XFCE vs GNOME vs KDE

Pacmanİnstall

Picopat
Makaleler
1
Masaüstü ortamı olarak GNOME kullanıyorum normalde ve doğrusu bir rahatsızlığım da olmadı. İnternetten tema klonlayıp kullanması çok kolay diye tercih ediyordum. Hem de elbet güzel bir masaüstü ortamı, şık ve zarif.

Ancak diğer ortamları da merak ettim. Hiç GNOME dışında bir ortam kullanmadım. Başlıktakiler arasında kendiniz hangisini kullanıyorsunuz?

Masaüstü ortamı olarak GNOME kullanıyorum normalde ve doğrusu bir rahatsızlığım da olmadı. İnternetten tema klonlayıp kullanması çok kolay diye tercih ediyordum. Hem de elbet güzel bir masaüstü ortamı, şık ve zarif.

Ancak diğer ortamları da merak ettim. Hiç GNOME dışında bir ortam kullanmadım. Başlıktakiler arasında kendiniz hangisini kullanıyorsunuz?
Main olarak DE kullanmiyorum ama aralarindan KDE'yi tercih ederim.

GNOME öneririm KDE'de hep çökme sorunlar yaşadım ondan önermiyorum.
Xfce'de bence biraz ilkel geliyor.
Bana da ilkel geliyor XFCE ama özelleştirince epey gelişmiş oluyor sanırsam.
Main olarak DE kullanmiyorum ama aralarindan KDE'yi tercih ederim.
Masaüstü kullanmadan nasıl sistemi kullanıyorsunuz çok merak ettim.

GNOME en stabil masaüstü ortamı olabilir.
KDE'nin hataları, performans sorunları falan var. Bazı sistemlerde yok, bazı sistemlerde var hatta.

Xfce GTK temaları ile güzel bir hâle getirilir. Kullanışlılık açısından keyfinize kalmış.

GNOME devam edebilirsiniz.

Hayatımda bu kadar güzel bir ortam görmemiş olabilirim. Duvar kağıdı değil mi arkadaki o siyah beyazlar? No Desktop olarak kullandığımızda da o sizin yukarıdaki gibi şeyler mevcut oluyor mu?

Biraz anlatabilir misiniz yani Desktopsuz ilk başta nasıl geldiğini ve sizin neler yaptığınızı?

GNOME en stabil masaüstü ortamı olabilir.
KDE'nin hataları, performans sorunları falan var. Bazı sistemlerde yok, bazı sistemlerde var hatta.

Xfce GTK temaları ile güzel bir hâle getirilir. Kullanışlılık açısından keyfinize kalmış.

GNOME devam edebilirsiniz.
@363652 'nin Gentoo'sunu görünce masaüstünü atasım geldi hocam. Elbet GNOME güzel de onun ki apayrı bir şey olmuş.

Bu arada orda Wayland, X11 gibi şeyler çalışmıyor değil mi? Yani oyun için uygun bir ortam yok değil mi hocam?

Hayatımda bu kadar güzel bir ortam görmemiş olabilirim. Duvar kağıdı değil mi arkadaki o siyah beyazlar? No Desktop olarak kullandığımızda da o sizin yukarıdaki gibi şeyler mevcut oluyor mu?

Biraz anlatabilir misiniz yani Desktopsuz ilk başta nasıl geldiğini ve sizin neler yaptığınızı?

Arkadaki duvar kagidi hocam. Sol ustte terminal acik. No desktop TTY oluyor. TTY'de onlar olmaz. O yukaridakine bar deniyor.
Fark ettiyseniz masaustunde iconlar yok ve Terminal'de kapatma tusu yok. Pencereleri kapatmak icin Alt + F4 kullaniliyor. Programlari baslatmak icin de Launcher'lar ve kisayollar kullaniliyor.
Alisinca gercekten cok guzel oluyor.

@363652'nin Gentoo'sunu görünce masaüstünü atasım geldi hocam. Elbet GNOME güzel de onun ki apayrı bir şey olmuş.

Bu arada orada Wayland, X11 gibi şeyler çalışmıyor değil mi? Yani oyun için uygun bir ortam yok değil mi hocam?

X11 calisiyor hocam. DE'de yapilan her şey WM'de de yapilir. Oyun oynayabilirsiniz hatta performans artisi bile olabilir WM'ler az kaynak kullandigindan.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı