XFX 6700 XT SWFT FurMark test sonuçları

Merhaba,
Bugün sipariş vermiş olduğum XFX Radeon RX 6700 XT Speedster SWFT 12 GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartım geldi.
FurMark test sonuçlarım şu şekilde sizce nasıl? Ekranım 1920x1080 fakat ben testi 2560x1440'ta yaptım.

1683107964925.png

Ekran kartı tam yükte çalışmıyor. Kullanmadığı ekstradan 40 watta yakın güç var. O yüzden şu anki sonuçlara bakarsam kötü gibi.

Bana FPS ve sıcaklık değerleri gayet normal geldi. Genelde fan devrini düşük tutuyorlar, eğer manuel fan ayarı yaparsanız sıcaklığı biraz daha düşürebilirsiniz ama bence gerek yok. Gayet temiz sonuç.

@deadfellow ekstra güç tüketimi ekstra sıcaklığı da getirir. 2K için sonuçlar iyi değil mi?

Ekran kartı tam yükte çalışmıyor. Kullanmadığı ekstradan 40 watta yakın güç var. O yüzden şu anki sonuçlara bakarsam kötü gibi.
Aynı kart için modelden modele değişiyor mu güç tüketimi? Benim Red Devil modelin güç sınırı HWiNFO'ya göre 203W. Öyle herhangi bir güç ayarı yapmadım ve OC BIOS aktif. Adrenalin ve Afterburner üzerinde güç ve voltaj limitleri tamamen stok halde yaptım bu testi (sadece özel fan profili var):

furrmark6700xt.png

Aynı kart için modelden modele değişiyor mu güç tüketimi? Benim Red Devil modelin güç sınırı HWiNFO'ya göre 203W. Öyle herhangi bir güç ayarı yapmadım ve OC BIOS aktif. Adrenalin ve Afterburner üzerinde güç ve voltaj limitleri tamamen stok halde yaptım bu testi (sadece özel fan profili var):

Eki Görüntüle 1764565
Stock hocam benim de hiçbir oynama yapmadım, bir önceki driverı DDU ile kaldırıp kurdum.
Fakat bilgisayar fazlasıyla dolu format atsam sonra test yapsam değişiklik olur mu?
Ve ekstra olarak benim PSU 600W gold + bunun da etkisi var mıdır?

Eki Görüntüle 1764565
OC yerine silent BIOS aktif olabilir. Kartın fabrika çıkış gücü 230 watt.

Hocam peki bu sorunu nasıl çözerim?
Furmark testi yaparken ayarlardan x-treme burn in seçeneğini açarak tam güç çektirebilirsin. Dynamic camera hariç hepsini tikle ve tekrar test yap.

1683110731090.png

Olabilir hocam OC BIOS diye hatırlıyorum fakat birazdan kasayı açıp kontrol ederim. Belki dalgınlığıma gelip UV'yi kaldırmayı unutmuş olabilirim, tekrar test etmemde fayda var.

Tek kablodan uzatma 2x8 pin kullanıyorum bununda etkisi olabilir bir ihtimal fakat sorun bu olsa muhtemelen sistem kapanırdı gibime geliyor.

Olabilir hocam OC BIOS diye hatırlıyorum fakat birazdan kasayı açıp kontrol ederim. Belki dalgınlığıma gelip UV'yi kaldırmayı unutmuş olabilirim, tekrar test etmemde fayda var.

Tek kablodan uzatma 2x8 pin kullanıyorum bununda etkisi olabilir bir ihtimal fakat sorun bu olsa muhtemelen sistem kapanırdı gibime geliyor.
Hayır bir sorun olmaz. 1x8 pin bile 300 watta kadar güç verebilir.

Furmark testi yaparken ayarlardan x-treme burn in seçeneğini açarak tam güç çektirebilirsin. Dynamic camera hariç hepsini tikle ve tekrar test yap.

Eki Görüntüle 1764575
Birazdan deneyeceğim sonuçları tekrar atacağım hocam.
Oc'yi nasıl açacağım?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı