Xeon 5650 ve RX 480 ikinci el sistem

Aceleye getirilecek bir iş değil öncelikle bunu söyleyeyim.

-Msi Afterburner açıp sağlam grafikli bir oyunda sistemi test edin. Güç kaynağını ve ekran kartınının sesini oyun oynarken dinleyin cızırtı var mı diye. MSI Afterburner OSD Gösterge Rehberi - Technopat

-Prime 95 ile işlemciyi stres testine sokup sıcaklıkları kontrol edin.
Prime95

-Furmark ile ekran kartını stres testine sokup sıcaklıkları kontrol edin.
Furmark

-HD Tune Pro ile HDD'de Bad Sector olup olmadığını kontrol edin.
HD Tune Pro

-Biraz uzun sürer ama yapmanızı öneririm. Memtest 86 ile bellekleri kontrol edin.
MemTest86

Teşekkür ederim hocam, sıcaklıkların hangi derecelerde olmadı gerek?

Prime 95'te işlemcinin 75-80'i, Furmark'ta da ekran kartının 80 dereceyi geçmemesi lazım. Bu sıcaklıkların üstü biraz sıkıntılı. Yalnız kasanın yan kapağı kapalıyken yapın testi. Yan kapak açıkken sıcaklık biraz daha düşük olur.

Son düzenleme:
Prime 95'te işlemcinin 70'i, Furmark'ta da ekran kartının 80 dereceyi geçmemesi lazım. Bu sıcaklıkların üstü biraz sıkıntılı. Yalnız kasanın yan kapağı kapalıyken yapın testi. Yan kapak açıkken sıcaklık biraz daha düşük olur.
Ekran kartı konusunda katılıyorum ama işlemci konusunda katılmıyorum. 6 çekirdek bir Xeon işlemci için Prime95 gibi bir işkence testinde üst sınır 75-80 olmalı.

Arkadaş şimdi bu testleri yapacağım dediğimde 0 bad sector, 1 weak sector var dedi. 1 bad sector olsa bile önemli bir sorun teşkil eder mi?

Arkadaş şimdi bu testleri yapacağım dediğimde 0 bad sector, 1 weak sector var dedi. 1 bad sector olsa bile önemli bir sorun teşkil eder mi?
Tek bir taneyse sorun olmaz, ama artmaması için önlem alıp bazı programlarla o bölgeyi çıkartmalısın. Yani programda tarama yaptıracaksın, o bölgeyi HDD'e yok gibi göstereceksin. Yoksa her o bölgeye geldiğinde sorun yaşarsın, ve etrafındakileri de bozabilir.

Pek indirim yapacak gibi durmuyor hocam ya. Kaç gündür bekliyorum bu sistemi alabilmek için ona rağmen indirim yapmadı. Bu fiyata da daha iyisini bulamadım Ankara'da o yüzden ters teperse sıkıntıya da düşeceğim ne yapayım bilemedim.

Pek indirim yapacak gibi durmuyor hocam ya. Kaç gündür bekliyorum bu sistemi alabilmek için ona rağmen indirim yapmadı. Bu fiyata da daha iyisini bulamadım Ankara'da o yüzden ters teperse sıkıntıya da düşeceğim ne yapayım bilemedim.
Ben de parça alırken aceleye getirdim ve bir sürü fırsat kaçırdım. Emin olun daha bir sürü güzel PC bulursunuz sadece biraz sabır.

Bunu diyen dünyanın en sabırsız insanlarından biridir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı