450CC motor ile motor sürmeye adım atılır mı?

KTM 250 boyunuza uygun, onun dışında crf 250 alıyor uzun arkadaşlar. Ama Bajaj düşünürseniz dominar da uzun kişiler kullanıyor. Satarken KTM ve dominar biraz uğraştırır ama parça, usta bulmada zorlamaz. Cf moto parça usta işleri sıkıntı onun dışında 250 CC cb250r bu bütçedeki en kafa rahat alabileceğiniz motordur.

Yabancıların birçok yorumlarını okudum, dinledim. Youtube üzerinden beginner bike videolarını defalarca seyrettim hangi motoru alsam diye karar verirken inanın 1 tane bile 125cc öneren görmedim. Bu adamlar en az 250-400 arasında öneri yapıyor. Hatta bir Rus eğitmene duke 250 sordum adam "yavaş kalır" 390 daha iyi diyor 
Bizde elektrikli bisiklet ile başlatacaklar böyle giderse.

Yabancıların birçok yorumlarını okudum, dinledim. Youtube üzerinden beginner bike videolarını defalarca seyrettim hangi motoru alsam diye karar verirken inanın 1 tane bile 125cc öneren görmedim. Bu adamlar en az 250-400 arasında öneri yapıyor. Hatta bir Rus eğitmene duke 250 sordum adam "yavaş kalır" 390 daha iyi diyor 
Bizde elektrikli bisiklet ile başlatacaklar böyle giderse.
Öncelikle rusyada motor sürmekle İstanbul'da sürmek aynı şey değil. 250 CC motorlar yavaş zaten ilk vitesin çok düşük kaldığı bir gerçek. Ama yeni başlayan biri için de yavaş değil ideal. A1 ehliyet sınıfı zaten motor olarak geçmiyor ehliyette bile motorlu bisiklet olarak geçer.

Ocak ayında ehliyete yazılacağım. 200K'ya kadar motor bakıyorum 180-200 bin TL civarına 450sr görüyorum ilanlarda. Sizce 450CC motor ile başlamak hata mı olur? Eğer tavsiye etmezseniz 250CC olarak hangi motoru önerirsiniz? Naked istemiyorum. Ayrıca boyum 193 altımda da küçük kalmamasını istiyorum.

450 CC biraz zor olabilir ama başlanmaz diye bir gaye yok. Mesela benim kuzenim ve bir arkadaşım MT 25'le başladı fakat onlar o motorları alana kadar 250 CC ile başlanır mı? Şöyle patlarsın, şöyle kaza yaparsın, şöyle uçarsın kaçarsın, diyenler oldu ama hiçbirşeyde yaşamadılar. Bunları diyenleri çoğu da A2 sınıfında motor kullanan insanlar bende A2 sınıfında kullanıyorum fakat kimseye başlanmaz demedim ve R25'le de başlanır MT 25 ile de 450 sr biraz daha güçlü ama onunla da başlanır. Kim ne derse desin burada ki önemli olan sensin kendini tutabilmen önemli. Yurt dışında motor almak TR'de olduğu gibi zor olmadığı için insanlar 500, 600, 700 CC makinelerle başlıyor ama şöyle bir konu var. Kendine hakim olamayıp kaza yapanda var. Alışana kadar yani 5000 10000 Km'ye ulaşana kadar kademeli olarak kullanıp kaza yapmayanlarda. Yani kısaca başlanır ama kendine hakim ol.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı