Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Merhaba aşağıda belirtmiş olduğum sistemimde bazı problemler yaşıyorum bunlar;
Oyun oynarken LoL'den tutun Witcher 3'e kadar hepsinde oyunu 15 20 dk oynuyorum ve bir saniye içerisinde karşıma masaüstü ekranım geliyor oyun kapanmış ve hiç kasma donma olmadan oluyor bu olay.
Bu olaylardan sonra bir stres testine sokayım dedim sistemi HWMonitor ile izleyerek +12V 11.880'e 1 kere düştü genelde 11.968'de devam etti işlemci 65-70 derece arasında gidip geldi, ekran kartı da 60-70 derece arasında, bu bilgileri aslında size HWMonitor'den kayıt alarak atıcaktım ancak 20 dk yapmayı planladığım stres testi 18.dakikasında mavi ekran ile sonuçlandı ilk defa bir mavi ekran aldım DMP dosyasını sizinle paylaşıyorum.
Güç kaynağımı yeni değiştirdim Corsair VS550 aldım siyah yazılı 2018 versiyon ek bilgi olsun diye 10 dklık stres testi sonuçlarını atacağım 20 dk yapınca çöktü ne yazık ki
DMP dosyası: 110420-13109-01.rar
HWMonitor: HWMonitor.rar
Sistem: MSI P45-C51 (BIOS en son sürüm modlu)
Xeon X5450 stok değil 3.6'da kullanıyorum
Corsair VS550 2018 versiyon
MSI RX460 4 GB OC (Driver sürümüm 20.9.1 stabil olan DDU ile kaldırıp bunu yükledim)
Kingston KVR1333D3N9/4G 4*3 12 GB
Memtest86 ile bellek testi yapınız.
HDD Sentinel ile diskinizin sağlık durumunu paylaşınız.
Sürücülerinizi bir program ile güncelliyorsanız format atıp o programı bir daha kullanmayınız.
Memtest86 ile bellek testi yapınız.
HDD sentinel ile diskinizin sağlık durumunu paylaşınız.
Sürücülerinizi bir program ile güncelliyorsanız format atıp o programı bir daha kullanmayınız.
Memtest86 yapamıyorum anakartım UEFI desteklemiyor
Hdtunepro ile bad sector taraması ve disk sağlığına baktım hiçbir sıkıntı yok zaten C olarak SSD kullanıyorum James Donkey.
Sürücüleri elle yükledim zaten bilgisayar eski olduğu için pek fazla bir sürücü mevcut değil windows Update ve elle yüklediğim sürücüler var
Windows sürümüm 1909 daha güncel bir sürüm mevcut mudur bilmiyorum ama Update'de herhangi bir güncelleme mevcut değil ne yazık ki
Hiç HD Tune kullanmadım tam olarak burda ne yapıp paylaşmamı istiyorsunuz direk sağlık ve sıcaklık durumlarını mı ekrandaki yoksa bir test yapıp sonucu mu paylaşmamı istiyorsunuz ?
Memtest'ide yapıyorum şimdi çok sağolun
HD Tune ile istemedim zaten HDD Sentinel ile sağlık durumunu paylaşacaksınız diskin. HDD Sentinel'e girince diskin durumu gözükecektir. Genel bakış yerinden ekran görüntüsü alıp buraya paylaşacaksınız.
HD Tune ile istemedim zaten HDD sentinel ile sağlık durumunu paylaşacaksınız diskin. HDD Sentinel'e girince diskin durumu gözükecektir. Genel bakış yerinden ekran görüntüsü alıp buraya paylaşacaksınız.
Pardon yanlış yazmışım HDD sentinel yazicaktim
Ben teste başladım 2 saat 21 dk oldu ama hala bu test bitmedi yani bitti aşağıda Pass Complete no errors press ESC to exit diyor fotoğrafını da attim ama genede teste devam ediyor ben bitirteyim mi yoksa devam mı etsin?