XFX 5600 XT thicc II Pro 12 Gbps olarak gözüküyor

ardakbaycan

Hectopat
Merhaba.

Nisan/2020'de başlıkta da belirttiğim XFX 5600 XT thicc II Pro ekran kartını satın aldım. O dönemde NVIDIA RX 2060'ın fiyatında indirime gidince, AMD'de bu ekran kartını daha rekabetçi kılmak adına BIOS güncellemesi ile bellek frekansını arttırmak suretiyle performansını artırdı. Ben de bu bağlamda XFX'in yeni yayımladığı BIOS güncellemesini yaptım. Ancak güncelleme işleminden sonra gördüm ki ekran kartının çekirdek frekansında artış olmasına rağmen bellek frekansı hala 12 Gbps seviyesinde kalmıştı. Kartın yapısının 14 Gbps bellek frekansına uygun olmadığı için uygun görmedi sanırım XFX diye düşündüm. Ancak gelinen noktada bu kartın 14 Gbps'lik versiyonları çıktı hatta eski 12 Gbps'lik versiyonların sahipleri de bu VBIOS'larını bu versiyona yükseltmeye başladılar.

Bilginize danışmak istediğim husus şu ki; acaba XFX bu kartların hepsi için 14 Gbps bellek frekansını sağlayan bir yeni VBIOS sürümü çıkardı da ben mi kaçırdım? Yoksa 12'lik eski versiyon ve 14'lük yeni versiyon şeklinde iki ayrı yapı mı oluştu? Eski 12 Gbps'lik versiyonları 14 Gbps'e güncellemek (Update alan versiyonlardaki BIOS sürümünü kullanarak) sakıncalı mıdır?

Şimdiden teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı