Xeon E5450 yükte 95 derece

Thêrâl

Decapat
Merhabalar 11 gün önce sipariş ettiğim Xeon E5450 model işlemcim geldi. Termal macununu sürüp, taktım. Bundan 3-4 ay önce de BIOS modlamıştım ama 1 2 ay önce BIOS ayarlarını default yaptım. Sorun şu ki yükte 95 derece boşta 75 80 derece gösteriyor. BIOS ayarlarını default yaptığım için BIOS modlaması gitti mi acaba bir yardımcı olursanız sevinirim.

Screenshot_5.png

Screenshot_4.png

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS modlaması defeult ayarlarla gitmez stok soğutucu kullanıyorsunuz büyük ihtimal ve overclock yaptınız ya Oveclock'u düşüreceksiniz ya da iyi bir soğutma alacaksınız.

Anakartım O.C desteklemiyor ama stok fanla boşta 75 derece aşırı fazla bence bir sıkıntı var.

Eski anakartların neredeyse hepsinde overclock yapılabiliyor. Düzgün bir tane soğutucu alın büyük ihtimalle termal macunu yazyınız ve oturturken bir şeyler oldu benim tahminim bu yönde iyi bir soğutucu alıp çözebilirsiniz. Xeon işlemcileri stok soğutucu tutamaz zaten.

Eski anakartların neredeyse hepsinde overclock yapılabiliyor. Düzgün bir tane soğutucu alın büyük ihtimalle termal macunu yazyınız ve oturturken bir şeyler oldu benim tahminim bu yönde iyi bir soğutucu alıp çözebilirsiniz. Xeon işlemcileri stok soğutucu tutammaz zaten.

Zaten amacım o.c değildi oyun oynarken sıkıntı çıkarıyor fazla ısınması yanında gelen termal macundan sürdüm fanı da oturttum iyice 50 55 derece olsa neyse de boşta 70 75 derece can sıkıyor.

Zaten amacım o.c değildi oyun oynarken sıkıntı çıkarıyor fazla ısınması yanında gelen termal macundan sürdüm fanı da oturttum iyice 50 55 derece olsa neyse de boşta 70 75 derece can sıkıyor.

Xeon işlemcilere ek soğutma alınması önerilmiyor gerekli stok soğutucu hiç soğutamaz. Ayrıca yanında gelen termal macunda beş para etmez 4 gün içinde kurudu paket içerisinde.

Ben minik 2 bakır borulu soğutucuyla (Dandik soğutucu) X5460 ile boşta 50 derece görüyorum siz nasıl stok ile 50 göreceksiniz 😃.

Son düzenleyen: Moderatör:
Xeon işlemcilere ek soğutma alınması önerilmiyor gerekli stok soğutucu hiç soğutamaz. Ayrıca yanında gelen termal macunda beş para etmez 4 gün içinde kurudu paket içerisinde.

Ben minik 2 bakır borulu soğutucuyla X5460 ile boşta 50 derece görüyorum siz nasıl stok ile 50 göreceksiniz 😃.

Ben dediğiniz gibi sabah bakayım fanı oturmuşmu diye açıkçası ben ayağını kırdım yeni ayak aldık ben takamadım babam taktı :D.

Ben dediğiniz gibi sabah bakayım fanı oturmuşmu diye açıkçası ben ayağını kırdım yeni ayak aldık ben takamadım babam taktı :D.

Kasanızın hava akışı da kötü olabilir bu da bir etkendir ama dediğim gibi işlemciye verdiğiz para kadar iyi bir soğutma alın sonra Overclock'da yaparsınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı