Xdg open adlı uygulama açılmıyor

yunusilk

Hectopat
Merhaba. Telegram linklerine tıkladığımda sayfaları Telegram uygulamamda açamıyorum. Ekteki görseldeki gibi bir pencere açıldıktan sonra aç diyorum ama diğer görseldeki boş pencereden Telegram uygulamasını seçiyorum ama uygulama açılmıyor. Daha önce de program bulunamadı deyip gene açmıyordu.
Bunu nasıl çözebilirim?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20210908_130847.png
    Screenshot_20210908_130847.png
    22,6 KB · Görüntüleme: 43
  • Screenshot_20210908_130315.png
    Screenshot_20210908_130315.png
    96,4 KB · Görüntüleme: 46
Manjaro'da aynı problemi yaşayanlar olmuş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kullanıcı dizininde varsa başlatıcı (Telegram.desktop gibi) dosyasını silmek veya mime tanımlaması yapılması önerilmiş, çözüm olur mu bilmem.

Dosya yöneticisini açıp gizli klasörleri göster seçeneği ile .local/share/applications dizinini açın, var ise Telegram başlatıcısını metin editorü ile açıp şu satırları ekleyin.
MimeType=application/x-xdg-protocol-tg;x-scheme-handler/tg;

İkinci yöntem aynı başlatıcı'yı silmek.

Üçüncü yöntem farklı bir tarayıcı kullanmak.

Manjaro'da aynı problemi yaşayanlar olmuş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kullanıcı dizininde varsa başlatıcı (Telegram.desktop gibi) dosyasını silmek veya mime tanımlaması yapılması önerilmiş, çözüm olur mu bilmem.

Dosya yöneticisini açıp gizli klasörleri göster seçeneği ile .local/share/applications dizinini açın, var ise Telegram başlatıcısını metin editorü ile açıp şu satırları ekleyin.
MimeType=application/x-xdg-protocol-tg;x-scheme-handler/tg;

İkinci yöntem aynı başlatıcı'yı silmek.

Üçüncü yöntem farklı bir tarayıcı kullanmak.

Teşekkürler. Kolayca halloldu :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı