Xeon X5460/E5450 ve R7 250 Sistem Toplama

Perfect17

Hectopat
  • LG Flatron Monitor
  • Logitech Keyboard
  • Logitech Mouse
  • Intel Xeon x5460 veya Intel Xeon E5450
  • G31-G41 Tabanlı anakart
  • 250-500 SATA Disk
  • Asus veya MSI R7 250 2GB 128 bit ekran kartı
  • 300-450 arası Power supply
  • Kingston, WD 4GB DDR2, DDR3 880, 1666 MHz RAM

Yapacağım sistem ortalama olarak böyle olacak. Overclock yapmayı da pek düşünmüyorum sisteme.

Şimdi gelelim sorularıma;
  1. Xenon x5460 mı yoksa E5450 mi?
  2. G41 Alt yapılı alınacak bu sistemde en mantıklı anakart hangisi olur?
  3. Son olarak R7 250 MSI O.C. edition darboğaz yapar mı?
  4. 300W PSU yeterli olur mu?
  5. RAM olarak MHz tam ne olmalıdır?

Yorumlayan ve yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu üstte sıraladığınız her şeyin toplam fiyatı kaç ₺ acaba?

1. Eğer O.C düşünmüyorsan E5472 al.
2.775 soket olacağı için 4 GB DDR2 bulamazsın tek slot. O yüzden 4 RAM slotlu 8 GB destekleyen ve Xeon desteği olan anakart yetecektir.
3.İmkansız. Dediğim işlemci ile GTX 1050 Ti'ye kadar limitin var. E5450 ile GTX 1050'ye kadar var.
4.400 veya 500 Watt alsanız daha iyi çünkü ileride upgrade etmek isterseniz düşük güç kaynağıyla upgrade yapmanız zor.
5. RAM'in MHZ için anakarta bakmak lazım. RAM miktarı ise oynayacağın oyuna bağlı GTA V için 8 GB RAM gerekirken LOL için 4 GB yeter.

Bu üstte sıraladığınız her şeyin toplam fiyatı kaç ₺ acaba?

Toplam maliyet eğer ikinci el alırsanız 400-500 arası sıfır derseniz 1000 e kadar yolu var ki işlemcinin sıfırını bulamazsınız gerisini sıfır bulabilirsiniz.

2.775 soket olacağı için 4 GB DDR2 bulamazsın tek slot. O yüzden 4 RAM slotlu 8 GB destekleyen ve Xeon desteği olan anakart yetecektir.
3.İmkansız. Dediğim işlemci ile GTX 1050 Ti'ye kadar limitin var. E5450 ile GTX 1050'ye kadar var.
4.400 veya 500 Watt alsanız daha iyi çünkü ileride upgrade etmek isterseniz düşük güç kaynağıyla upgrade yapmanız zor.
5. RAM'in MHZ için anakarta bakmak lazım. RAM miktarı ise oynayacağın oyuna bağlı GTA V için 8 GB RAM gerekirken LOL için 4 GB yeter.

Birde başka bir sorum var şuanda ben sadece ekran kartını buldum yarın almaya gideceğim arkadaşla anlaştık. 3 aylık ekran kartı 180 tl ye alıyorum MSİ R7 250 O.C. edition tam model adı. Daha 18-19 ay garantisi bulunmaktaymış. Şimdi merak ettiğim şu bu ekran kartının özelliklerine baktım DDR3 1666 yazıyor yani bu şu anlama mı geliyor RAM olarak sadece DDR3 1666 mi almam gerekiyor yoksa o özelliklere kadar destekler demek mi oluyor?

Bu sisteme ne kadar harcayacaksınız? 1300TL'ye çıkabilir misiniz?

Sanırım yanlıs anladınız. Monitor, Klavye, Mouse, Boş kasa var. Digerlerinin hepsi ikinci el olucak PSU(SIFIR) ortalama bana maliyeti 500-600 lira arası olacak ekran kartını zaten buldum 180 tl anlaştım 18 ay garantisi devam eden bir ekran kartı şuanda MSİ R7 250 O.C. edition

Bu arada neden ddr2 dediniz ddr3 olsa olmaz mı?

Birde başka bir sorum var şuanda ben sadece ekran kartını buldum yarın almaya gideceğim arkadaşla anlaştık. 3 aylık ekran kartı 180 tl ye alıyorum MSİ R7 250 O.C. edition tam model adı. Daha 18-19 ay garantisi bulunmaktaymış. Şimdi merak ettiğim şu bu ekran kartının özelliklerine baktım DDR3 1666 yazıyor yani bu şu anlama mı geliyor RAM olarak sadece DDR3 1666 mi almam gerekiyor yoksa o özelliklere kadar destekler demek mi oluyor?
Ekran kartındaki VRAM DDR'ı ile RAM DDR'ı aynı olmak zorunda değildir. Ekran kartının DDR'ı ayrı, RAM'in DDR'ı ayrıdır. Yani ekran kartıyla aynı DDR ve MHZ RAM almak zorunda değilsiniz. RAM DDR ve MHZ'si anakarta bağlıdır. Belirlediğiniz anakart var mı ?

Bu arada neden ddr2 dediniz ddr3 olsa olmaz mı ?
Ya olur da bulmanız zor olabilir DDR3. Bulursanız tabi avantajlı olursunuz. Bulmanız zordur diye DDR2 dedim ama tabi DDR3 daha iyi.

400-500₺ için güzel sistem. Xeon5460 alın. Çok daha güçlü.

Anakart G41 olursa daha iyi olur.

Ekran kartındaki VRAM DDR'ı ile RAM DDR'ı aynı olmak zorunda değildir. Ekran kartının DDR'ı ayrı, RAM'in DDR'ı ayrıdır. Yani ekran kartıyla aynı DDR ve MHZ RAM almak zorunda değilsiniz. RAM DDR ve MHZ'si anakarta bağlıdır. Belirlediğiniz anakart var mı ?

Ya olur da bulmanız zor olabilir DDR3. Bulursanız tabi avantajlı olursunuz. Bulmanız zordur diye DDR2 dedim ama tabi DDR3 daha iyi.

2-3 adet belirledim aslında link paylaşmak yasak mı bilemiyorum ama en azından isimlerini yazayım siz bakarsınız ortalama 100-150 tl arası tabi ikinci el

1: Gigabyte G41MT-S2PT INTEL G41 DDR3 1333 RAM VGA Anakart 120-130 TL 2 Farklı yerde 2 adet.
2:Foxconn G41 DDR3 775 90 TL
3:ASUS P5G41T- M LX3 INTEL 1333 MHZ DDR3 LGA775 Anakart 120 TL

Bulduklarım bunlardan ibaret.

400-500₺ için güzel sistem. Xeon5460 alın. Çok daha güçlü.

Anakart G41 olursa daha iyi olur.

G41 olacagı kesin anakartın ama marka daha belirlemedim en iyi marka hangisidir.
3 Marka buldum Gigabyte,asus,foxconn.

İkinci olarak bende x5460 düşünüyorum hatta 120 tlye anlaştım bile ama çekiniyorum almak istemiyorum üzerinde belki oynanma yapılmıştır overclock ile zorlanmıştır diye aralarındaki performansı çok araştırdım çok çok ufak farklar var. Ama en büyük farkı e5450 modelleri overclock için daha yatkın olmayan modeller. Overclock en iyi alan modeller x5460 oldugu için çekiniyorum onu almaya belkide overclockla çok zorlanmıştır diye.

2-3 adet belirledim aslında link paylaşmak yasak mı bilemiyorum ama en azından isimlerini yazayım siz bakarsınız ortalama 100-150 tl arası tabi ikinci el

1: Gigabyte G41MT-S2PT INTEL G41 DDR3 1333 RAM VGA Anakart 120-130 TL 2 Farklı yerde 2 adet.
2:Foxconn G41 DDR3 775 90 TL
3:ASUS P5G41T- M LX3 INTEL 1333 MHZ DDR3 LGA775 Anakart 120 TL

Bulduklarım bunlardan ibaret.

G41 olacagı kesin anakartın ama marka daha belirlemedim en iyi marka hangisidir.
3 Marka buldum Gigabyte,asus,foxconn.

İkinci olarak bende x5460 düşünüyorum hatta 120 tlye anlaştım bile ama çekiniyorum almak istemiyorum üzerinde belki oynanma yapılmıştır overclock ile zorlanmıştır diye aralarındaki performansı çok araştırdım çok çok ufak farklar var. Ama en büyük farkı e5450 modelleri overclock için daha yatkın olmayan modeller. Overclock en iyi alan modeller x5460 oldugu için çekiniyorum onu almaya belkide overclockla çok zorlanmıştır diye.

Ben de eski sistemlere merakli oldugumdan ASUS MAXIMUS FORMULA + CORE 2 QUAD Q6600 sistem satin almistim birinden... Adam Q6600'e stock sogutucu ile overclock yaptigi icin asiri isidan islemcinin uzerindeki butun yazilar silinmis ve islemci kapagi artik eridiginden mi bilinmez, bakir rengi bir gorunum almisti. Ama sistemi sorunsuz kullandim hatta farkli bir fan kullanarak ufak tefek overclock da yaptim ama anakart bitmisti, islemci 3.00 GHZ'in otesini gormuyordu. Kuzey koprusu bosta 50 derece falan oluyordu, problemliydi...

Yani diyecegim hor kullanilmis oldugundan korkuyorsan dis gorunusunden bakinca anlayabilirsin, kararma olur kotu termal macunla ve kotu sogutucuyla kullanilmissa... Onun disinda stock olmayan sogutucu ile overclock yapilmissa korkma al, islemciler en zor bozulan bilesenlerden biridir, kolay kolay bir sey olmaz, elinde patlama olasiligi dusuk yani.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı