Xbox vs DualSense Controller

onrald

Femtopat
Katılım
28 Eylül 2023
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar Xbox Controller ya da DualSense alacağım ama internette bir karşılaştırma bulamadım. Geçmişte hiç kol kullanma fırsatım olmadı öyle düşünün bilgisayarda mouse fare kullandım hep. Bütçe sorunu yok ama Elite Controller ile 9. nesil arasındaki fark nedir bilmiyorum bilen varsa aydınlatabilir mi?
 
Elite daha üst seviye bir kol. Tuşları modifiye edilebiliyor. Yine tuttuğun kısmın arkasında 1'er tane fazladan tetik oluyor. Bence gerek yok o parayı ona vermeye. Zaten fiyatı çokça yüksek 9. Nesil ve DS5'e göre. Ama mükemmel koldur. RAZER markasının kolları da var benzer özellikler sunan. Bakmak gerek.

Ben benzer kullanıma sahibim seninle, Gen 9 oldu tercihim. Tam uyum benim için yıllarca PS alışkanlığından daha önemliydi. Çok hızlı da alıştım. Daha rahat geliyor. Hali hazırda DS4 ve Gen 9 kullanan biri olarak. Gen 9 diyorum. (İkisi de PC ile kullanılmaktadır.)

Xbox Gen 9:
+Ergonomisi bence daha iyi DS'lerden.
+Tuş dizilimi daha iyi.
+Kabloluda DS5'ten daha performanslı.
+Tüm oyun ve Windows ile tam uyum.
+Yazılım desteği var.
-Dahili Bataryası yok. Pil ya da kablo ile kullanacaksın. Ya da kolun yarı parasına batarya alacaksın. Şarjlı pil de bir çözüm.
-Kablo çıkmıyor içinden kablo masrafı.
-Kablosuz kullanımda tepki hızı DS5'ten kötü.
-Ne kadar destek olmasa da oyunlarda Tetiklerde hisli geri bildirim var.

DS5:
+Dahili Bataryası var.
+Kablosuz kullanımda daha hızlı tepkimeye sahip.
+Hisli geri bildirime sahip.
-Kablo çıkmıyor içinden kablo masrafı.
-Windows ve Steam oyunlarında zaman zaman Xbox gibi algılanıp tuş dizilimi uğraşılabiliyor.
-Kablosuz kullanım için ek 3.Parti uygulamalar gerekebiliyor.
 
Bilgisayar da Xbox en iyisi ama eğer DS kontrolcüler ekstra program olmadan kullanılabilseydi her türlü DS daha iyi özelliklere sahip.

Teşekkür ederim souls oyunları için alacağım daha çok Xbox daha yakınım zaten ellerim terliyor çünkü aşırı fazla bir de Elite serisi neden daha pahalı? Değer mi?
 
Teşekkür ederim souls oyunları için alacağım daha çok Xbox daha yakınım zaten ellerim terliyor çünkü aşırı fazla bir de Elite serisi neden daha pahalı? Değer mi?
Elite serisi çok güzel bir kontrolcü ve özelleştirme imkanları çok fazla o yüzden çok pahalı.
 
İnternet karşılaştırma bloglarıyla videolarıyla dolu. Cevap ise net şekilde Xbox gen9.

Farkındayım hatta İngilizce içerik bile izledim bunun için genelde kararsız biriyim ve alacaksam parayı doğru yere harcamak isterim ama araştırmalarım sonucunda PS'yi de övenler çok fazlaydı. Ben de xboxa yakınım yoksa.
 

Geri
Yukarı