Çözüldü XFX 5600XT THICC 2 boşta kendini fazla kullanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

berkayvirtue

Kilopat
Daha fazla  
Dün boştayken 58 derecelere çıkıyor diye soru sormuştum. Bunun sebebi ise kendini 1740 MHz civarında kullanmasıymış boştayken. Driver'ları sadece AMD'nin kendi sitesinden yüklediğim için oluyor bu, Windows otomatikman yüklediği zaman 1740 civarları değil 300 civarlarında dolaşıyor Memory clock kısmı boşta ve 40-41 dereceyi aşmıyor. Ve sadece oyunlara girince yükseliyor.
Ama AMD'nin kendi sitesinden elle yüklediğim zaman gördüğünüz gibi oluyor, 58 derecelere kadar çıkıyor, her zaman 1740 civarlarında takılıyor. Neden boşta kendini bu kadar kullanıyor, nasıl çözebilirim bu sorunu? Yerel veya yabancı hiçbir kaynakta sorunu bulamadım sanırım bir tek bende oluyor.

Önemli not: Arkadaşlar buldum neden fazla kullanıldığını 4 saatlik araştırmalarım sonucunda; 75 Hz monitörüm yüzünden..
Evet 60 Hz'ye aldığım zaman 200 Mhz oluyor ve 43 dereceye kadar iniyor. Ve gelelim final soruya; neden 15 Hz yükseltince kendini bu kadar fazla kullanıyor bu kart?

1612135789977.png

Son düzenleme:
Güç seçeneklerini denediniz mi? Aynı sorun bende de var mı dengeliye geçtim. Enerji tasarrufuna aldım Windows'tan düzeldi.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    50,9 KB · Görüntüleme: 27
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı