Xeon E5450 ve GTX 750 Ti sistem toplama

Raylvord.

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Architect
Xeon E5450 islemcili bir sistem toplayacağım. Ekran kartı olarak GTX 750 1 GB modeli düşünüyorum. Bana böyle bir sistem önerir misiniz? Her yerden alabilirim. Ayrıca bu sistemde hangi oyunları oynayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sistemi yeni topladım. Anakartım Asus P5W DH Deluxe. DDR2 bir anakart. Xeon E5450 işlemciyi aldıktan sonra nasıl kullanılır hale getirebileceğini biliyorsun değil mi? Ben 1 hafta uğraştım çünkü basit bir şeyi yapmadığım için. Başka bir işlemci alacaktım 1-2 gün daha yapamasam. Sana tavsiyem önce alacağın anakartı belirle. Sonra bu siteden anakartının Xeon E5450 ile uyumlu olup olmadığını kontrol et. Daha doğrusu anakartın için modlu BIOS var mı ona bakacaksın. Siteye girdikten sonra F3 veya CTRL + F ye basıp anakart modelini yaz. Eğer anakartın için modlu BIOS varsa rahatlıkla alabilirsin işlemci ve anakartı. Ek olarak alacağın anakart 1333 fsb desteklerse çok iyi olur performans açısından. Benim anakartım 1066 fsb desteklediği için uzun süre uğraştım. Performansını biraz düşürerek kullanabiliyorum. İşlemci 3.00 GHz ama ben 2.40 GHz kullanıyorum. BIOS modlamayı bilmiyorsan yardımcı olabilirim. Çok basit bir işlem ama yine de riskli olduğunu söyleyeyim.

Bunların dışında, bence doğru seçim yapmışsın. Düşük bütçe ile toplanacak en mantıklı sistemin bu olduğunu düşünüyorum. Özellikle de benim gibi Aliexpress'ten alırsan. İşlemci ve ekran kartını aliexpressten aldım. Kullanılmış ama tertemiz ürünlerdi ikisi de. Zaten Xeon E5450 işlemciyi sıfır bulman çok zordur. Ekran kartını bulabilirsin. İşlemciye buradan bakabilirsin. Bendeki ekran kartı GTX 750Ti bu arada. 2 GB'lık modeli. Ona da buradan bakabilirsin.

*Bu sistem (GTX 750Ti) Gta 5'i very high ayarlarda 30-50 fps arası açıyor. Nadir de olsa 25'lere düştüğü oluyor. Ayarları high ve normalde iken de gayet akıcı bir şekilde oynayabilirsin.
selam abi bende senin gibi pc toplayacağım 300w psu var e5450 alacağım bide 750 ti asrock g41c gs var bende uyumlu mu abi bu işlemci ddr 3 1333 mhz 8 gb ram alıcam csgo lol gibi oyunları oynaycağım arkadaşa toplayacam sizce nasıl olur ?

selam abi bende senin gibi pc toplayacağım 300w psu var e5450 alacağım bide 750 ti asrock g41c gs var bende uyumlu mu abi bu işlemci ddr 3 1333 mhz 8 gb ram alıcam csgo lol gibi oyunları oynaycağım arkadaşa toplayacam sizce nasıl olur ?
Alabilirsin Oynayabilirsin uyumlu fakat bu kadar kelime yanlışı bence biraz fazla :D.

Anakartının işlemci yuvası da fsb değeri de e5450 ile uyumlu. Ama dediğim gibi internetten e5450'yi nasıl modlayacağınıza falan iyice bakın kendinize güveniyorsanız alın. Çok zor bir şey değil ama ben basit bir şeyi yapmayı atladığım için 1 hafta boyunca terledim resmen. Benim anakart maksimum 1066 fsb destekliyor fakat işlemci 1333 fsb. Benim anakartta kullanabilmek için o değeri düşürmek zorunda kaldım ve 3 ghzlik işlemciyi 2.4'te kullanıyorum. Söylediğin anakart için de modlu BIOS var baktım dediğim siteden. Sıkıntı falan çıkacağını düşünmüyorum bence toplayabilirsiniz. PSU'ya gelince de markasını modelini söyle daha rahat bir şeyler söyleyebilirim. 300W yazıyor ama ondan çok daha düşük bir değer alıyor olabilirsin özellikle 80 plus falan değilse. GTX 750 Ti tam PSU dostu bir ekran kartı fakat Xeon E5450 için aynı şeyi söyleyemem. 80-90W civarı kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Ekran kartı da 60 falan desek senin en az 200-250W alman gerekir bence PSU'dan.
Nasıl 2.40 ghz kullanıyorsun?

Valla hangi ayar olduğunu hiç hatırlamıyorum ama BIOS'tan bir ayarı düşürmüştüm. Sanırım fsb ayarıydı. Normalde 3 gHz'te açılıp kapanmıştı bilgisayar bir daha da açamamıştım. 2.4 gHz olunca açıldı kullanmaya başladım ama bunu bulmak için 1 hafta boyunca uğraştım. Çözüm de izlediğim videoyu yapan kişinin başka bir videosunda varmış o videoyu sararak izlemiştim... Boşu boşuna 1 haftamı harcadım işlemci üzerinde

Son düzenleme:
Anakartının işlemci yuvası da fsb değeri de e5450 ile uyumlu. Ama dediğim gibi internetten e5450'yi nasıl modlayacağınıza falan iyice bakın kendinize güveniyorsanız alın. Çok zor bir şey değil ama ben basit bir şeyi yapmayı atladığım için 1 hafta boyunca terledim resmen. Benim anakart maksimum 1066 fsb destekliyor fakat işlemci 1333 fsb. Benim anakartta kullanabilmek için o değeri düşürmek zorunda kaldım ve 3 ghzlik işlemciyi 2.4'te kullanıyorum. Söylediğin anakart için de modlu BIOS var baktım dediğim siteden. Sıkıntı falan çıkacağını düşünmüyorum bence toplayabilirsiniz. PSU'ya gelince de markasını modelini söyle daha rahat bir şeyler söyleyebilirim. 300W yazıyor ama ondan çok daha düşük bir değer alıyor olabilirsin özellikle 80 plus falan değilse. GTX 750 Ti tam PSU dostu bir ekran kartı fakat Xeon E5450 için aynı şeyi söyleyemem. 80-90W civarı kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Ekran kartı da 60 falan desek senin en az 200-250W alman gerekir bence PSU'dan.

Valla hangi ayar olduğunu hiç hatırlamıyorum ama BIOS'tan bir ayarı düşürmüştüm. Sanırım fsb ayarıydı. Normalde 3 gHz'te açılıp kapanmıştı bilgisayar bir daha da açamamıştım. 2.4 gHz olunca açıldı kullanmaya başladım ama bunu bulmak için 1 hafta boyunca uğraştım. Çözüm de izlediğim videoyu yapan kişinin başka bir videosunda varmış o videoyu sararak izlemiştim... Boşu boşuna 1 haftamı harcadım işlemci üzerinde
2 tane psu var elimde birisi 80 plus hpnin psusu diğeri casper musait oldugumda atarım modellerini yada üzerindeki yazıları

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı