Mert Düver
Hectopat
Daha fazla
Merhaba iki gündür tüm forumlarda araştırıyorum bir türlü net bir cevap bulamadım ve konu açmaya karar verdim şimdi gelelim sorulara.
Benim orta halli bir masaüstü bilgisayarım var özellikleri şöyle:
Asus p5g41t-m lx anakart
Intel pentium 4 541 3.2ghz işlemci
2x2(4GB) DDR3 RAM 1333MHz dual channel
AMD HD5570 ekran kartı
300w power supply
Şimdik benim sorunum online oyunlarda filan işlemci darboğaz yapıyor kaliteyi full yapıyorum 40-50 fps, en düşük yapıyorum 60-70 fps ve bunlarda arasına düşüşler oluyor belki sıcaklıktan olabilir onu bilmiyorum ben de işlemci değiştirmeyi düşünüyorum. Çünkü işlemcimin max fsb hızı 800MHz ve boşa giden RAM hızı var buna içim gidiyor. Bütçem 60-70TL civarı bir şey(gülmeyin) başta core 2 duo E8600 almayı düşünüyordum tabi bunu 2. El veya ali ekspres üzeninden alacağım başka türlü olmuyor zaten. Tam alacakken bir de baktım Xeon E5440 benzeri işlemciler de aynı fiyat ve 4 çekirdek? Ama normalde bu işlemciler 771pin olur takamazsın demeyin adamlar onu da halletmişler işlemciye fazladan çentik açmış ve adaptörü takmış gönderiyorlar yani tak çalıştır LGA 775 gibi ama o işlemciler Server işlemcileri ve özel tam ve ekran kartı ile çalışıyorlar diye biliyorum merak ettiğim şeyler ise;
1- O işlemci değer mi veya az biraz daha koyup xeon E5450 mi alayım?
2- Bir sıkıntı olur mu benim anakartta ?
3- RAM'lerim ecc filan değil bildiğiniz normal RAM işte o işlemci bu RAM'lerde sorunsuz çalışır mı?
4- Ekran kartı çalışır mı?
5- Sizce değer mi yoksa önerdiğiniz başka modeller var mı ?
6- Çok hikaye anlamışım beni affeder misiniz?
Benim orta halli bir masaüstü bilgisayarım var özellikleri şöyle:
Asus p5g41t-m lx anakart
Intel pentium 4 541 3.2ghz işlemci
2x2(4GB) DDR3 RAM 1333MHz dual channel
AMD HD5570 ekran kartı
300w power supply
Şimdik benim sorunum online oyunlarda filan işlemci darboğaz yapıyor kaliteyi full yapıyorum 40-50 fps, en düşük yapıyorum 60-70 fps ve bunlarda arasına düşüşler oluyor belki sıcaklıktan olabilir onu bilmiyorum ben de işlemci değiştirmeyi düşünüyorum. Çünkü işlemcimin max fsb hızı 800MHz ve boşa giden RAM hızı var buna içim gidiyor. Bütçem 60-70TL civarı bir şey(gülmeyin) başta core 2 duo E8600 almayı düşünüyordum tabi bunu 2. El veya ali ekspres üzeninden alacağım başka türlü olmuyor zaten. Tam alacakken bir de baktım Xeon E5440 benzeri işlemciler de aynı fiyat ve 4 çekirdek? Ama normalde bu işlemciler 771pin olur takamazsın demeyin adamlar onu da halletmişler işlemciye fazladan çentik açmış ve adaptörü takmış gönderiyorlar yani tak çalıştır LGA 775 gibi ama o işlemciler Server işlemcileri ve özel tam ve ekran kartı ile çalışıyorlar diye biliyorum merak ettiğim şeyler ise;
1- O işlemci değer mi veya az biraz daha koyup xeon E5450 mi alayım?
2- Bir sıkıntı olur mu benim anakartta ?
3- RAM'lerim ecc filan değil bildiğiniz normal RAM işte o işlemci bu RAM'lerde sorunsuz çalışır mı?
4- Ekran kartı çalışır mı?
5- Sizce değer mi yoksa önerdiğiniz başka modeller var mı ?
6- Çok hikaye anlamışım beni affeder misiniz?
Son düzenleyen: Moderatör: