İnceleme xDrive Kasırga incelemesi

Dostlar selamlar. Malum yarın 23 Nisan, xDrive 23 Nisan' a özel %23 indirim yapacak ve xDrive Kasırga da indirime giriyor. Belki almak isteyen olur diye referans olması açısından tamamen objektif biçimde deneyimlerimi sizinle paylaşmak isterim. Fiyatı bugünden (22.04.2021) 1770₺' ye indirmişler, %15 indirimli fiyatı ile 1950₺ civarıydı.

xdrive_kasirga.png

İndirimli fiyatı da verdikten sonra incelemeye geçebiliriz.

Teknik Detaylar:
Uygun boy ve kilo ölçüleri:
120kg kütle ve 185cm boy
Sırt yatma açısı: 130 derece

Mekanizma tipi: Çift mekanizma
Amortisör sınıfı: Class 4
Deri türü: Oyuncu koltukları için özel tasarlanmış uzun ömürlü xDrive deri
Renk seçenekleri: Kırmızı/siyah, mavi/siyah, sarı/siyah, yeşil/siyah, siyah/siyah(kırmızı dikişli)
Ayak türü: Metal, 65cm çapında (gövde renginde elektro statik boyalı)
Tekerlekler: Oyuncu koltukları için özel olarak tasarlanmış yüksek kilolara dayanıklı uzun ömürlü xDrive tekerlekler (bağlantı yeri metal, sert plastik)
Kolçak tipi: Yumuşak pepli 3D Hareketli kolçak (yukarı-aşağı, sağ-sol, ileri-geri)


Tercih sebebim: Aldığımda 183cm boyundaydım, kilom ise 90kg civarında. Sancak ya da 15'li almayı planlıyordum ama boyuma Kasırga uygun olduğu için Kasırga tercih ettim. Şu anda boyum 184-185 civarında. Diğer bir tercih sebebim ise tasarım, sert hatları ve hafif köşeli yapısı çok hoşuma gidiyor.

Satın alma ve kargo:
Ürünü 15 Eylül 2020 Salı günü Hepsiburada üzerinden satın aldım, satıcı xDrive firması. Ürün çarşamba günü kargoya verildi, lojistik firması Horoz Lojistik. Ben Van' da yaşıyorum, burada Horoz lojistik şubesi olmadığı için ürün Elazığ' a gitti. Elazığ' a vardığında ertesi hafta cuma günüydü, dağıtıma çıkarılmadı ve 22 Eylül Salı günü elime ulaştı. Son teslim tarihi olarak 25 Eylül söylenmişti, son teslimden önce elime ulaştı ama cumadan salıya kadar dağıtıma çıkmadı. Bunun sebebinin aynı tarihlerde Ikea üzerinden sipariş verdiğim başka bir ürünün de Horoz Lojistik ile gelmesi olduğunu düşünüyorum, o gelene kadar beklettiler muhtemelen. Yine de söylenen tarihten 3 gün önce geldiğini belirtmek isterim. Kutu xDrive sitesinde belirtilen devasa xDrive kutusuydu (36cm yükseklik, 106cm genişlik, 67cm derinlik).
xdrive_kasirga_2.png
Kutu oldukça sağlam sert kartondan, ürün kısmen kurulu olarak elime geldi. Sırt ve oturma kısmı montajlanmış ve kutunun alt kısmına konumlandırılmıştı, etrafı jelatinle kaplıydı. Sırt kısmının jelatininin üzerinde alt takım vardı, tekerlekler ayağın üzerindeydi ve jelatinliydi, amortisör ise baloncuklu poşete sarılı şekilde ayak kısmına bantlanmıştı. Kurulum oldukça kolaydı, jelatinleri söktükten sonra ayağı yere bırakıp amortisörü üstüne oturup koltuğu da onun üstüne koyuyorsunuz ve kurulum tamam.


Konfor, kullanım rahatlığı ve malzeme kalitesi: Koltuk malzemesi gördüğüm kadarıyla silikon, ne çok sert ne çok yumuşak. Oldukça rahat. Derisi dokulu ve kaliteli. Boyun yastığı ve bel yastığı çok iyi destekliyor. Boyun yastığı bir kayışla koltuğa takıldığı için yukarı aşağıya oynatım boynunuza göre ayarlama şansınız var lakin bel yastığını tutan bir kayış yok. Benim vücut yapıma tam uysa da bazıları için aşağıda kalabilir. Ayrıca bel yastığını tutan bir şey olmadığı için kalktığınızda düşüyor, bu biraz can sıkıcı her seferinde düzeltmeniz gerekiyor ama çok önemli değil.
xdrive_kasirga_3.jpgxdrive_kasirga_4.jpg

Kolçaklar yumuşak plastikten ve dokulu, ne çok sert ne çok yumuşak. Mekanizması çok yumuşak olmadığı için kendi kendine kolunuzu hareket ettirince yerinden oynama gibi sorunlar olmuyor. 3D hareketli kolçak var yani 3 doğrultuda (ileri-geri, sağ-sol, yukarı-aşağı) hareket edebiliyor.
xdrive_kasirga_5.jpgxdrive_kasirga_6.jpgxdrive_kasirga_7.jpgxdrive_kasirga_8.jpgxdrive_kasirga_9.jpgxdrive_kasirga_10.jpg

Koltuk 130 derece yatabiliyor, sol altta bulunan bir kol yardımı ile yaylanma mekanizmasını ayarlayabiliyorsunuz. İstediğiniz aralıkta sabitleniyor. Ön altta yer alan topuz sayesinde yaylanma sertliğini kendi kilonuza göre ayarlayabilirsiniz. Amortisörün 10cm bir hareket mesafesi var, az gibi görünüyor ama gayet yeterli. Alt taraf oldukça derli toplu ve bir kapak ile yaylanma mekanizması kapatılmış durumda, yağ akma vs. gibi durumlar veya yay sesi yok.
xdrive_kasirga_11.jpgxdrive_kasirga_12.jpgxdrive_kasirga_13.jpgxdrive_kasirga_14.jpgxdrive_kasirga_15.jpg

5 tane tekerlek var. Tekerlekler sert plastikten, ayak ile bağlantı yeri metal. Üzeri pürüzsüz, hareketi zorlaştıracak bir durum olmadığı için oldukça rahat hareket ediyor. Üzerinde xDrive logosu var, dibine girene kadar görmeseniz de :D görsel olarak hoş.
xdrive_kasirga_tekerlek.jpg

Ergonomi: 184-185cm boyunda, 85-95 kg civarındayım. Baldır kısmı yeterli uzunlukta. Oturma kısmı da yeterince uzun, sağ ve soldaki bacak destekleri çok yüksek değil ayrıca bacakları sıkmıyor da. Kalça kısmı rahatça oturuyor. Bel kısmı yastıksız geride kalıyor, zaten bel yastığının yapılma amacı da bu kısmı desteklemek. Bel kısmını oldukça rahat destekliyor ama sabit olmadığı için kalktığınızda düşüyor, her seferinde tekrar düzeltmeniz gerekiyor. Sırt kısmı da omurilik ile uyumlu yapıda. Fazla dik değil. Boyun yastığı ayarlanabilir olduğu için boyunuza göre ayarlayabiliyorsunuz. Boyun kısmını oldukça iyi destekliyor, kararında yumuşak yapısı sayesinde geri yaslandığınızda sizi rahatsız etmiyor ya da kaybolup gitmiyor. Kolçaklar ayarlanabildiği için oldukça güzel, malzemesi yumuşak. Oturma pozisyonunuz ve masanıza göre ileri-geri, yukarı-aşağı, sağa-sola ayarlayarak en doğru pozisyonu bulabiliyorsunuz. 7cm yukarı-aşağı hareket mesafesi var, 7 kademeli.

Kullanıcı Yorumu: Koltuğu tam 6 aydır kullanıyorum, eylül ayında aldım ama o zamanlar hava yine de biraz sıcak olduğu için terleme yaşadım. Malzeme deri olduğu için 2-2.5 saatten sonra ufak bir terleme oluşmaya başlıyor, aşırı düzeyde değil ama neticede terleme var. Kış aylarında ise bu terleme yerini deri malzemenin ısıyı tutmasına bıraktığı için vücudunuzda ufak ve tatlı bir sıcaklık oluşuyor. Oda sıcaklığım 21-22 °C civarında, terleme aşırı rahatsız etmiyor, söz ettiğim tatlı sıcaklık ise benim hoşuma gidiyor. Koltuk malzemesi deri olduğu için sürtünmeden ufak tefek sesler çıkabiliyor. Oturup kalkarken çıkan sesler rahatsız edici değil ama sırt kısmı yatarken deri sesi geliyor, buna birazdan değineceğim. Malzeme oldukça kaliteli, sürtünmeden dolayı aşınma, çizilme veya malzemede çökme yok. Muadillerde genelde oturma kısmı çöküyor, bu koltukta öyle bir sorun yok. şu videodan xDrive Kasırga ile Rampage KL-R25 oyuncu koltuğunun karşılaştırmasını izleyebilirsiniz. Rampage' de çökme var xDrive' da yok. Genel olarak deneyimlerim güzel, şikayetçi olduğum pek bir şey yok, olanlar da ufak tefek detaylar.

Sürtünme Kaynaklı Deri Sesi Sorunu ve xDrive Teknik Desteği: Yukarıda ufaktan bahsettiğim ses sorunu, sırt kısmının altı ile oturma kısmının arkasının sürtünmesinden kaynaklanıyor. Geri yaylanırken bu ses çıkıyor. Online derslerde ve oyun oynarken sesli sohbette bu sesin gideceği ve yanlış anlaşılabileceğini düşündüğüm için xDrive Teknik Servisi' ne mail attım. Mailime çok hızlı bir şekilde geri dönüş yaptılar. Ses sorununun normal olduğunu, fazla aralıktan kaynaklanan çirkin görüntünün olmaması için aralığın kısa tutulduğunu, vazelin veya krem sürersem bu sesin geçeceğini söylediler. Bundan sonra kendimi bir anda bebek poposu kremler gibi koltuğu kremlerken buldum. Evet sesi ciddi manada azalttı ama kalıcı bir çözüm değil. Günümüzdeki gürültü engelleme sistemlerini düşünürsek çok önemli değil ama yine de belirtmek isterim, aramızda takıntısı olanlar olabilir.

Artılar:
+Oldukça konforlu, rahat ve ergonomik.
+Tasarımsal açıdan piyasadaki oyuncu koltuklarından farklı, sert hatlar ve köşeli bir yapısı var.
+120kg gibi ciddi bir ağırlığa dayanabilecek kapasitede, ayak ve tekerlek yapısı da sağlam.
+5 farklı renk seçeneği var ayrıca masajlı ve ısıtmalı versiyonu da mevcut.
+Malzeme oldukça kaliteli. Delinme, aşınma, çizilme, kırılma veya çökme yok.
+3D hareketli kolçak oldukça işlevsel.


Eksiler:
-Az da olsa terletme.
-Yatarken çıkan deri sesi.
-Bel yastığı kayışlı olmadığı için düşüyor.
-130 derece yatan sırt kısmı (bence bir sorun değil, 130 derece oldukça yeterli ama bazıları bunu bir sorun olarak görüyor ve artık her model 170-180 derece yatıyor)

Son olarak: Ben aldığımda 1698₺ fiyatı vardı, 6 aylık kullanım sürecimde oldukça memnun kaldım. Daha önce oturduğum mutfak sandalyesinden sonra buna geçince farkı anladım, bel, boyun ve kalça ağrılarımdan kurtuldum. Uzun kullanımda farkı daha iyi anlıyorsunuz. Bende sarı rengi var, odam ve mobilyamla uyum içinde olacağı için bu rengi tercih ettim. Sarısı oldukça güzel, cırtlak değil fakat ayak rengi gövde ile tam aynı değil ufak bir ton farkı var. Malzemesi hala 6 ay önce ilk aldığım günkü gibi, sağlam ve diri duruyor. Hiçbir şekilde bir sponsorluk vs. yok, paramı biriktirip aldım. Bir vatandaş ve bir kullanıcı olarak kesinlikle tavsiye edebileceğim bir ürün. xDrive teknik servisi ve hizmetinden de memnun kaldım. Bir daha koltuk alacak olsam muhtemelen yine xDrive tercih ederim. 10 puan üzerinden değerlendirmem gerekirse genel itibari ile 9/10 veririm. Bana göre tek sıkıntısı ses, ufak terletme ve bel yastığının düşmesi. Terleme ve sesi deri olduğu için normal görebiliriz ama keşke bel yastığı kayışlı olsaydı. Sorularınız varsa yanıtlamaya hazırım. Ürün resimlerini aşağıya ekliyorum.
Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarım. İyi forumlar.


xdrive_kasirga_17.jpg

xdrive_kasirga_17.jpg

xdrive_kasirga_18.jpg

xdrive_kasirga_19.jpg

xdrive_kasirga_20.jpg

xdrive_kasirga_21.jpg

xdrive_kasirga_22.jpg
 

Dosya Ekleri

  • xdrive_kasirga_16.jpg
    xdrive_kasirga_16.jpg
    88,2 KB · Görüntüleme: 147
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de böyle bir şey aldım:
Kullanan varsa bilgilendirebilir mi?
 
Güzel bir rehber olmuş.
Ben de böyle bir şey aldım:
Kullanan varsa bilgilendirebilir mi?
Bende XRANCER Boss modeline bakıyorum.
 
Son düzenleme:
İnceleme için teşekkürler :).
 

Yeni konular

Geri
Yukarı