witcher 3 veya FİFA'yı rahatlıkla oynatır. Bu nesil bitene kadar çıkan her oyunu oynatacak.
4) Konsol 1080p için ideal.

Hayatımda doğru düzgün hiç konsol kullanmadım. Eve bir Xbox Series S alma düşüncemiz var. Merak ettiğim soruları aşağıya madde madde ekleyeceğim.

1- oyun ayarları nasıl oluyor? Her oyunun her konsola ait farklı ayar setleri mi oluyor? Örneğin Series S'e özel Witcher 3 ayarlarının hepsi orta seviye, ayarlar değiştirilemiyor. Ancak Series X'deki ayar seti Ultra, yine değiştirilemiyor. Böyle mi oluyor? Yoksa ayarları istediğimiz konsolda istediğimiz gibi değiştirebiliyor muyuz?

2- FPS'ler nasıl oluyor? Bilgisayarlardaki gibi sürekli değişiyor mu yoksa sabit 30 veya sabit 60 FPS'de mi kalıyor?

3- Series S şu anki güncel oyunların hepsini yüksek ayarlarda 60 FPS oynatıyor mu? Biz genelde Witcher, FIFA falan oynarız. Memnun kalır mıyız?

4- konsolu takacağımız ekranlar 1080p. 1080P'de nasıl bir deneyim elde ederiz?

1-Oyun grafikleri Series X'e göre düşük kalıyor.
2-FPS şu an çoğu oyun One S versiyonunu çalıştırdığı için 30FPS ama her ay yeni oyunlara 60FPS yamaları geliyor.
3-FIFA, pes, NBA tarzı oyunlar 60FPS ama Witcher 3 30FPS.
4-Konsol ne kadar 2K performansı desteklese de bence 1080p konsolu.

Sonuç: Eğer paran varsa kesinlikle Series X ama bütçen Series S'e uygunsa kesinlikle al seni pişman etmez.

Series S'te ayar değiştiremiyorsunuz. Medium ise medium ayarlarda oynayabilyorsunuz fakat Series X'te durum biraz farklı. Resolution ve FPS modları var. Örneğin: Resolution moduna geçerseniz Cyberpunk 2077'yi 30 FPS fakat yüksek çözünürlükte oynarsınız. Hayır ben FPS istiyorum derseniz çözünürlük düşer ve 60 FPS'te oynarsınız.

FPS'ler çoğu oyunda sabit kalıyor, nadiren değişir FPS'ler.

FIFA Series S için optimize edildi fakat Witcher 3 henüz edilmedi. Bekleyip göreceğiz.

1080p için en mantıklı konsol Series S şu anda.

Cevaplar için teşekkürler.

Witcher 3'de 1080p'de hangi FPS'leri alırım? Sanırım şu an 30 FPS ile sınırlı. İlerleyen zamanlarda 60 FPS desteklenir mi? Böyle bir şey mümkün mü?
Oynadım Witcher 3'ü. 30 FPS veriyor. Optimize edildiği zaman 60 FPS ile oynarız büyük ihtimal.

Cevaplar için teşekkürler.

Witcher 3'de 1080P'de hangi FPS'leri alırım? Sanırım şu an 30 FPS ile sınırlı. İlerleyen zamanlarda 60 FPS desteklenir mi? Böyle bir şey mümkün mü?

Çalışmalara başladı diye biliyorum ilerki zamanlarda 60FPS olur. Bu siteden takip edebilirsin 60FPS oyunları. Series X|S için Optimize Edildi | Xbox

Benim için çoğu oyunda 1080p'de 60 FPS almam yeterli. Benim için uygun duruyor o zaman Series S.

Peki bütçe arttırıp Series X veya PS5'in dijital versiyonunun alınması mantıklı olur mu? Yine 1080p kullanacağım için çok düşünmedim, gereksiz olur gibi geldi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı