Xeon E5 2650 Ne Kadar Eder?

Makaleler
24
Arkadaşlar elimde bir Xeon E5 2650 işlemci var. Bu işlemci Passmark ve Geekbench Multi-Core'da i7 6700, i7 3820, Ryzen 5 2400G ve Ryzen 5 2500X'den daha iyi. 2011 pin anakartlarla çalışmakta ve Sahibinden'de en ucuz 700TL'ye bulunabilen 8C/16T bir işlemci. Ayrıca sunucularda da kullanılmakta. Sizce bu işlemci ne kadar eder?

Arkadaşlar elimde bir Xeon E5 2650 işlemci var. Bu işlemci Passmark ve Geekbench Multi-Core'da i7 6700, i7 3820, Ryzen 5 2400G ve Ryzen 5 2500X'den daha iyi. 2011 pin anakartlarla çalışmakta ve Sahibinden'de en ucuz 700TL'ye bulunabilen 8C/16T bir işlemci. Ayrıca sunucularda da kullanılmakta. Sizce bu işlemci ne kadar eder?
Pek bir işe yaramaz tahminimce DDR3 ram falanda destekliyordur alıp uğraşılacak birşey değil.

800 TL gibi fiyatlara satabileceğini düşünmüyorum, Piyasada x79 yok denecek kadar az kaldı, Çin işi dandik chipsetli anakartlar alabilirsiniz tabi orası ayrı ama her anlamda tuzlu ve mantıksız. 500 TL'nin üstünü edeceğini hiç düşünmüyorum.

Pek bir işe yaramaz tahminimce DDR3 ram falanda destekliyordur alıp uğraşılacak birşey değil.
DDR3 ECC REG RAM destekliyor ama bu bellekler DDR4 olanlarının yarı fiyatına.
Peki yanında X79 USB3, SATA3 ve M.2 destekli anakart, 2 ısı borulu 90mm LED'li fanlı kule soğutucu ve 8GB ECC REG RAM versem ne kadar eder sizce,

Burada aldığım fiyatı söylemem pek doğru olmaz ama @Azad7 arkadaşın dediği fiyattan bile çok çok uyguna geldi bu işlemci bana. Lakin benim kullandığım uygulamalar çok çekirdekten çok tek çekirdek performansına ihtiyaç duymakta. Bu nedenle Ryzen 7, Core i7 gibi serilere geçmeyi düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı