Rehber XenForo forumlarda OS'i Arch Linux olarak gösterme

Hepinize iyi günler dilerim sevgili Technopat Sosyal kullanıcıları.

XenForo'nun OS algılama sistemi Windows 11, Arch Linux, Fedora gibi işletim sistemlerini algılamayabiliyor.

Örneğin:
  • Windows 11 kullanıcıları Windows 10 kullanıyor gibi görünüyor.
  • Ubuntu haricindeki Linux dağıtımları "Linux" olarak görünüyor. Ubuntu ise algılanıyor ve kendi logosuna sahip şekilde görünüyor.
Gönül isterdi ki Windows 11 ve Linux dağıtımları için çözüm bulalım ya da eklenti yenilensin ancak Arch Linux için bir çözüm bulmuş durumdayım.

Farklı dağıtımlarda da test edebilirsiniz. Fedora üzerinde denedim ancak işletim sistemi "Unknown" olarak göründü.

Kısa tutalım ve gelelim işletim sistemimizi nasıl Arch Linux olarak göstereceğimize ama öncelikle neden Arch yerine Linux algılandığına bakalım.

Firefox, Chrome gibi tarayıcılar uzun süredir dağıtımlara tarayıcıyı paketlerken Arch, Fedora, OpenSUSE gibi ayrımlar eklemiyor. Paket direkt olarak Linux x64 olarak yazılıyor. Arch Linux x64, Fedora x64 gibi paketlemeler bulunmuyor. Bu sebeple de XenForo, User Agent'i dağıtım adı yerine Linux olarak algılıyor. Ubuntu paketlemelerinde durum böyle olmadığı için Ubuntu, Linux yerine kendi adıyla ve logosuyla görünüyor.

User Agent Switcher eklentisini indirelim.

Firefox:

Chrome:

İndirip eklentiyi açtıktan sonra bizi karşılayan ekran şu şekilde:
1745829606214.png

Üst kısım normalde bu eklentide çoğumuzun kullandığı kısımdır ama biz oradan bir seçenek seçmek yerine alttaki userAgent bölümünü kullanacağız.

Arch Linux'u, Gecko ve Firefox sürümünü yazıyoruz. Örneğin Zen Browser kullanan benim için güncel olarak şu şekilde:
Kod:
Mozilla/5.0 (X11;Arch Linux x86_64; rv:125.0) Gecko/20100101 Firefox/125.0

Chrome veya Chrome tabanlı tarayıcı kullananlar için:
Kod:
Mozilla/5.0 (X11; Arch Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/125.0.0.0 Safari/537.36

Tarayıcı sürümünü güncellemek istersek ne yapmalıyız?
1745829994802.png

Sol üstten Linux ve tarayıcıyı seçelim. Daha sonra en güncel sürümü seçelim. Aşağıdaki userAgent bölümü buna göre değişecek. Sonra da Linux'un öncesine Arch yazıp "Apply Container" butonuna basarak tarayıcı sürümünüzün güncel görünmesini sağlayabilirsiniz.

2025-04-28-112740_hyprshot.png
1745830149318.png

Gördüğünüz gibi hem Arch Linux logosunu hem de tarayıcıyı Technopat Sosyal üzerinde görebiliyoruz.

Umarım işinize yarar bir rehber olmuştur. Hepinize iyi eğlenceler dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı