XFX RX 570 bazen görüntü vermiyor

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Merhaba arkadaşlar, ekran kartını önce bir tane DDR2 sistemde denedim ilk başkta direk görüntü verdi sonra diğer portları denemek istedim DisplayPort ile görüntü vermedi böyle olunca tekrar HDMI denedim ondana görüntü kesti her seferinde yeniden çalıştırarak yaptım. Sonra fark ettim ki anakarttan görüntü veriyor sistem. Bende kendi sistemimden NVIDIA ekran kartını söküp RX 570'i taktım görüntü vermedi. VGA ışığı yanıyordu. Çıkarıp tekrar taktım görüntü aldım. Hemen en güncel sürücüyü indirip kurdum. Sorunsuzca kuruldu. GTA 5 açıp oynadım. VRAM üzerine dahi çıktım en fazla uzun sürede aralarda 82 derecelere çıktı. 10 dakikalık FurMark testi yaptım. En fazla 81 dereceleri gördü. Hiçbir şekilde hata veya sorun olmadı. FurMark kapattıktan 1 dakika sonra nedenini bilmediğim sebebten sistemim yeniden başladı. Daha sonra sistemi kapattım saatler sonra tekrar açtım görüntü yine gelmedi ve anakartta VGA ışığı yanıyor. Anakarta vidalarını takarak montajlamadım. Fikri olan var mı?

O kart sorunlu gibi eğer ikinci el vs. alacaksan alma.
Hocam kart zaten bende fakat be şekilde davranması ufak bir lehim çatlağı gibi düşünüyorum. Daha önce HIS marka HD 6950 kullanmıştım. Kart dik şekilde furmark testine girip oyun oynatıyordu, kasada takılı şekilde sadece görüntü verebiliyordu furmark testine giremiyordu. O durum aklıma geldi. Sizce çip bölgesin de bir sorun varmıdır ? Yoksa BİOS ile alakalı falanmı belkide mining çıkmasıdır.

Kart zaten sorunlu, bir de üstüne sanirim sizin kartınızda arızalı gibi.
Kendi kartımda sorun yok hocam belki ben biraz devrik anlatmışımdır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı