Xeon E5450 işlemci ısınıyor

DreamLite

Hectopat
Katılım
21 Haziran 2015
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
öncelikle merhaba değerli forum üyeleri. Ben sizlere bir şey danışmak istiyorum. Başlıkta belirtmiş olduğum Xeon işlemciyi aldım ve taktım. Çalıştırdığımda işlemcinin sıcaklık değerleri boşta iken 70-85 yükte ise 100 dereceye ulaşıyordu. Defalarca kez BIOS mod indirip kurdum, yetmedi farklı sitelerden farklı BIOS'lar kurdum fakat sorun yine aynıydı. Fan ise stok fandı. Geçenlerde kule tipi bakır borulu işlemci soğutucusu aldım. Yaklaşık 20 25 derece kadar düşürdü ama halen değerler bana normal gelmiyor. Boşta 50 55 yükte ise 80'lere kadar çıkmakta. Sizce sorun nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Anakart: Ecs*G41t M7 v1.0
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yukarıda bahsettim stok fanda ike boşta 70 80 yükte 100 derece oluyordu. Soğutucuyu alıp taktırınca boşta 50 55 yükte 80 lere kadar çıkmakta ama halen normal değil bence.
Önceki ısı değerleride normal değil. Yeni bir fan alın derim ya da kasanin hava akışını daha iyi hale getirin.
 
Önceki ısı değerleride normal değil. Yeni bir fan alın derim ya da kasanin hava akışını daha iyi hale getirin.
Hocam önceki ısı değerlerinin normal olmadığı zaten apaçık ortada. Bahsetmek istediğimi anlamadınız herhalde. Yeni fan aldım diyorum. Termal macunu da yeniledim. Sonrasındaki değerler bana yine normal gelmedi onu soruyorum.
 

Geri
Yukarı