Xeon X5460 sisteme 300W PSU yeter mi?

ahennal

Hectopat
Makaleler
4
Yer
Dünya
Merhaba arkadaşlar. Sistem topluyorum fakat güç kaynağı konusunda tatmin değilim. 300W PSU bu sistemi açar mı?

Sistem;
Xeon X5460.
8 GB DDR3 RAM
1TB+500GB HDD.

Ekran kartı yoksa sisteme yeter ama ekran kartı varsa yetmeyebilir.

Ayrıca 300W diyorsunuz ama hangi 300W PSU? Dandik bir 300W PSU olursa yetmesinden ziyade başka sorunlar olabilir. Fakat kaliteli bir 300W PSU olursa 350-400W PSU'nun yapacağı işi bile yapar. Önce detaylı bilgi verin ona göre bakalım.

Sadece konudaki yazılı parçalar varsa zaten 200-250W eder en fazla yük altında ve 300W PSU yeter. Ama ekran kartı işin içine girerse 350-400W bir PSU olması lazım tabii o da güç girişi istemeyen bir model olursa. Duruma göre değişir yani.

En kalitelisi olsa bile yetmez yada ucu ucuna yeter ve PSU fazla yaşamaz. Kaldı ki 300W kaliteli PSU yok diye biliyorum. O işlemcide dahili grafik birimi yok ve ekran kartı da takmak zorunda. Diğer bileşenler falan derken tüketim 300W olur rahat. Zaten işlemci fazla güç tüketen bir model. Yani arkadaşım sen hiç bu işe girme sıkıntı yaşarsın. Yeterli bir PSU al ve rahatına bak.

300W kaliteli PSU olmaz olur mu hiç! Seasonic, FSP, Delta gibi markaların 300W PSU'ları var ve amper değerleri çok iyi. 18A e kadar veren 300W PSU gördüm ve kullandım. Fakat tabii her ihtimale karşı 350-400W olursa daha iyi olur. Ayrıca halen sistemde ekran kartı olacak mı o belli değil ve biz farazi yorumlar yapıyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…