xDrive almayın

Şöyle bir durum var. İnternet'teki olumlu yorumlara da kanmayın derken burada yapılan da bir yorum aslında. Tamam olumlu yorumların veya bazı yayıncıların reklam amaçlı videoları olabilir elbette ama hepsi olamaz. Bu durumda da sadece olumsuz yorumları dikkate almak bana göre hata olur.

Herkesin her markayla ilgili olumsuz bir yorum bulacağını biliyoruz. Şikayetvar'a girince her yerle ilgili şikayetler mevcut. Kendini kanıtlamış her marka için sakın bulaşmayın, almayın vs diye bir yorum bulabilirsiniz.

Burada memnuniyetsiz olan müşterinin mağduriyeti gideriliyor mu benim için önemli olan budur.

Firma bu ürünü iade alıyor mu almıyor mu? veya belli bir süre içinde iade etme prosedürü var mı?

Böyle ürünler çok kaliteli olsa bile bize uygun olmayabilir ve kişisel olarak beğenmeyebiliriz. Burada satıcının böyle bir durumda olaya nasıl yaklaştığı önemli. Sonuçta ürünü denemeden alan bir çok insan oluyor. Her koltuğu denememize imkan yok.

Ben de koltuk arayışındayım ama henüz karar veremedim.
İade için ürünü paketledim. Kargo şirketininin gelip almasını bekliyorum. Duruma göre konuya gelişmeleri yazacağım ancak iade almama şansları yok zaten. Bakalım göreceğiz.

İade için ürünü paketledim. Kargo şirketininin gelip almasını bekliyorum. Duruma göre konuya gelişmeleri yazacağım ancak iade almama şansları yok zaten. Bakalım göreceğiz.

Umarım sorununuz çözülür ve başka bir koltuk alarak sıkıntınızı giderirsiniz. İstanbul'da olduğum için bazı yerlerde deneme imkanı veriyorlarmış. En azından görüp deneyip öyle karar vermek daha iyi olacaktır.

Kimse kolay kolay aldığı ürünü kötüleyip sözüm meclisten dışarı keriz yerine konulmak istemez. Ki X-Drive'ın sponsor olduğu yayıncıları izleyip de ürünü kullanmadan kaliteli naraları atmak gereksiz sözden başka bir şey değildir. Ben şahsen Rampage KL-R61 modelini aldım, 1 haftayı geçti ne bir gıcırtısı var ne bir sıkıntısı var. Zaten konu da açtım bununla alakalı. Merak eden arkadaşlar profilimden konuyu ziyaret edip bilgi sahibi olabilirler.
Aynı şekilde bende rampage kl-r40 beyaz siyah modelini 2 yıldır kullanıyorum, gıcırtı yok denecek kadar az, malzeme kalitesi güzel plastik yerler hariç önerimdir.

Bende Calitte aldım, 1 aydır sallanma derdinden kafayı yiyorum. Doğru düzgün yardımcı oldukları bile yok. Yeni parça gönderiyorlar, takıyoruz sorun düzelmiyor. Vidalar desen sonuna kadar sıkılı.

Konuya güncelleme yapayım iadeyle ilgili. Yaklaşık bir aylık bir süreçten sonra iade gerçekleşti. Marka ürünü geri aldı. Zaten almama şansları yoktu. Ben iade ettim kurtuldum. Bir daha da oyuncu koltuğu furyasına bulaşmayı düşünmüyorum.

xDrive markasından ürün almaya niyetli olan arkadaşım varsa kesinlikle ve kesinlikle bu markadan herhangi bir çöp dahi almamalarını tavsiye ediyorum.
Tek tek açıklayacağım.
-Malzeme kalitesi çöpün yanından dahi geçmez. Açık ve net iddia ediyorum böyle dikiş ve yapışkan izi olan koltuk olamaz. xDrive 15'li modeli için konuşuyorum.
-Koltuk rahat olmasına rahat sayılabilir çok rahat olmasa da ancak oturulan alanın dar olması ergonomiyi düşürüyor. Daha geniş modeller var diyorlar, geniş dedikleri modelin oturum genişliği 46 cm. Bendeki modelin oturum genişliği 44.5 cm. (44.5'un içine sağ ve soldaki çıkıntılar dahil. Ana oturma alanı 35cm civarı falan yani. Ne anladık büyük modelden? Yapabiliyor musun dxracer gibi oturma alanını kenar çıkıntılar olmadan 42-43 cm? Yapamıyorsan eğer bu model büyük, bu model küçük triplerine girmenin hiç anlamı yok.
-Yine 15'li modeline koydukları sırt mekanizması felaket derecede dandik. İstediğin seviyede sabitleyemiyorsun ve gıcırtı yapıyor. İlk koltuğu gıcırtı yüzünden gönderdim, sonra bana tekrar koltuk getirdiler bunun da leş gibi işçiliğini görmezden gelip kullandım ikinci gün yani an itibariyle gıcırtı seslerinin tekrar başlamasından dolayı iade talebi oluşturdum. Mail attığımda adam videodaki bariz gıcırtıyı duymasına rağmen sırf tekrar değişim yapmayayım falan diye (ki zaten bu değişimlerin sonu olmayacağı için iade etmeyi düşünüyordum) göz göre göre yalan söyleyip bana bir sıkıntı yok diyor. Videoda yüzüm gözüktüğü için buraya atamıyorum ama sesi kaydettim buyurun görün müşteri hizmetlerindeki adamın sorun yok dediği ses bu; https://vocaroo.com/19G8fjpZQLt
-Iki günlük bir koltukta gelen bu sesler eğer normalse etik ahlakından hiçbir esnafın bahsetmeye hakkı yok. Ben hayatım boyunca hangi üründe sorun yaşadıysam o üründe "yerli üretim" damgası vardı ve yine bir "yerli üretim" yine bir sorun.
-Üründe daha önce okuduğum xDrive modellerindeki genel bir sorun olan simetri sorunu fazlasıyla var. Oturak kısmında kenar çıkıntılar bile simetrik değil.
-Benim Allah'a şükür param var ama ben hem İnternet'te okuduğum olumlu yorumlar, hem de ya bir koltuğa da hadi 1200-1300'den fazla vermeyelim deyip gidip bu xDrive denen markadan alışveriş yaptım ama siz yapmayın. Paranız yoksa hiç yapmayın. Şimdi gidip paşa paşa kendime tertemiz bir sparco koltuk siparişi verdim 2600 liraya.
Gerçekten Türkiye'de yerli üreticinin hiçbir kalite kaygısı yok ürettiği ürünlerde. Aslında devlet bunları sağlam denetlese, şu ürünleri satmaya utanırlar, satamazlar. Almanya'da, İtalya'da şu koltuğu mümkün değil satamazsın kimseye. Başta devlet müsade etmez belirli standartların altındaki üretimlere de işte maalesef bizde durum bu. Her önüne gelen renkli renkli koltuk üretip, üstüne bir marka basıyor ve "Gaming chair" diye ortalığa salıyor. Alıcısı da oldu mu, bir şekilde rağbet görüyor ve popülerleşiyor.
Ben elimden geldiğince açıklayıcı şekilde yazmaya çalıştım. Tekrar tekrar söylüyorum xDrive ve özellikle 15'li modelinden uzak durun. Sakın almayın. İnternet'teki olumlu yorumlara da kanmayın. Müşteri temsilcisi kişiyle kurduğum en komik diyalog da şuydu, koltuğun sağ ve sol tarafındaki derilerde fark var. Bir taraf aşırı stretch durumdayken, diğer taraf bol gelmiş ve deri sanki sarkmış gibi gözüküyor. Bu belki kimisini rahatsız etmez ama beni rahatsız etti. Müşteri temsilcisi ne dese beğenirsiniz? Diyor ki ekiplerimiz belli bir standarda kadar farklılıklara izin veriyorlar, izni alan ürünler satışa çıkıyor. Pardon? O standardı kim belirliyor acaba? Tam bir komedi yani.
Yazın epey uzun hepsini okumadım ama ben de şöyle bir şey tecrübe yaşadım onu yazmak isterim.
3 ay oldu sanırım Xdrive 15’li adlı koltuk yeni çıkmış sanırım indirimde 1000 TL idi bunların mobilyacılar sitesi gibi bir yerde mağazaları var üşenmedim kalktım bir dünya yol gittim sonuçta 1000 TL az para değil görmeden, incelemeden oturmadan almak istemedim. Gittim baktım görünüş iyi, dokusu iyi, oturdum bir model vardı orada o çok daha rahattı ama unuttum adını neyse oturuşta iyi gibi dedik. Sonra sağını, solunu altını inceledim. Oturduğumuz yerin yan taraflarından elim girdi baktım ne var. İnanın oturduğumuz yerin altı boş ve tam ortada vida var. Yani kıçımızı koyduğumuz yer 1 cm ilk kavak kontraplağın sağlamlığına bağlı. Üstünde bir kaç cm sünger ve kumaş. Zamanla o sünger ve kumaş incelir oldu tahta kırıldı hop o ortadaki vidalı kısım kıçımıza😂 vValla içime sinmedi almadan çıktım. Ayrıca adamlara sordum alsam ne zaman gelir bana verdiği cevap bir haftayı geçer bir tane koltuk için hemen gelinmez! Ne yapalım, kaç tane almamız lazım? Bir tane koltuk diyorsun da 1000 TL para bu koltuk. Benim koltuklar da firma da içime sinmedi açıkçası.

xDrive markasından ürün almaya niyetli olan arkadaşım varsa kesinlikle ve kesinlikle bu markadan herhangi bir çöp dahi almamalarını tavsiye ediyorum.
Tek tek açıklayacağım.
-Malzeme kalitesi çöpün yanından dahi geçmez. Açık ve net iddia ediyorum böyle dikiş ve yapışkan izi olan koltuk olamaz. xDrive 15'li modeli için konuşuyorum.
-Koltuk rahat olmasına rahat sayılabilir çok rahat olmasa da ancak oturulan alanın dar olması ergonomiyi düşürüyor. Daha geniş modeller var diyorlar, geniş dedikleri modelin oturum genişliği 46 cm. Bendeki modelin oturum genişliği 44.5 cm. (44.5'un içine sağ ve soldaki çıkıntılar dahil. Ana oturma alanı 35cm civarı falan yani. Ne anladık büyük modelden? Yapabiliyor musun dxracer gibi oturma alanını kenar çıkıntılar olmadan 42-43 cm? Yapamıyorsan eğer bu model büyük, bu model küçük triplerine girmenin hiç anlamı yok.
-Yine 15'li modeline koydukları sırt mekanizması felaket derecede dandik. İstediğin seviyede sabitleyemiyorsun ve gıcırtı yapıyor. İlk koltuğu gıcırtı yüzünden gönderdim, sonra bana tekrar koltuk getirdiler bunun da leş gibi işçiliğini görmezden gelip kullandım ikinci gün yani an itibarıyla gıcırtı seslerinin tekrar başlamasından dolayı iade talebi oluşturdum. Mail attığımda adam videodaki bariz gıcırtıyı duymasına rağmen sırf tekrar değişim yapmayayım falan diye (ki zaten bu değişimlerin sonu olmayacağı için iade etmeyi düşünüyordum) göz göre göre yalan söyleyip bana bir sıkıntı yok diyor. Videoda yüzüm gözüktüğü için buraya atamıyorum ama sesi kaydettim buyurun görün müşteri hizmetlerindeki adamın sorun yok dediği ses bu; https://vocaroo.com/19G8fjpZQLt
-Iki günlük bir koltukta gelen bu sesler eğer normalse etik ahlakından hiçbir esnafın bahsetmeye hakkı yok. Ben hayatım boyunca hangi üründe sorun yaşadıysam o üründe "yerli üretim" damgası vardı ve yine bir "yerli üretim" yine bir sorun.
-Üründe daha önce okuduğum xDrive modellerindeki genel bir sorun olan simetri sorunu fazlasıyla var. Oturak kısmında kenar çıkıntılar bile simetrik değil.
-Benim Allah'a şükür param var ama ben hem Internet'te okuduğum olumlu yorumlar, hem de ya bir koltuğa da hadi 1200-1300'den fazla vermeyelim deyip gidip bu xDrive denen markadan alışveriş yaptım ama siz yapmayın. Paranız yoksa hiç yapmayın. Şimdi gidip paşa paşa kendime tertemiz bir sparco koltuk siparişi verdim 2600 liraya.
Gerçekten Türkiye'de yerli üreticinin hiçbir kalite kaygısı yok ürettiği ürünlerde. Aslında devlet bunları sağlam denetlese, şu ürünleri satmaya utanırlar, satamazlar. Almanya'da, İtalya'da şu koltuğu mümkün değil satamazsın kimseye. Başta devlet müsade etmez belirli standartların altındaki üretimlere de işte maalesef bizde durum bu. Her önüne gelen renkli renkli koltuk üretip, üstüne bir marka basıyor ve "Gaming chair" diye ortalığa salıyor. Alıcısı da oldu mu, bir şekilde rağbet görüyor ve popülerleşiyor.
Ben elimden geldiğince açıklayıcı şekilde yazmaya çalıştım. Tekrar tekrar söylüyorum xDrive ve özellikle 15'li modelinden uzak durun. Sakın almayın. İnternet'teki olumlu yorumlara da kanmayın. Müşteri temsilcisi kişiyle kurduğum en komik diyalog da şuydu, koltuğun sağ ve sol tarafındaki derilerde fark var. Bir taraf aşırı stretch durumdayken, diğer taraf bol gelmiş ve deri sanki sarkmış gibi gözüküyor. Bu belki kimisini rahatsız etmez ama beni rahatsız etti. Müşteri temsilcisi ne dese beğenirsiniz? Diyor ki ekiplerimiz belli bir standarda kadar farklılıklara izin veriyorlar, izni alan ürünler satışa çıkıyor. Pardon? O standardı kim belirliyor acaba? Tam bir komedi yani.

Ya gercekten oyle. Bazi yerli ureticilerin bir yerleri kalkik. Nasil olsa ben yerli ureticiyim. Kendi halkim beni destekler garanti diye dusunuyorlar. Keske dolar dusuk olsa ve yurtdisindan getirttirilen urunlere ve yabanci markalara fazla vergi konulmasa da yerli ureticimiz biraz ciddiyete binip adam akilli musteri memnuniyeti ve kalite sunsa kendi halkina. Nerdee...

Ben de xDrive 15'li kullanıcısıyım. Oturma yeri gerçekten dar fakat bu koltuk MAX 1.80 ve 100 kilo insanlar için yapılmış. Eğer bunları aşıyor veya sınırındaysanız rahat edememeniz normal. Tabi 1100TL bandında olması bu özellikler için fazla. Başta ben de memnun değildim ancak eski ofis sandalyesinden sonra bel ağrısı , boyun ağrısı denen bir sorunum kalmadı. Koltuğu uzun saatler kalkmadan kullansam da bir rahatsızlık vermedi. Bana da montaj yeri ve vidası eksik geldi. Kendileriyle iletişime geçtim ve aparatları yolladılar ancak fazladan 1 haftaya mal oldu. Ürünün malzeme kalitesi bana sorarsanız üzmez.

Adamlar sitelerinde belirtmişler kasenizin büyüklüğüne göre alın diye. Sen xdrive 15 li aldığına göre belli ki senin kase sığmamış içine. 15 li modeli e spor cafede denk gelmişti. Benim kase bile sığmadı ona :D Ben de gittim 1453 modelini aldım geniş geniş oturuyorum. Kaliteli mi? fazlasıyla kaliteli. İnternetteki yorumlara aldanmayın demişsin. E o zaman senin yorumuna niye inansınlar herkes yalancı bir sen mi doğrusun? Zaten koltuğun mekanizması amortisörü ithal ve en iyi kalite. Kolçakları 3d özelliğinde. Kullanılan deri de yine aynı şekilde en iyisi. İşçilik de gayet iyi. 15 tane de model koymuşlar. Zamanında amd işlemci almıştım bozuk çıktı. Senin mantığına göre amd işlemci alınmaz. Dünyanın en iyi markası olsa bile arada bir hatalı ürün çıkar. Alişan'ın kullandığı milyon liralık aracın aksı kırıldı. Kullandığı araç iyi ki yerli değil yoksa sabaha kadar gömerdiniz ama yabancı olunca konuşan eleştiren yok. Yerli firmaların çoğu iyi niyetli iyi de ürün üretiyorlar. Biraz kendi firmalaranıza da kredi verin aynı hatalar yabancılarda da oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı