Xeon 3440 işlemciye OC nasıl yapılır?

Milijas

Centipat
Yer
Konya , Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Geçenlerde 2. el kasa almıştım ekran kartsız. Xeon 3440
P55 S3 anakart
16 GB RAM
400 Watt PSU

Eski kasamda ATI Radeon HD5500 ekran kartı vardı onu taktım. Aklımda sisteme OC yapmak var. Oyun performansını bir nebze olursa arttırır mı? Tamamiyle eski oyunları oynacağım şimdilik. Ayrıca 400W PSU sıkıntı çıkarır mı? Ve O.C nasıl yapmalıyım? İnternette izlediğim bir videoda voltaj ayarı yapmadan birisi O.C yapıyordu birkaç şeyi aç kapa yaparak. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Dostum aynı işlemciden bende de var. Soğutman iyi olsun. Anakartının mosfetlerine alüminyum heatsink tak. Bunlar OC performansını olumlu etkiler. İnternette bir sürü video var izleyebilirsin.

1156 gibi eski sistemlerde OC cidden zor. 2 anakartım çöp oldu benim de doyumsuzluğum sebebiyle. Darboğaz yapacak bir ekran kartınız olmadığına göre uğraşmayın derim. PSU’nuz yeterli mi, anakartınız yeterli mi (4 tane faz nedir yahu, bu nasıl P55?) orası bile kesin değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı