Xbox Series S Starfield Konsol Optimizasyonu Kötü

Daha konsolu kullanmadan konuşuyorsun PS fanboyu olduğun çok belli konudan kaçıyorsun gayet iyi araştırdım ben :)

Ya kanka ben PlayStation 4'ten tiksindim ve Series S aldım çok memnun oldum fakat büyük oyunlar da sıkıntı oluyor suç zaten konsolda değil adamların vakti olmadığı için kötü sonuç geliyor tek konsol çıkarsaydı Xbox firması Series X PlayStation 5'ten aşırı daha iyi olurdu.

Ya kanka ben PlayStation 4'ten tiksindim ve Series S aldım çok memnun oldum fakat büyük oyunlar da sıkıntı oluyor suç zaten konsolda değil adamların vakti olmadığı için kötü sonuç geliyor tek konsol çıkarsaydı Xbox firması Series X PlayStation 5'ten aşırı daha iyi olurdu.

Büyük oyunların çoğunluğunda sorun yok remnant 2 ve Jedi survivor gibi optimizasyon yoksunu oyunlarda sorun oluyor büyük oyunları dahi gıcır gıcır oynatıyor bir örnek gösteriyim
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tek konsol çıkartsaydı pek bir şey değişmezdi Xbox Series X ve PS5 4K 60 ve 2K 60 veriyor zaten Series S olmasaydı ne değişecekti her oyun 4K 60'mı olacaktı?

O zaman yanıt şu : İleride oyuna gelecek güncellemeler optimizasyon kaynaklı ise ilerideki güncellemelerle daha az drop ile oynanabilir.

Tabiki bende ki düşüşe çeşitli etkenler de etki edebilir diye düşünüyorum. Eski Philips televizyondan oynuyorum yaklaşık 8 ms bir gecikme olduğu için bir tık analoğu döndürürken değişik olabilir diye düşündüm gidip motion bluru kapattım bunu da kontrol edip yeni monitör belki olabilir 1 ms altı yeni bir cihaz alırsam. Oyuna tahminen 2 güncelleme sonrasında yeniden bir bakış atıp bu konuyu güncellerim takipte kalın.

Büyük oyunların çoğunluğunda sorun yok remnant 2 ve Jedi survivor gibi optimizasyon yoksunu oyunlarda sorun oluyor büyük oyunları dahi gıcır gıcır oynatıyor bir örnek gösteriyim
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Tek konsol çıkartsaydı pek bir şey değişmezdi Xbox Series X ve PS5 4K 60 ve 2K 60 veriyor zaten Series S olmasaydı ne değişecekti her oyun 4K 60'mı olacaktı?

O zaman bizim konsollar sakat benim iyice kafam karıştı :/

Dostum olayı şimdi anladım oyunlar ilk çıktığında optimizasyon berbat oluyor sonrasında düzeltilip oynanabilecek seviyeye geliyor tamamdır ikimizde haklıyız :)

Sizin sorundan kastınız neydiki? 30 FPS verdiği AAA oyunlardan tek bildiklerim Jedi survivor remnant 2 ve Dead Space Jedi Survivor'ın berbat optimizasyonundan bahsetmeye gerek yok remnant 2 yapımcısıda DLSS ve FSR'a güvenip optimizasyon yapmadık diye açıklamada yapmıştı geriye bir tek Dead Space kalıyor onu da 1440p 30 FPS çalıştırıyor 1080p modu olsa belki 60 FPS verirdi bilmiyorum.

Oyunlarda sıkıntı vardır , Yakuza 0 ve Yakuza Kiwami oynarken çok güzel şekilde oynuyorum. Sonrasında gidip Soul Hackers 2 deneyeyim dedim Personalardan sonra oranında haritanın belli bir kısmında kasması vardı sanırım bunlar oyun kaynaklı güncelleme gelmeli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı