Xeon X3470 Turbo Boost ile 3.6 GHz olur mu?

Hocam bugün X3470 işlemciyi aldım ve taktım ilk açılışta sorunsuz algıladı. Ancak şöyle bir durum oldu RAM miktarım 8 GB olmasına rağmen kullanılabilir RAM 3.96 GB gözüküyor. Önceden i5 650 ile böyle bir sorun yoktu. Nasıl çözebilirim fikri olan var mı?
RAM modeli: 2X Corsair Vengeance 4 GB 1600 MHz DDR3.

İşlemci şu an Turbo Boost ile çalışıyor.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    38,5 KB · Görüntüleme: 35
  • 2.png
    2.png
    29,8 KB · Görüntüleme: 36
  • 3.png
    3.png
    37,6 KB · Görüntüleme: 37
  • 4.png
    4.png
    20,5 KB · Görüntüleme: 42
  • 5-1.png
    5-1.png
    24,3 KB · Görüntüleme: 31
  • 5-2.png
    5-2.png
    25,6 KB · Görüntüleme: 38
  • 6.png
    6.png
    46,8 KB · Görüntüleme: 49
Hocam bugün X3470 işlemciyi aldım ve taktım ilk açılışta sorunsuz algıladı. Ancak şöyle bir durum oldu RAM miktarım 8 GB olmasına rağmen kullanılabilir RAM 3.96 GB gözüküyor. Önceden i5 650 ile böyle bir sorun yoktu. Nasıl çözebilirim fikri olan var mı?
RAM modeli: 2X Corsair Vengeance 4 GB 1600 MHz DDR3.

İşlemci şu an Turbo Boost ile çalışıyor.

Çeşitli donanım değişikliklerinde Windows sapıtabiliyor. Eğer sıfırlamak sizin için sorun değilse sıfırlayın temiz kurulumla.
Başkaları ramlerin yerini değiştirerek sorunu çözmüş, bios pilini çıkarıp takarak sorunu çözmüş vs.
Benim önerim işlemci değiştirdiğin için sağlıklı olması için sıfırla.

Ekran kartım GT 1030. Sorunu çözdüm konu kapatılabilir. RAM'leri çıkarıp silgi ile silgim yeniden başlattım düzeldi. Teşekkürler hocam Turbo Boost açıkken Bf4 low ayarlarda CPU 75 dereceyi geçmedi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı