Xeon E5405 işlemciye bsel mod yapılır mı?

Makaleler
2
Elimde bu işlemci var, bsel mod ile overclock yapmak istiyorum çünkü 0,04 MHz artıştan sonrası kesinlikle stabil olmuyor. Daha önce bsel mod yapan varsa beni biraz aydınlatabilir mi? Anakart 1600 FSB destekliyor.

Basel mod biraz sakat iş aslında anakartta voltaj arttırma ayarı yoksa bence yapmayın derim ve soğutucunun iyi ise yapın derim (ayrıca 1600 MHz destekliyorsa illa o olması gerekmiyor çünkü işlemci 1333 MHz destekli ve Max 1400 veya 1450'ye kadar çıkarsın başka türlü çıkamazsın)

Hwbot sitesi üzerinden yapılan overclocklara bak ve ona göre kararını ver.

@Esdeath.xyz konudan farklı olarak yazıyorum işlemcinin kaç MHz desteklediğinin önemi yok. Asıl olay anakartın kaç MHz desteklediğidir.

Hayır önemli olan işlemcinin desteklediği çünkü RAM'lerin hızını etkileyecek.

Bir ara hesaplamıştım ama unuttum değerleri o yüzden örnek ile devam edeceğim.

1333 MHz de RAM o hızda çalışır ve aslında işlemcinin MHz'si 333 MHz'dir yani 1333/333 olarak olur katsayısı ve sen burada 333'ü 400'e kadar çıkarırsan 4 katsayısı ile çarpacağım için 1600 MHz olur, ama hem işlemci kaldırmayabilir ve RAM CL değerleri CL 10 11 değerine çıkarmak zorundasınız anakart bu CL değerlerine belki çıkarmayabilir (çünkü işlemciye voltaj arttırmıyorsa RAM'lara niye arttırsın)

LGA 775 anakart kullandığından evvelden bayağı hakimim konuya OC ile çok uğraştım.

Hayır önemli olan işlemcinin desteklediği çünkü RAM'lerin hızını etkileyecek.

Bir ara hesaplamıştım ama unuttum değerleri o yüzden örnek ile devam edeceğim.

1333 MHz de RAM o hızda çalışır ve aslında işlemcinin MHz'si 333 MHz'dir yani 1333/333 olarak olur katsayısı ve sen burada 333'ü 400'e kadar çıkarırsan 4 katsayısı ile çarpacağım için 1600 MHz olur, ama hem işlemci kaldırmayabilir ve RAM CL değerleri CL 10 11 değerine çıkarmak zorundasınız anakart bu CL değerlerine belki çıkarmayabilir (çünkü işlemciye voltaj arttırmıyorsa RAM'lara niye arttırsın)

LGA 775 anakart kullandığından evvelden bayağı hakimim konuya OC ile çok uğraştım.

Bende DDR3 sistem kullanıyorum. İşlemcim Intel'in sitesine göre 1333MHz destekliyor. Aşağıdaki gibi 2400MHz de uzun süredir kullanıyorum. Önemli olan anakartın kaç MHz desteklediğidir. CL değerine gelecek olursak o apayrı bir konu. MHz yükseldikce CL değeri artar. O da RAM'lerin çip ve kalitesine bağlı. Soğutucusuz düz yeşil modeller CL10 11 gibi değerleri 1600MHz'de verirken bendeki gibi üst seviye olanları 2400MHz'de CL10 çalışır. E tabii 775pin de bu kadar yüksek MHz'lere çıkılmıyor. Konuyla alakasız yorum yaptım. Umarım anlaşılır yazmışımdır.

Dosya Ekleri

• 3AE9EADD-F98E-466F-8C53-C22C5EAC63D3.jpeg
    3AE9EADD-F98E-466F-8C53-C22C5EAC63D3.jpeg
    140,6 KB · Görüntüleme: 52
Anakart RAM frekansını 533 MHz'e kadar düşürmeme izin veriyor, bu sayede işlemci FSB'sini 400 yapıp Windows'u bile görmüşlüğüm var ama voltaj verilmiyor ve hiç de stabil değil sistem voltaj istiyorum diye bağırıyor. Bende bu bant moduyla voltaj olayını aşabileceğimi falan düşünüyordum.
Bu arada işlemciyi 2.33 GHz'lere çıkarttığım oldu ve genelde şu oluyor yüke binince sistem reset atıyor(belki de PSU kaynaklı ama sanmıyorum) RAM'i de 533 MHz'e alınca 667 MHz'e çıkarıcak şekilde overclock yapıyorum (E5300 işlkemci bu şekilde stabil 3.25 GHz'lere çıkarttım)
Pce Express frekansı nedir onu yükseltmeden Xeon işlemcileri overclock edemiyorum. Ama Pentium E5300 işlemciyi sadece frekans arttırarak 3.2-3.3 GHz' hızlara stabil bir şekilde çıkarttım.

Son düzenleme:
Anakart RAM frekansını 533 MHz'e kadar düşürmeme izin veriyor, bu sayede işlemci FSB'sini 400 yapıp Windows'u bile görmüşlüğüm var ama voltaj verilmiyor ve hiç de stabil değil sistem voltaj istiyorum diye bağırıyor. Bende bu bant moduyla voltaj olayını aşabileceğimi falan düşünüyordum.
Bu arada işlemciyi 2.33 GHz'lere çıkarttığım oldu ve genelde şu oluyor yüke binince sistem reset atıyor(belki de PSU kaynaklı ama sanmıyorum) RAM'i de 533 MHz'e alınca 667 MHz'e çıkarıcak şekilde overclock yapıyorum (E5300 işlkemci bu şekilde stabil 3.25 GHz'lere çıkarttım)
Pce Express frekansı nedir onu yükseltmeden Xeon işlemcileri overclock edemiyorum. Ama Pentium E5300 işlemciyi sadece frekans arttırarak 3.2-3.3 GHz' hızlara stabil bir şekilde çıkarttım.

Fan arttırmadan OC yapamazsın ve PCI hızını arttırdığı da evet daha yüksek hızlara çıkartıyor, ama ekran kartın iyiyse anakartın devre yollarını yakma ihtimali var dikkat et 5'er 5'er arttır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı