Xbox Series S'i satıp Series X almak mantıklı mı?

Makaleler
1
Xbox Series S, GTX 1650 - Ryzen 5 3550H laptopum ve 1080p 165Hz bir monitörüm var. Hikayeli vs. oyunları televizyonda, salonda oynamayı sevmiyorum, daha dar bir odada monitörde oynayacağım. Bu yüzden oyunları 4K oynamayacağım. Kafama eserse arada oynayabilirim ama.

4K monitörlerin fiyatları da belli. Yine de eldeki Xbox Series S'i elden çıkardıktan sonra Series X alıp sonraki 8-9 sene makineyle rahat etmek istiyorum. Fakat 4K oynayamayacağım için gereksiz para mı vermiş olurum şu anda bilemiyorum. Playstation düşünmüyorum, bir oyuna 700 TL vermem ve PS+ sistemi de şu anki haliyle beni içine çekemedi.

Xbox Series S'i satarsam 4750-5000 civarından satıp 9000-10.000 arasına da ikinci el Series X alacağım. 4K avantajın da olmayışı düşünülünce aradaki 4000-5000 TL farka değer mi, yoksa 1080P 60FPS oyunculuk için Series S yeterli midir, ne diyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Xbox Series S, GTX 1650 - Ryzen 5 3550H laptopum ve 1080p 165Hz bir monitörüm var. Hikayeli vs. oyunları televizyonda, salonda oynamayı sevmiyorum, daha dar bir odada monitörde oynayacağım. Bu yüzden oyunları 4K oynamayacağım. Kafama eserse arada oynayabilirim ama.

4K monitörlerin fiyatları da belli. Yine de eldeki Xbox Series S'i elden çıkardıktan sonra Series X alıp sonraki 8-9 sene makineyle rahat etmek istiyorum. Fakat 4K oynayamayacağım için gereksiz para mı vermiş olurum şu anda bilemiyorum. PlayStation düşünmüyorum, bir oyuna 700 TL vermem ve PS+ sistemi de şu anki haliyle beni içine çekemedi.

Xbox Series S'i satarsam 4750-5000 civarından satıp 9000-10.000 arasına da ikinci el Series X alacağım. 4K avantajın da olmayışı düşünülünce aradaki 4000-5000 TL farka değer mi, yoksa 1080p 60FPS oyunculuk için Series S yeterli midir, ne diyorsunuz?

Bence alabiliyorken alın gitsin. İleride başınız rahat olur en azından.

4k oynamayacaksanız Series X bence gereksiz.
İleride belki 4K monitör alabilirim. Fakat hem Series X borcuna girip hem de 4K monitör parası ödemem zor biraz. Bence de 1080P için Series X fazla kaçıyor ama cihazın gücüne, performansına da ayrı hayranım. İki arada bir derede kaldım.

Bence alabiliyorken alın gitsin. İleride başınız rahat olur en azından.
Ben de bundan dolayı biraz acele ediyorum ama kafam da karışık biraz.

İleride belki 4K monitör alabilirim. Fakat hem Series X borcuna girip hem de 4K monitör parası ödemem zor biraz. Bence de 1080p için Series X fazla kaçıyor ama cihazın gücüne, performansına da ayrı hayranım. İki arada bir derede kaldım.

Oyun motorları değişiyor ve grafikler fazlasıyla üst düzey oluyor. Series S yakında zayıf kalmaya başlar. Teknoloji dünyasını biliyorsunuz. Çok hızlı ilerliyor.

İleride belki 4K monitör alabilirim. Fakat hem Series X borcuna girip hem de 4K monitör parası ödemem zor biraz. Bence de 1080p için Series X fazla kaçıyor ama cihazın gücüne, performansına da ayrı hayranım. İki arada bir derede kaldım.

Ayrıca hocam illa 4K oynamak için herkes Series X almıyor. Series X, s modeline göre çok daha güçlü bir cihaz ve oyunları daha rahat oynayabiliyorsunuz.

Oyun motorları değişiyor ve grafikler fazlasıyla üst düzey oluyor. Series S yakında zayıf kalmaya başlar. Teknoloji dünyasını biliyorsunuz. Çok hızlı ilerliyor.
PS4 gibi mid tier bir konsol hala destek alıyorsa Series S de bu nesil sonunu görür diye düşünüyorum hocam. Donanım olarak gayet iyi, Series X'ten tek farkı GPU'su zaten, ki o da 1060-1660 Super ayarında. Optimizasyonla çok daha iyi olabilir bile. İşlemci olarak ufak bir clock speed harici pek farkları yok.

FSR 2.0 + X/S optimizasyonları sayesinde Series S her halükarda 1080P 60FPS oyun oynatacaktır ama grafiklerden vereceği ödün low-medium seviyesine düşebilir, ki düşecek de yani. Ben biraz daha güçlü bir cihaz arıyorum, gerekirse ray tracing'de 1440p upscale 4K oynatabilecek bir cihaz.
Ayrıca hocam illa 4K oynamak için herkes Series X almıyor. Series X, s modeline göre çok daha güçlü bir cihaz ve oyunları daha rahat oynayabiliyorsunuz.
Tabii ki. Yalnız almışken bütün özelliklerden de maksimum faydalanmak istiyorum. 4K bir monitörde ray tracing açıkken FH5 oynamanın keyfini merak ediyorum yani. Aradaki fiyat farkının fazla olmayışı beni almaya itiyor ama sonra 4K monitöre vereceğim para vs. aklıma gelince biraz soğuyorum.

PS4 gibi mid tier bir konsol hala destek alıyorsa Series S de bu nesil sonunu görür diye düşünüyorum hocam. Donanım olarak gayet iyi, Series X'ten tek farkı GPU'su zaten, ki o da 1060-1660 Super ayarında. Optimizasyonla çok daha iyi olabilir bile. İşlemci olarak ufak bir clock Speed harici pek farkları yok.

FSR 2.0 + x/s optimizasyonları sayesinde Series S her halükarda 1080p 60FPS oyun oynatacaktır ama grafiklerden vereceği ödün Low-medium seviyesine düşebilir, ki düşecek de yani. Ben biraz daha güçlü bir cihaz arıyorum, gerekirse Ray Tracing'de 1440p upscale 4K oynatabilecek bir cihaz.

Tabii ki. Yalnız almışken bütün özelliklerden de maksimum faydalanmak istiyorum. 4K bir monitörde Ray Tracing açıkken FH5 oynamanın keyfini merak ediyorum yani. Aradaki fiyat farkının fazla olmayışı beni almaya itiyor ama sonra 4K monitöre vereceğim para vs. aklıma gelince biraz soğuyorum.

İşte Series S modelininde dezavantajı bu. Yüksek performans almak için grafik düşürmesini ben de biliyorum. Siz düşünmeden alın bütçeniz var ise.

Series S 1080p-60 FPS standartını çok büyük ihtimalle koruyamayacak, en azından orta vadede depolaması, grafik durumu dert edilir seviyeye gelecek gibi. Eğer Xbox tarafında kalmak istiyorsanız ve imkan varsa upgrade etmek tabii ki daha mantıklı. İyi grafikli ama kötü optimizasyona sahip oyunlarda Series X güvenli olacaktır.

Elde tek konsol Series S tutmak riskli bir yatırım, ileride PS5 alabilirim Series S de Gamepass makinesi olarak elimde dursun derseniz mantıklı mesela.

Series S 1080p-60 FPS standartını çok büyük ihtimalle koruyamayacak, en azından orta vadede depolaması, grafik durumu dert edilir seviyeye gelecek gibi. Eğer Xbox tarafında kalmak istiyorsanız ve imkan varsa upgrade etmek tabii ki daha mantıklı. İyi grafikli ama kötü optimizasyona sahip oyunlarda Series X güvenli olacaktır.

Elde tek konsol Series S tutmak riskli bir yatırım, ileride PS5 alabilirim Series S de Gamepass makinesi olarak elimde dursun derseniz mantıklı mesela.
PS+ ileride daha eli yüzü düzgün bir sistem olursa düşünebilirim ama ileride de fiyatı ne olur orası muamma, bilemedim yani. Yeni çıkacak oyunlara da 700 TL veresim yok açıkçası. Her şeyi boşversem, ikinci elleri arasında 2.000 TL oynuyor Series X ve PS5'in.

Depolama konusunda kesinlikle haklısınız, zaten 500 GB depolama almak istesem 2.000 TL vermem gerekecek. Onun yerine 2.000 daha koyar Series X alırım diye düşünüyorum. Parayı bir derleyip toparlayıp tez zamanda almak gerek o zaman bu cihazı.
4K lik bir durum değil. Çoğu oyunda Ray Tracing kullanabilecek ve çoğu fps boost ya da optimizeli oyunlarda 120fps oynayabilcek. Bende 1080p monitör var ileride series X alacağım ikinci el tarafından.
Ray Tracing Series S'te de bazı oyunlarda var ama 30 FPS'e düşürüyor. Aslına bakarsan salt RT performansı için konsol alınmaz çünkü konsolların RT performansı RTX 2060'dan bile biraz kötüye denk geliyor, fakat saf güç olarak 2080Ti deniyor. Benim için oldukça yeterli, cihazı 9.000 civarına alacağım düşünülürse.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı