Çözüldü Xeon X3440 sistemde Valorant aşırı düşük FPS

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
9
Yer
Antalya
2 haftadır oyunu oynamıyordum, bugün bir girmeyi denedim ve FPS'in çok düşük olduğunu gördüm, minimumda 30-50 FPS değişti, özel maça girdim aynı mapde rahat 145-160 FPS'i görebiliyorum, normal maça girdiğimde dediğim gibi FPS 30-50 arası değişiyor fakat ayarları Ultra'ya çektiğim zaman anormal bir şekilde FPS 50-60 oldu. Neden oluyor bu sorun? (720p ve 4:3'de denedim) sistem: MSI Radeon R7 250 ocv1 2 GB, Intel Xeon X3440, 4x2 1600MHz RAM, oyun SSD'ye kurulu. (ekran kartı sürücümü DDU ile kaldırdım geri yükledim, tüm sürücüler ve Windows güncelleştirmesi tam.)

Çözüm
Hocam yakın zamanda bende FPS düşmesi yiyince ghostspectrenin Windows 10'unu kurmuştum sonrasında 40 50FPS aldığım oyunda 100-110arası gidiyordu. Isterseniz deneyin.
Hiç tekrar format atamam bir oyun için.
Valorant destek ile görüştüm sorunumu çözdüler, 70-110 FPS arası almaya başladım.

Çözüm: CMD'ye bu komutu yazdım ve sonrasında güç seçeneklerinden Nihai performansı seçtim.
Komut: powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61
2 haftadır oyunu oynamıyordum, bugün bir girmeyi denedim ve FPS'in çok düşük olduğunu gördüm, minimumda 30-50 FPS değişti, özel maça girdim aynı mapde rahat 145-160 FPS'i görebiliyorum, normal maça girdiğimde dediğim gibi FPS 30-50 arası değişiyor fakat ayarları Ultra'ya çektiğim zaman anormal bir şekilde FPS 50-60 oldu. Neden oluyor bu sorun? (720p ve 4:3'de denedim) sistem: MSI Radeon R7 250 ocv1 2 GB, Intel Xeon X3440, 4x2 1600MHz RAM, oyun SSD'ye kurulu. (ekran kartı sürücümü DDU ile kaldırdım geri yükledim, tüm sürücüler ve Windows güncelleştirmesi tam.)
Oyunun optimizasyonunda sorun var hocam. Benimde sistemim iyi olmasına rağmen FPS drop yiyorum. Ama şimdi nasıl bilemem uzun zamandır oynamıyorum.

Orası biraz garip. Sizde en yüksekte oynayın işte ne güzel. Dediğim gibi optimizasyonunda sıkıntı var.
Yüksek yapınca gereksiz ayrıntılar oluyor, minimum daha iyi oluyor.
Ekran kartınıza daha çok yük bindiriyorsunuz Ultra'ya çekince işlemci darboğaz yapınca oluşan bir durum bu.
İşlemcim RX 560'ı bile rahat besleyen bir işlemci, darboğaz ile alakası yok.

Yüksek yapınca gereksiz ayrıntılar oluyor, minimum daha iyi oluyor.
Reis bende diyorum ki işte bu sıkıntılı oyun yapımcıları bu oyunda böyle sıkıntıları çözemiyor. Yani elimizden birşey gelse bende kendi bilgisayarımı düzeltmek isterim ama olmuyor. Bana göre senin PC'de sorun yok. Oyunun kendisinde var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı