Xbox Series X RTX 2080 Super'den Güçlü Olacak

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte RX 9070 XT Gaming OC // Intel I5 12400F/ Asrock H610M / Corsair 32GB (2x16) 3200 MHz Ram / 500GB Kioxia Exceria NVMe SSD, 2TB+500GB HDD / Aerocool Aero 800 Black Edition / PSU : Enermax Revolution D.F.X 1200W 80+ Gold / Samsung LU28E590DS/UF 4K 1Ms - ASUS VS229HA FULL HD/
Xbox Series X.jpg

Oyun amaçlı PC toplamaya artık son. :D

Yeni nesil konsolların 500-600 Dolar seviyesinde olacağını düşünürsek artık oyun maksatlı PC toplamanın mantıklı bir yanı kalmayacak diye düşünüyorum. Üst segmentte yer alan 2080 Super grafik kartı başlı başına 700-800 Dolar iken Türkiye fiyatı ise 7-8 Bin lira.

Teknik detaylar tümüyle açıklanmamış olsa da her iki konsolda yeni nesil mimariye sahip çok güçlü CPU(merkezi işlem birimi) ve GPU(grafik işlem birimi) barındıran konfigürasyonlar bulunduracağı ortada. 1.4-1.8 teraflops işlem gücüne sahip zayıf donanımlı konsollarda teknik açıdan şapka çıkartılacak yapımlar gördük dolayısı ile yeni jenerasyonda da teknik ve görsel anlamda sıçrama yaşanacağı şüphesiz özellikle donanımın gücünden sonuna kadar yararlanacak olan 1.parti yapımlarda.

Ben merakla bekliyorum. Sizler neler düşünüyorsunuz ? Yeni jenerasyonda tercihiniz PC'den mi, konsoldan mı yana olacak ?

Son düzenleme:
Oyun PC'de oynanır ve değişmez. Oynanmayan oyunlar içinde bir Gamepad almaya bakar.
O sizin kendi görüşünüz. Kendi görüşünüz genellemek doğru değil. Bana göre de video oyunları konsol da oynanır zira konsoldaki rahatlık PC'de yok. Özellikle multiplayer oyunlar hilecilerden geçilmiyor.
Ayrıca globalde oyunların satış rakamları ile ilgili istatistikleri açın bir bakın konsoldaki oyun satış rakamları PC'deki oyun satış rakamlarını kaça katlıyor ki zaten 110 milyon adet satmış bir PS4 var karşımızda.

Son düzenleme:
Bilgisayar sadece oyun oynamaya yaramıyor. Bilgisayarım olmadan konsol almazdım.
Dikkat ederseniz oyun maksatlı PC toplamaktan bahsediyorum zaten. Gündelik kullanımdan bahsetmiyorum. Evinde bilgisayar olmayan kalmamıştır herhalde bu zamanda.

Şu zamana kadar kullandığım hiçbir oyun konsolu bilgisayarda oynadığım oyunların tadını vermedi. Bundan sonra da vereceğini sanmıyorum.. Kaldı ki ben zaten gamepad ile oyun oynamaktan nefret ediyorum, gamepad ile pes-fifa oynanır sadece.. Konsollar istediği kadar güçlensin bilgisayarın yerini ancak ve ancak kutudan çıktığı hali ile piyasadaki tüm mouse ve klavyelerle her oyunda uyumlu çalışabilecek şekilde üretilirlerse masaüstü pc'lerin yerini alabilirler. E zaten mous klavye kutudan çıktığı haliyle takılabilse ona da pc derdik.. Ne bileyim Altan karışık durumlar bunlar.. 😂

Şu zamana kadar kullandığım hiçbir oyun konsolu bilgisayarda oynadığım oyunların tadını vermedi. Bundan sonra da vereceğini sanmıyorum.. Kaldı ki ben zaten gamepad ile oyun oynamaktan nefret ediyorum, gamepad ile pes-fifa oynanır sadece.. Konsollar istediği kadar güçlensin bilgisayarın yerini ancak ve ancak kutudan çıktığı hali ile piyasadaki tüm mouse ve klavyelerle her oyunda uyumlu çalışabilecek şekilde üretilirlerse masaüstü pc'lerin yerini alabilirler. E zaten mous klavye kutudan çıktığı haliyle takılabilse ona da pc derdik.. Ne bileyim Altan karışık durumlar bunlar.. 😂
Klavye ve fare destekli oyunların sayısı artacaktır yeni nesilde, şimdi bile PS4 ve Xbox One üzerinden klavye ve mouse ikilisi ile rahatlıkla oynanan oyunlar var. PC'den farksız.

Ben her iki platformu da kullanıyorum. PC'de bile oyunları gamepad ile oynuyorum. Gamepad klavye ve mouse ikilisine göre çok daha ergonomik. İlk başta alışmak gerekiyor ama alıştıktan sonra da bırakamadım Gamepad'i. Kullanımı gayet kolay FPS oyunlarında dahi.

Ayrıca yeni nesil konsollar 120 Hz desteğine de sahip olacak rekabetçi oyuncular için de göz kırpıyor şimdiden.
Bilgisayarım var ve gayet güçlü. Her oyunu oynayabilirim. Ona vereceğim parayı sistemimi yükseltmede kullanabilirim.
Ben de PC ve PS5 kombinasyonu ile devam edeceğim. Yeni nesil konsollar baz alınarak geliştirilen oyunlar ile birlikte GTX 1080 pert olacağı için sistemimi güncellemeyi düşünüyorum bu nedenle yeni nesil 3000 serisi grafik kartlarını bekliyorum. Ona göre baştan bir sistem dizmeyi planlıyorum ama en az 10-15 Bin lira bütçe ayırmak gerekiyor. Buna değer mi değmez mi pek emin değilim açıkcası bekleyip göreceğiz artık.

Son düzenleme:
Dikkat ederseniz oyun maksatlı PC toplamaktan bahsediyorum zaten. Gündelik kullanımdan bahsetmiyorum. Evinde bilgisayar olmayan kalmamıştır herhalde bu zamanda.
Sadece oyun oynamak için olsa bile bilgisayar alırım. Özgürlüğü yeter.
Geriye uyumluluk derdi yok.
Oyun satın alma özgürlüğü var. (İstediğim mağazadan oyun alabilirim.)
İstediğim aksesuarı takabilirim.
Çoklu monitör takabilmek.
Bütçeye uygun toplayabilme.
Aynı anda bir sürü oyun açabilme.
Oyun oynarken tarayıcı kullanabilme.
Benim kullanım amacıma göre konsol her zaman geride. Kişiye göre değişir tabii ki.

Sadece oyun oynamak için olsa bile bilgisayar alırım. Özgürlüğü yeter.
Geriye uyumluluk derdi yok.
Oyun satın alma özgürlüğü var. (İstediğim mağazadan oyun alabilirim.)
İstediğim aksesuarı takabilirim.
Çoklu monitör takabilmek.
Bütçeye uygun toplayabilme.
Aynı anda bir sürü oyun açabilme.
Oyun oynarken tarayıcı kullanabilme.
Benim kullanım amacıma göre konsol her zaman geride. Kişiye göre değişir tabii ki.
Yalnız çoklu monitör ve aksesuar dışında bu söylediklerinin hepsi var zaten konsollarda :)
Süper hızlı SSD sayesinde olsa gerek birden fazla oyun açıp istediğine anında geçiş yapabilme özelliğini de Xbox Series X destekleyecek. Konsol oyunlarının en büyük handikapı mod desteğinin olmayışı veya çok sınırlı olması. Bu da şahsen benim için problem değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı