Çözüldü XFX RX 570 görüntü vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AYigit07

Decapat
Merhaba, yeni bilgisayar topladım. Kendim montajladım. İlk başta monitörümde VGA girişi vardı ama ekran kartında yoktu. Onun için dönüştürücü aldım ve görüntü geldi. Kapatıp açtığımda bazen görüntü geliyor. Bazen de fanlar dönmüyor ve görüntü gelmiyordu. Ama sonra yeniden kapatıp açınca geliyordu. Bugün Windows yükleyecektim ama ekran kartında fanlar dönmedi, görüntü de gelmedi. Ekran kartım XFX RX 570 Black Edition 4 GB. Anakartım BIOSTAR B450MH. RAM'im Adata 8 GB 3000MHz XPG Gammix-D10. işlemcim AMD Ryzen 5 3500X. PSU'm FSP600-60AHBC. SSD'm de Everest ev-SSD240.
Not: Ekran kartı fanı dönmezken de mavi ışık yanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öncelikli olarak güç kesin BIOS pilini çıkarıp biraz bekleyin, RAM'leri farklı slotlara takın. Hatta tek tek RAM deneyin. 2sini birden takmayın.
İşlemci fanının vidalarını gevşetin çok sıkmayın. Ekran kartını yerinden çıkarıp tam oturduğundan emin olun. Ekran kartına PSU'dan gelen kabloyu değiştirin farklı bir tane takın.

Bunları yapmanıza rağmen sistem açılmıyorsa, anakart üzerindeki ışıklara bakın kırmızı ışık yanıyor mu yanıyorsa hemen yanındaki yazılara bakarak ne olduğunu söyleyin.
Öncelikli olarak güç kesin BIOS pilini çıkarıp biraz bekleyin, RAM'leri farklı slotlara takın. Hatta tek tek RAM deneyin. 2sini birden takmayın.
İşlemci fanının vidalarını gevşetin çok sıkmayın. Ekran kartını yerinden çıkarıp tam oturduğundan emin olun. Ekran kartına PSU'dan gelen kabloyu değiştirin farklı bir tane takın.

Bunları yapmanıza rağmen sistem açılmıyorsa, anakart üzerindeki ışıklara bakın kırmızı ışık yanıyor mu yanıyorsa hemen yanındaki yazılara bakarak ne olduğunu söyleyin.

Çözüm

Bilgisayarımda 1 tane RAM var. Ekran kartına gelen kabloları değiştirmiştim olmamıştı. Bir de anakart üzerinde ışık yok ama ekran kartı üzerinde var ondan mı bahsediyorsunuz?
Diğerlerini de deneyeceğim.

Teşekkür Ederim BIOS pilini çıkarınca görüntü geldi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı