XFX Mercury 9070 XT alınmalı mı?

Her zaman güncelleme düşünen arkadaşlara vereceğim tavsiye aynıdır. Yetmiyorsa güncelle, şahsen bende şu an RX 9070 veya RTX 5070 Ti almayı düşünüyorum. Lakin hem kardeşimin bir bilgisayarı olsun hem de sistem artık bana yetmiyor ve tatmin etmiyor. (Sonuçta sistem yaklaşık 5 yıllık) şahsi düşüncem ise kesinlikle geçmeyiniz elinizde ki kart ile aralarında sadece teknoloji farkı var, performans farkı ihmal edilebilecek şekilde. Boşuna sokağa para dökmekle aynı anlayacağınız.
Bende netlik hastalığı var hocam karaktere, etrafa baktığımda gördüğüm detaylar oyundan aldığım hazzı kat kat arttırıyor. TLoU oynuyorum FSR açınca 100 FPS üstü oluyor kapatınca 45. 45 de takılıyormuş gibi hissettiriyor. FSR açınca da netlik, kalite azalıyormuş gibi geliyor. Gerçi bu mantıkla bana 4090 ya da 5090 lazım 😄 Bakıyorum hala alın iyi olur diyen birkaç kişinin mesajına denk geldim birkaç tane daha görürsem geçerim gibi ama bulamıyorum ☺️

Eğer almak istiyorsan seni durduramam sadece fikrimi belirttim, ehh sonuçta hayata bir defa geliyoruz eğer diyorsan tek sefer oynayacağım oyunu en kaliteli ve faz ile oynayayım al derim. Sonuçta para, karar ve istek senin. Paran varsa yapıştır.(Eğer parana üzülmüyorsan niye almayasın, İphone 15 den 16 ya geçmek gibi bir şey tonla insan yapıyor :D)

Eğer almak istiyorsan seni durduramam sadece fikrimi belirttim, ehh sonuçta hayata bir defa geliyoruz eğer diyorsan tek sefer oynayacağım oyunu en kaliteli ve faz ile oynayayım al derim. Sonuçta para, karar ve istek senin. Paran varsa yapıştır.(Eğer parana üzülmüyorsan niye almayasın, İphone 15 den 16 ya geçmek gibi bir şey tonla insan yapıyor :D)
Birkaç oyun var oynamadan başka oyun yüklemiyorum PC'ye bu şekilde oyunlardan soğuma olayını bir nebze çözdüm ☺️ TLoU Part 1'i oynuyorum PC'yi TV'ye bağladım kol ile oymuyorum. FSR vs bayağı bir şey açtım 120HZ'ye sabitlemek için yoksa yırtılmalar oluyor çok can sıkıyor. TLoU Part 2'de de deneyeyim dedim 120HZ olmazsa canımı sıkıyor şu ana kadar sıkıntım olmamıştı şimdi deneyince tüm destekleyici şeyleri kapattım FPS 45'lere düştü 9070XT 65 civarı. Yarın çok seveceğim bir oyun çıkıp da 30'larda olursa bu değer bir sürü ayar kısmam gerekecek belki çözünürlük düşürmem. O zaman ne yaparım diye düşünüyorum aslında genel olarak. Şu an zaten sıkıntıyı çözemesem alıp almamayı düşünürüm. Derdim o özetle ☺️

mercury, xfx'nin en üst serisi ancak bu model mercury serisinin en alt modeli, oc-argb ve magnetic air özelliği olmayan modeli. magnetic air neyse de ben oc-argb modeli gelince alacağım, bu modelde sadece beyaz bar mevcut, ancak yine de kaliteli bir model, garantisini bilmem ama alınabilir

mercury, xfx'nin en üst serisi ancak bu model mercury serisinin en alt modeli, oc-argb ve magnetic air özelliği olmayan modeli. magnetic air neyse de ben oc-argb modeli gelince alacağım, bu modelde sadece beyaz bar mevcut, ancak yine de kaliteli bir model, garantisini bilmem ama alınabilir
XFX'in muhtemelen garantisi ithalatçı oluyor hocam ben bir tık soğudum gibi ama bakalım.

@The Theseus hayırlı olsun. Bu modelin satıcısı sadece DFS Bilgisayar sanırım ve onlar da dış kutusu olmadan satıyormuş garip olan o. Diğer yandan da gördüğüm bir testte birkaç 9070 XT içinde en düşük hotspot değerlerine sahipti bu yüzden buna bakıyorum ama tam da karar veremedim. Biraz daha bakacağım artık.

Dış kutusuz satmalarının nedeni XFX mercury non oc modellerinin kutusunda 3×8 pinden guc aldigi ve vapor chamber sogutuculara sahip oldugunu beyan etmeleri. Kart cikis yaptiktan sonra kullanicilar tarafindan bu bilgilerin dogru olmadigi tespit edildi. Sonrasinda referans modellere gore cok yuksek olan fiyatlar dusuruldu ve olasi iadelerin onune gecmek icin dis kutusu olmadan satisa devam edildi. Turkiye de resmi distribütör garantisinin de olmadigi eklenince kartin mevcut fiyati bile cok cok fazla.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı