Xbox vs PlayStation 5

Hocam bu noktada PS ekstra özelliklerle devreye giriyor. Xbox'ın PC'den başka artısı yok. Direk PC. Ama PS de kolunda özellikler var. Excler var.

PS kolunda özellikler var excler var başka bir şey yok işte :D excler var 1500 TL Kol'un özelliklerini pek çok oyun kullanmiyor Online oynamak için en az aylık 170 TL vereceksin Xbox tarafındada Online için Game Pass gerekiyor biliyorum ama 120 TL Ultimate Essential aboneliği'i Game Pass Ultimate'e karşıda övmezsin diye tahmin ediyorum.

Phil spencer açıklama yaptı xbox'a özel olup olmayacağı belli değil.
İhtimali yazdım zaten.

Ben zaten konuda ilk adama bilgisayar yazdım PS5'te xsx de mantıksız bilgisayar daha mantıklı ama konsol olarak baktığında xsx daha mantıklı day One Game Pass FPS Boost geriye dönük uyumluluk CoD'lar 1-2 yıla Game Pass'te olacak Bethesda oyunları day One elder scrools 6'nın Xbox exc olma ihtimali Xbox Store daha ucuz yeter mi?

Game Pass konusunda katılıyorum, Xbox Game Pass daha mantıklı. Genel olarak Xbox konsollar gereksiz bana göre. En azından ülkemizde o fiyata daha iyi bilgisayarlar alınabilir. Eğer bilgisayar varsa konsol olarak PS tercih edilmeli her türlü, yoksa da bilgisayar alınmalı.

Hocam SSD çok daha hızlı. 3500 ile 5500'ü orantılayın kaç çıkıyor. Fiyat konusunda geriye dönük uyumlulukta bir şey söylemek istemiyorum çünkü kendimi üzerim geriye dönük uyumluluğu düşünürsem. Ama fiyatı ben biraz göz ardı ediyorum. Zaten no man's Sky'ın 70 TL olduğunu görünce kafayı yedin biraz. Ama hocam PS tadı bir farklı.

PS tadı biraz farklı kol titreşiyor excler 1500 TL bu arada Series X'de PS5'ten daha güçlü ama oyunlarda aralarında hemen hemen fark yok yeni çıkan hemen hemen her oyunun karşılaştırmalarını izlerim 1-2 saniyelik farklar dışında fark olmuyor.

Arkadaşlar merhaba. Bu iki konsoldan birini düşünüyorum. Sizce hangisi daha avantajlı olur? Aradığım özellikler oynayacağım oyunlar.
Öncellikle ben grafiğe görüntü kalitesine önem veririm ve yeni çıkan oyunları oynarım Starfield GoW The Last of Us gibi yeni çıkmış ve çıkacak olan yüksek seviyedeki oyunları Extreme grafiklerde artı RTX açık şekilde en akıcı oynamak istiyorum sizce bu açıdan hangisi daha mantıklı ayrıca abonelik açısından da avantajlı olsun bu tarz yeni oyunları abonelik sayesinde makul fiyata hepsini oynayabileyim. Kısacası abonelik kütüphanesi çeşitli olsun.

Özel oyun ve kaliteli abonelik sistemi için PS5 daha güncel grafikler ve daha ucuz ama kalitesiz abonelik sistemi için Xbox Series X. Bak s serisini katmıyorum çünkü onu alacağına PS5 al daha iyi.

PS kolunda özellikler var excler var başka bir şey yok işte :D excler var 1500 TL Kol'un özelliklerini pek çok oyun kullanmiyor Online oynamak için en az aylık 170 TL vereceksin Xbox tarafındada Online için Game Pass gerekiyor biliyorum ama 120 TL Ultimate Essential aboneliği'i Game Pass Ultimate'e karşıda övmezsin diye tahmin ediyorum.

İhtimali yazdım zaten.
Essentialin türkiyede bir karşılığı yok. Essential iyi değil türkiye için. Kol özellikleri aşırı önemli ve çoğu kullanıyor. Aboneliği beklediğimden iyi diye savundum hep. Hocam yarın bi gün gamepass çok daha iyi noktaya gelirse gamepass alır pc de kullanırım :) her türlü bana yarıyor bende sorun yok.

Hocam nereden kar ettiklerini biliyorum. Ama onlar eninde sonunda gelir. Çünkü firmalar oyunu satamaz o zaman. Asıl gelir PS tarafında.

Xbox tarafında sadece Game Pass 2021 yılında 2.9 milyar dolar gelir elde etti, firmalar abonelik sistemlerinde çok büyük gelirler kazanıyor yani. Bu gelirler ileride artmaya devam edecek, bu yüzden büyük oyunların abonelik servislerine eklenmesi çok önemli. Bu firmalar için para çok önemli, oyunum satmaz mantığıyla bakıp abonelik sistemlerine erkenden eklemezlerse rakibe üye kaptırırlar. Geleceğe yatırım yapmak ve gelirlerini arttırmak için bu sistemlere yatırım yapmalılar. Şirketler "nasıl olsa gelirimiz yüksek" gözüyle bakmıyorlar. "Gelirleri nasıl daha da yükseltirim" gözüyle bakıyorlar. Ek olarak büyük oyunların ilk günden abonelik sistemlerine eklenmesi konsol alan insanların sayısını da arttırır.

Game Pass konusunda katılıyorum, Xbox Game Pass daha mantıklı. Genel olarak Xbox konsollar gereksiz bana göre. En azından ülkemizde o fiyata daha iyi bilgisayarlar alınabilir. Eğer bilgisayar varsa konsol olarak PS tercih edilmeli her türlü, yoksa da bilgisayar alınmalı.

Bilgisayar alana PS'de mantıksız 1-2 yıla daha kaliteli versiyonu çıkıyor zaten bilgisayara en mantıklısı bilgisayar yüksek bütçede 20 binde zaten konsol alınması mantıksız en mantıklı konsol Series S şu an 10 bine mis gibi oyun deneyimi sunuyor farklı bir rakibide yok o bütçede Series X ve PS5'e 20 bin vericeğime 4060'lı sistem alırım 17k falan daha ucuz bir de.

Bilgisayar alana PS'de mantıksız 1-2 yıla daha kaliteli versiyonu çıkıyor zaten bilgisayara en mantıklısı bilgisayar yüksek bütçede 20 binde zaten konsol alınması mantıksız en mantıklı konsol Series S şu an 10 bine mis gibi oyun deneyimi sunuyor farklı bir rakibide yok o bütçede Series X ve PS5'e 20 bin vericeğime 4060'lı sistem alırım 17k falan daha ucuz bir de.
1-2 yıl mı? en az 3 yılı var hocam bide series s'ye hiç güvenmiyorum umarım elinizde kalmaz :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı