Xbox veya PS konsol önerisi

Xbox 360 ve PS3 bir önce ki jenerasyon, yani yeni çıkacak oyunları oynayamazsın ve yeni bir TV'ye takacaksan çözünürlük seni tatmin etmez. 1000 TL bütçe ile Xbox One ikinci el bulabilirsin Xbox One S ise bir tık daha pahalı s in farkı ise 4K ya destek veriyor diye biliyorum. Bir de Xbox'ın avantajı Game Pass özelliği(100 tane oyun varsa genelde 10-15 oyun güncel yeni oyun oluyor genelde), PS serilerinde Plus özelliği var ama onlarda aylık ücretsiz oyunlar veriyor, belirli bir oyun havuzunu oynamana izin vermiyor. Xbox'ın dezavantajı oyunları bir tık daha pahalı ve bulunabilirliği çeşitlere ulaşmak Türkiye de biraz daha sıkıntılı. PS4 de bütçene göre cihazlar var ama burada verilen fiyatlar sahibinden baktığım dip fiyatlar. Temiz bir ürünü daha yükseğe mal olabilir sana. Türkiye en popüler tabii ki play station, tercih senin.

Xbox'ın dezavantajı oyunları bir tık daha pahalı.
Xbox yaptığı her oyunu ilk günden Game Pass'e getiriyor. İlaveten yakın zamanda yapılan büyük PS Store zamından sonra böyle konuşmanız komik. Forza Horizan 5 gibi türünün en iyi oyunlarından biri hiçbir ek ücret ödemeden aboneliğinize ekleniyor. Bunu gibi bir çok örnek var. Yakın zamanlarda çıkan oyunlardan biri de Age of Empires 4 oyunudur. Her ne kadar PC tarafına çıksa da konsola çıkan bir çok büyük oyun da var.

Xbox yaptığı her oyunu ilk günden Game Pass'e getiriyor. İlaveten yakın zamanda yapılan büyük PS Store zamından sonra böyle konuşmanız komik. Forza Horizon 5 gibi türünün en iyi oyunlarından biri hiçbir ek ücret ödemeden aboneliğinize ekleniyor. Bunu gibi birçok örnek var. Yakın zamanlarda çıkan oyunlardan biri de Age of Empires 4 oyunudur. Her ne kadar PC tarafına çıksa da konsola çıkan birçok büyük oyun da var.

Tamam ben zaten Xbox'ın kendi çıkardığı oyunlar için konuşmadım. Kutulu oyunları baz alarak konuştum. Bir oyun satan bir yere gittiğinizde 2. el olarak bir oyunu bulma olasılığınız Xbox da daha ucuz. Dijital oyun benim için satılabilir bir durumu olmadığından, kutulu oyunların hem fiyatsal hem de değerlendirme açısından çok daha cazip geliyor. Örenk olarak PS5'e geçeceğimden dolayı PS4 Pro mu ve Xbox One S'imi sattım, PS5 çıkmadan önce, PS4 oyun arşivimi (52 tane) çok güzel fiyata satabildim. Dijital oyunlar hesabımda kütüphanemde duruyor.

Xbox One alırsanız, ileride siz birikim yaparken, Xcloud desteği geldiği için uzun yıllar boyunca oyun da oynayabilirsiniz hem ileriye dönük olarak iyi olur hem de geriye dönük uyumluluk var ayrıca kutulu alarak takas da yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı