Xeon E5440 macOS Siyah Ekran Sorunu

Inject EDID kaldırıp dene.
Düzenleme:
Whatevergreen
yerine usb --> dosyalar klasöründe bulunan nvidiagraphicsfixup isimli sürücüyü deneyebilirsiniz ama önermem pek.
Not: bu iki sürücüyü (kext) birlikte kullanma.

Şu anda iş yerindeyim, akşama denerim inşallah. Düzenleme kısmında anlattığınızı nasıl yapacağımı tam olarak anlayamadım. Aynı yerden birini devre dışı bırakıp diğerini mi etkinleştirmem gerekiyor?

USB ile açıyorsan daha rahat yaparsın örneğin:
EFI --> CLOVER --> kexts --> Others kısmında bulunuyor kext/sürücüler.

USB ile açıyorum, USB içerisindeki dosyalardan bahsediyorsun sanırım. Onları silip öyle mi açmayı denemem gerekiyor? [Fix] 10.12/10.13 Nvidia 2/3/4/5/6/7/9/10xx Series Black Screen konusunda da benzer şeyler anlatılmış, ek olarak AGDP.Fix app diye bir dosyanın düzenlenmesinden de bahsedilmiş, bu benim sorunum ile ilgili mi acaba? Kext Utility nv_disable=1 ile açabilirsem girip izinleri düzeltsem? Belki de ondandır, bilemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi şu şekilde deneyelim. Temiz bir kurulum yap, yani kurulum yaptığın bölümü en baştan biçimlendir. Sonra sistemi açtıktan sonra hiç bir şekilde sistem güncellemesi yapma.
Sonra WebDriver kur https://images.nvidia.com/mac/pkg/387/WebDriver-387.10.10.10.40.105.pkg
ve dediğimiz SMBIOS ve diğer öneriler ile tek tek dene.

Bu dediğinizi en başta denemiştim zaten ancak sürüm numarası 17g66 olduğundan hiçbir şekilde nvidia web driver kuramıyordum ki yoktu da zaten. Hiçbir yerde yok o sürüm için Nvidia Web Driver. Ben de başka arayışlar içerisine girip https://raw.githubusercontent.com/Benjamin-Dobell/nvidia-update/master/nvidia-update.sh adresindeki betiği yüklemeye çalışmıştım ve sanırım yükledim de ama bir faydası olmadı ne yazı ki.

G65 olduğunu düşünmüştüm. İlk kurulumda g66 oluyor sanırım ? Şu şekilde dene. Web driver kaldır sistemi yeniden başlat ve terminale şu komutu gir ve dene.
bash <(curl -s https://vulgo.github.io/webdriver) 387.10.10.10.40.113

G65 olduğunu düşünmüştüm. İlk kurulumda g66 oluyor sanırım ? Şu şekilde dene. Web driver kaldır sistemi yeniden başlat ve terminale şu komutu gir ve dene.
bash <(curl -s https://vulgo.github.io/webdriver) 387.10.10.10.40.113

İlk kurulumda G66 oluyor, güncelleme yaptıktan sonra Nvidia Web Driver kurulabiliyor. -x ile sistemi başlatıp kaldırmam lazım, ancak bunu nasıl yapabilirim? Web Driver arayüzüne girmeme izin vermiyor, nv_disable=1 ile başlatmayı deneyeceğim ama yine siyah ekranda kalacak diye tedirgin oluyorum. Şu anda işyerindeyim, akşama iftardan sonra deneyeceğim.

Hayır, yani sorunun ne olduğunu ben de tam anlayamadım ki. Araştırıyorum, herkeste tamamen siyah ekran var, çözümler olmuyor. İnşallah sizin yardımınızla olur.

G66 sürümünde sorun yaşanabiliyor. Şu şekilde yapabilirsin x ile sistemi açtıktan sonra Clover configrtior ile config dosyanı açıp -x komutunu kaldırıp kaydedebilirsin.
Tabii ilk bir önceki mesajımda dediğimi dene.
Temiz kurulum sonra bunları yapsan iyi olur.

G66 sürümünde sorun yaşanabiliyor. Şu şekilde yapabilirsin x ile sistemi açtıktan sonra Clover configrtior ile config dosyanı açıp -x komutunu kaldırıp kaydedebilirsin.
Tabii ilk bir önceki mesajımda dediğimi dene.
Temiz kurulum sonra bunları yapsan iyi olur.
Siyah ekrandan başka bir şey gelmiyor, üstte durum çubuğu var tabi, şimdi sıfırdan kurulum yapıyorum. Kurulumdan sonra ne yapmalıyım? Bilemiyorum sorun nerede? Bu sefer kurulumdan sonra kext izin düzeltme yapacağım, güncelleme yaptıktan sonra kext izin düzeltme yapacağım ama Nvidia web driver kurmadan nasıl ekran kartını aktifleştirebilirim? Hiçbir şekilde olmuyor.
Üst durum çubuğu var ama geri kalan kısım siyah. Çok sinir bozucu, sınavım var ama bir yandan da buna uğraşıyorum bir yandan da ders çalışıyorum.
Sıfırdan yükleme sonrasında ne yapmamı önerirsiniz?
@claus Temiz kurulumdan sonra dediğini yaptığımda terminal şunu diyor:

20190507_224140.jpg

Kext utility uygulamasını çalıştırdım, quit ibaresi çıkana kadar kendi kendine işlemlerini bitirmesini bekledim. Çıktığında hiçbir kext atmadan çıktım.
USB içerisindeki kext dosyalarını tek tek atıp çalıştırmayı mı? Yoksa güncelleme yaptıktan sonra mı yapayım?
Bu arada ben hiçbir kext yüklemedim sisteme. Şu anda yaptığım tek şey sistemi baştan kurmak, kext utility çalıştırmak oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı