Bence ingilizceniz yeterliyse yani oyunlara Türkçe yama falan yapıp oynamayacaksanız ayrıca strateji ve simülasyon oyunlarla haşır neşir değilseniz konsol alın. RX 6600 ekran kartlı bilgisayarım var fakat multiplayer oyunları konsolda oynamayı daha çok seviyorum. Çoğunlukla basit oyunları PC'de oynuyorum. Konsolda oyun hataları ile ayarlarla falan uğraşmıyorsunuz. Oyunu indirip, Update yapıp keyfinize bakıyorsunuz. Konsolun bir avantajı da kardeşlik ile oyun alabilme. Oyunları güvenilir kişilerle veya arkadaş, akraba ile ortak alabilirsiniz.
Ayrıca Xbox Series S kullanıcısıyım merak ettiğiniz bir hususta yardımcı olabilirim.
Bende de durum aynı eğer kart oyunları Low'da çalıştırmaya başlamışsa ömrü tükenmiştir. Bu olay konsolda da geçerli.
Eski nesil Xbox One S konsolundan yeni nesil Series S konsoluna geçtim ve Next-gen Update alan oyunlarda inanılmaz derece bir fark olduğu bariz açık. Grafik ve FPS kesinlikle oynanışa etki ediyor ve oyunun gidişatından daha zevk almanızı sağlıyor. Mesela RDR 2 Low grafiklerle PC'de oynanamaz bence.