Xbox Series S mi Xbox Series X mi?

Hocam öncelikle Xbox piyasası öyle çok da aktif değil baştan belirteyim. Ayrıca hiç aklınızda var mı bilmiyorum ama Laptop dışı masaüstü bakarsanız 20k civarında 4060 sistemlerin bulunduğunu belirteyim. Asıl meseleye gelirsek Series S sizi sadece az oyun oynadığınız koşulda üzmez. Çünkü her ne kadar 512GB depolaması var gibi gözükse de siz 360 gb kullanabiliyorsunuz. Örneğin yarın bir gün Black Ops 6 Gamepass'e gelir ve denemek isterseniz Black Ops 6'nın 300 Gb civarı alan istemesi sizi üzebilir. Şuanlık pek bir sıkıntı çıkarmasa da gelecekte de Series S oyunları 1080P çözünürlükte bile çalıştıramayabilir. Mesela Cyberpunk 2077'yi 1080P 30 FPS anca oynatabiliyordu. 2025'te GTA 6 çıktığında çok daha rezil bir durumda olur Series S. Eğer sadece online: Fortnite, Call of Duty, Fifa gibi oyunları oynarım. Yanına da ufak ufak 2-3 hikayeli oyun oynarım derseniz Series S alın. Eğer bu nesilde beni rahat rahat götürsün hiç sıkıntım olmasın diyorsanız da Series X alın. Aradaki fiyat farkına kesinlikle değer.
Son gelen güncellemelerle 1080p 60fps çalıştırıyor cyberpunk'ı. Series X ile arasında gözle görülür çok fazla fark yok.

Kesinlike X daha iyi tabii ki.
2.el dusunurseniz ilanima bakabilirsiniz.

Selamlar,

Eğer 2 konsol arasında kalma sebebiniz maddi yetersizlik ise Series S sizin işinizi çözecektir.

Ama maddi olarak sıkıntınız yoksa, oyunları daha konforlu ve kaliteli oynamak istiyorsanız Series X'i tercih etmenizi öneririm. Eğer ileride yüksek performanslı bir PC alacaksanız ve bu yakın zamana denk gelecekse, almanız gereken konsol Series S.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı